اگر سال 2014 هم نشد ؛ 2110 حتماً می‌شود! نمی‌شود؟

خُب به نظر می‌رسد اگر عده‌ای از آدم زميني ها هم بتوانند جان سالم از ماجرای 2012 تا 2014 بدر ببرند، در 2110 خفتشان گرفته شده و به پایان خط خواهند رسید. زیرا به اعتقاد پروفسور 95 ساله‌ی استرالیایی – فرانک فنر – نژاد بشر به دلیل تغییرات آب و هوایی تا 100 سال دیگر منقرض می شود!
فنر می‌افزاید: این فرآیندی برگشت‌ناپذیر است که با نخستین نشانه‌های بروز تغییرات آب و هوایی آغاز شده است.
در حقیقت از زمانی که عصر “آنتروپوسن ” (Anthropocene) آغاز شده است، تغییرات آب و هوایی چنان تأثیر مخربی بر زمین نهاده که وسعت تخریبش را می‌توان با اثرات بنيان كني  که یک عصر یخبندان یا برخورد یک ستاره دنباله دار در طول تاریخ زمین شناسی بر روی سیاره زمین گذاشته‌اند، برابر دانست.”
البته تمامی دانشمندان این حوزه با پیش‌بینی ترسناک فنر موافق نیستند؛ به طوری که “استفان بایدن” معتقد است که هنوز این احتمال وجود دارد که نوع بشر برای جلوگیری از توسعه این تغییرات ویرانگر و مهار آنها با استفاده از ترویج بیش از پیش انرژی‌های پاک تلاش کند. من هم بر اين باورم كه استفاده همه گير از انرژي هاي پاك مي تواند چشم انداز آينده را به كلي تغيير داده و آسماني آبي را دوباره به زميني ها هديه دهد. منتها به شرط آن كه آدم هايي بر زمين حكم برانند كه حاضر باشند براي آباد كردن بيشتر سرمايه گذاري كنند تا براي تخريب و جنگ افروزي و عربده كشي! و از آنجا كه تحقق چنين آرزويي تقريباً محال است، ناچارم اين آرزو را با خود به آن سوي انفجار بزرگ ببرم! نبرم؟

به قول اينشتين بزرگ: نمي دانم آدم ها در جنگ جهاني سوم از چه ابزاري براي نبرد استفاده خواهند كرد؛ اما يقين دارم كه در جنگ جهاني چهارم دوباره از چوب و چماق بهره خواهند گرفت!

نتیجه گیری اخلاقی:
انگار با توجه به نتيجه گيري هاي اخلاقي چند يادداشت مرتبط گذشته، متأسفانه حالا باید هم سربازی رفت، هم دانشگاه و هم ریزگردهای عربی را مهار کرد! نه؟

مؤخره:
این همه پیش‌بینی‌های متفاوت  و بعضاً متضاد در مورد يك موضوع خاص، یک واقعیت را بیش از پیش عریان می‌سازد: این که بشر امروز تا چه اندازه هنوز نمی‌داند! و البته چقدر خوب كه در اين مورد خاص نمي داند! مي داند؟

28 فکر می‌کنند “اگر سال 2014 هم نشد ؛ 2110 حتماً می‌شود! نمی‌شود؟

  1. آرش پورنعیمی

    ای بابا استاد جان! ما گفتیم یکی دوسال دیگه به کارهایی که دوسش داریم میرسیم و تامام!
    هرچن ما تا 2110 هم به کارایی که دوسش داریم میرسیم!!!نرسیم!؟@
    زنده ایم دیگه!

    پاسخ:

    اميدوارم تا 2110 بتواني همچنان به اون كارهاي شيرين كه دوست داري، برسي و اسمت را در كتاب گينس به ثبت رساني! ما كه بخيل نيستيم فرزندم! هستيم؟

  2. رویا

    امیدوارم به این آگاهی برسیم که برای نجات خود کاری کنیم /یعنی دیر شده؟
    این کوتوله هایی که سرنوشت آدما رو بدست گرفتن عاقل خواهند شد؟اگر تصمیم بگیرن بی مهابا و چهار نعل بتازن چی؟برای کشیدن ترمز دیر شده ؟خدای من می ترسم و خیلی

  3. محمد درویش نویسنده

    دانش و خرد و تجربه من به من مي گويد كه دير شده!
    اما دوست دارم كه اينجور مواقع از دلم پيروي كنم كه هميشه اميدوارانه به آينده مي نگرد …
    درود.

  4. مسعود

    انیشتین :
    حقایق علمی رابرای این قبول می کنیم که هنوز حقایق جدیدی که آنها را ابطال کند نیامده اند!

  5. فرهنگی – تاریخی – صنعتی

    آقای درویش عزیز،
    مثلی است معروف که میگوید :
    تا ریشه در آب است، امید ثمری هست.

    واقعیات میگویند امید به ثمر الزاما خود ثمر نمیباشد.
    من فکر نکنم دیر شده باشد ولی میدانم که هرلحظه صبر کردن ما را به مرز دیرشدن خیلی نزدیکتر میکند و شرایط برگرداندن آب رفته را به جوی مشکلتر تا اینکه روزی نیز ناممکنش نماید.

    موفق و پیروز باشید.

  6. محمد درویش نویسنده

    اميدوارم فرهاد جان … واقعن اميدوارم كه هنوز فرصت باقي باشد و رهبران جهان بيدار شوند و اولويتهاي خويش را دوباره از نو تعريف كنند.

  7. آرش پورنعیمی

    منظورم رسیدن به کارای شیرین زیر سایه شما بود!

  8. آرش پورنعیمی

    نه دیگه!@ نداشتیم استاد
    من بدون نظارت لمسی کارمو درست انجام نمیدم

  9. محمد درویش نویسنده

    اتفاقن در عصر مجازي و دنياي آناليست ها، ديگر نيازي به نظارت فيزيكي نيست! هست؟
    تازه … به نظرم كاراي شيرين نيازي به سايه ندارد! بايد انجامشان داد!!
    سرفراز و هميشه همينگونه جوان و شاداب باشيد.

  10. آرش پورنعیمی

    موافقم مهندس جان !اول باید اولویت هامون رو تعیین کنیم!
    :D
    مثلا الان شما چرا اونجایین!؟@@

  11. آرش پورنعیمی

    نیاز به تشویق که داره مهندس!حالا سایه هم خیلیم خوبه!
    عاشق نظارت مجازیتونم هستم@

  12. محمدرضا نوروززاد

    سلام جناب درویش تازه با سایتتون آشنا شدم مطالب جالبی دارین
    همیشه می خوام از مطالب عالی تون استفاده کنم
    موفق باشید
    انشاالله تا 2110 زندگانی خوبی داشته باشید

    پاسخ:

    ممنون و آمين!

  13. مهرداد

    ممدآقا يه چند روزي كه ما نبوديم امواج پارازيت هاي شمال شهر كم شده(گوش شيطون كر)وبا اين حساب بحث جهان گرمائي واين مباحث شما يه چند سالي به عقب خواهد رفت .مثلن 2030واينقدر آيه ياس نخون برادر.اين چيزا مال كشور ما نيست.ضمنن مخ آدم 70 ساله ريپ ميزنه چه برسه به 95 ساله.

    پاسخ:

    هميشه به سفر … اميدوارم خوش گذشته باشد.

  14. حسین عبیری گلپایگانی

    استاد درویش امیدوارم که شما و همه دوستان و آشنایان همه صد ساله شوید با توجه به اتفاقاتی که هر روز برای بشر پیش می آید برای زنده بودن برای چه ساعت بعد نمی توان حساب کرد.

    پاسخ:

    زنده باشي حسين جان.

  15. رجب علي سماعي

    با سلام خدمت استاد گرانقدر دكتر محمد درويش. واقعا شمادر زمينه محيط زيست تك هستيد. حيف كه قدر شما را نميدانند . من فكر مي كنم بايد حداقل به شمايك تريبون ثابت در صداو سيما بدهند حيف است كه مردم از فرمايشات شما بي بهره بمانند. بازهم تاكيد مي كنم شما در تمام وبلاگ نويسان بي نظيريد بازهم به اطلاع رساني ادامه بدهيد بالاخره روزي قدرشمارا خواهند شناخت گرچه الان هم بسياري قدرشمارا مي دانند الان در كمتر نشستي است كه نام شما بر زبان اورده نشود. موفق باشيد منتظر مطالب جديد شما هستيم

  16. محمد درویش نویسنده

    جناب سماعي عزيز:
    نخست آن كه من دكتر نيستم؛ در مهندس بودن مان هم شك و شبهه فراوان است!
    دوم اين كه واي به حال كشوري كه “درويش” چهره محيط زيستي اش باشد. خودم كه مي دانم كسي نيستم. اساتيد واقعي در اين حوزه انسان هاي فرزانه و شريفي چون آهنگ كوثر، كامبيز بهرام سلطاني، اسماعيل رهبر، بهرام پيماني فرد و … هستند. بزرگ كردن بي جهت نام آدم هاي حقيري چون درويش، توهين به آن انسان هاي بلندنظر و خردمند است.
    سوم اين كه بيشتر مايلم تا به جاي تعريف و تحسين هايي اينچنيني، در باره محتواي يادداشت ها نظرتان را بدانم.
    درود بر شما.

  17. پورنگ پورحسینی

    راستی که به نکته جالبی اشاره کردید! به نظرم بهتره تعیین زمان پایان زندگی انسان در سیاره زمین را به خداوند دانا و توانا و سیاستمداران نادان و قدرت طلب واگذار کنیم و ما به وظیفه های اصلی خود بپردازیم، درست زندگی کردن، انسان بودن و …

  18. امیر سررشته داری

    محمد جان چرا باید همیشه آرزوهای ما دست نیافتنی باشند؟ چرا سراغ آرزوهای دست یافتنی نرویم؟ البته نمی دانم در این سرایی که به آن ایران خطاب می کنند اینچنین آرزویی آنهم در مقولات محیط زیستی پیدا میشود؟

  19. فرشید

    سلام استاد گرانقدر . شما کاملا درست میفرمایید اوضاع بشر اصلا خوب نیست ولی این مطلب را نباید فراموش کرد که هنوز انسان وبه خصوص ما مسلمانان یک برگ برنده داریم وان وجود اقا امام زمان (عج) هستند که با ظهور ان وجود مقدس که از قراین حاکیست که به همین زودیهاست 70 قسمت از 72 قسمت از علم شناخته میشود و مطمئنا بشر از این فلاکت رهایی خواهد یافت .انشاءالله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تائید دیدگاه فعال است. دیدگاه شما ممکن است کمی طول بکشد تا ظاهر شود.