زلال كه باشی ، آسمان در توست!

من فکر می‌کنم اگر می‌خواهیم طبیعت ارزشمندمان را برای آیندگان باقی گذاریم؛ اگر می‌خواهیم همچنان یوز در این بوم و بر بخرامد و اگر می‌خواهیم پاسدار صادق خون سعید پرهام‌ها باشیم، باید همان گونه که محمّد عزیز در تارنمایش نشان‌مان داده است از کودکان شروع کنیم …
آخر آنها زلال هستند و کیست که نداند:
زلال كه باشی ، آسمان در توست! نیست؟

باشد که به همت نگاه پاک این دخترکان و پسرکان عزیز ابوزیدآبادی، دوباره طبیعت وطن را در برابر طبیعت‌ستیزان ایمن کنیم …
راستی! شما فکر می‌کنید در زمانی که این کودکان معصوم، به مدیران فردای وطن بدل شوند، باز هم محمدی‌زاده‌ها می‌توانند به راحتی امروز از اهدای مجوز اکتشاف نفت در پارک ملّی کویر دفاع کنند؟
کاش نظام آموزش و پرورش ما قدر این آسمانی‌های پاک و زلال وطن را بیشتر بداند؛ آسمانی‌هایی که برایشان فرقی نمی‌کند
گودال كوچك آب باشند، یا دریای بیكران،
زیرا زلال هستند …
و زلال که باشی ، آسمان در توست …

47 فکر می‌کنند “زلال كه باشی ، آسمان در توست!

  1. اشکار

    در اوایل دهه 1360 روستائیان ابوزید آباد باعث نابودی بسیاری از یوزها شدند .

    روستائیان سوار بر موتور به دنبال یوز می رفتند .
    یوز هرچند تیزپا است اما مانند گرگ مدت زیادی قادر به دویدن نیست . پس از چمد دقیقه جانور خسته به گوشه ای له له زنان پناه می برد و روستائیان با تفنگ بادی چشمانش را کور کرده و با چماق به حدی او را می کوفتند تا می مرد .

    یوز قدرت پلنگ و استقامت گرگ را ندارد و از سگ گله می هراسد و به ندرت به دام حمله می کند .

    این شکار ناجوانمردانه تنها از سر تفریح انجام می شد.

    روستائیان ابوزید اباد بیشترین متخلفان منطقه جنوبی پارک سابقا ملی کویر بودند و باعث کاهش شدید جبیر و انقراض گودخر شدند .

    گذشته اما گذشته است .

    حال با اموزش می توان دیده ها را شست .
    در مقاطع پایین اموزش صحیح بسیار جوابگو می باشد.
    بیشتر مردم این ناحیه اکنون بسیار ثروتمند شده و انواع خودرو های گران فیمت را دارا می باشند .

    اگر آموزشی درکار مباشد حالا که شکار اینجا نابود شده به راحتی می توانند برای شکار به کاشان و یزد بروند و با پولی که دارند هر کاری می توانند بکنند . از خرید دوستان تا کشتن محیطبان.

    بی ددلیل نیست که ظرف کمتر از ده سال جمعیت 2500 راسی تنها آهوی کالمند و بهادران استان یزد انگونه کم شده مه در کل استان تنها 400 راس اهو برجای مانده است .
    تصاویری که دیروز برای شما فرستادم و ان 5 آهوی کشته شده در حمام و سر بریده جبیر و دو جنین درون سکم ان بز همه و همه نسان دهنده این است که در کنار حفاظت فیزیکی شدی به آموزش نیازمندیم ، انهم از پایه

  2. اشکار

    مهم ترین مورد در این برنامه ها جناب آقای محمداین است که از افراد و گروه های فرصت طلب که از زحمات بی شاعبه شما به عنوان سکوی پرش بخواهند استفاده می نمایند ، دوری جست

  3. محمد

    سلام
    کاش همه از زاویه نگاه شما به این موضوعات نگاه می کردند. شما کار کوچک من را مورد محبت زیاد قرار دادید و این بنده حقیر را مورد لطف خویش. این کوچکترین کاری بود که می توانستم و می توانم برای دل خویش و نه هیچ کس دیگر انجام دهم. اول باید درد را شناخت و سپس مرحم آن را تجویز نمود. درد همین کودکان معصوم سرزمینمان ایران هستند. استاد ارجمند باور می کنید انرژی انسانها در این کشور از بین می رود و انگیزه آدم به بی انگیزگی که چه عرض کنم و خدایی نکرده در بعضی مکان ها به تنفر تبدیل می شود.همیشه نظرم این بوده که انتهای خوبی آدم ها، به بدی ها ختم می شود. یعنی آدم بد وجود ندارد. انسانهای بد روزی بهترین ادم ها بوده اند و از روی عدم توجه به بدی رسیده اند. وقتی با خیلی از این ادم های شرور دم خور می شوی می بینی در عین بدی یه صفاو مرام خاصی در وجودشون بوده است که در اثر بی توجهی خفته شده است.کارهای کوچک من در مقابل کارهای بزرگ شما هیچ ارزش گفتن هم ندارد ولی کجا نامی از شما برده اند و مطمئن باش هر جا کسی از شما نامی برده برای بزرگ کردن نام خود بوده است.فقط یک چیز فهمیده ام در این کشور باید برای دل خویش کار کرد و دیگر هیچ.اسیر و بازیچه هیچ گروهی نشد. انتظار هیچ چیز هم نباید داشت.خیلی برایم جالب است که اشکار عزیز چنین با درایت و خوبی تاریخچه این منطقه را از قدیم الایام می شناسد. گویی با مردم این دیار نشست و برخاستی داشته است. احسنت به چنین روشن بینی و شناخت جای جای ایران عزیز.کاش بیشتر با ایشان آشنا می شدم می تواند مفید واقع شود. دنبال فرصتی می گردم که دوباره انگیزه ام برای کارهای اینچنینی بیشتر شود البته با سلیقه خودم و نه عده ای خاص برای منافع خاص.ممنون از محبت ویژه همیشگی شما. فکر کنم شما مهره مار دارید استاد عزیز. صد در صد چنین است.

  4. محمد درویش نویسنده

    كار تو اصلن كوچك نيست محمد جان … تو به اصل داستان پرداخته اي. اگر امروز اغلب مردم از كنار فجايعي چون مرگ تالاب ها، آتش سوزي در جنگلهاي غرب و شمال، تاراج نايبند، مجوز استخراج نفت در پارك ملي كوير، نشست زمين در اردبيل و … مي گذرند؛ براي اين است كه هنگامي كه كودك بودند، يادشان نداديم: طبيعت همان قدر دوست داشتني و مقدس است كه عشق، علم و مادر چنين است … كاري كه تو بي سر و صدا داري انجام مي دهي و باران مهرت را بر سر شكوفه هاي وطن مي باري …
    درست مثل هيچستان سهراب است كه در آن:
    .
    تا نسيم اتشي در بن برگي بدود
    زنگ باران به صدا در مي آيد …
    .
    باشد كه روزي قدر به صدا درآمدن اين زنگ باران بي منت را همه بفهميم و ارج نهيم.
    .
    راستي! به نكته درستي اشاره كردي … در اين وادي اگر گام مي نهي، نه تنها نبايد انتظار هيچ محبت و توجه و امتيازي را داشته باشي؛ بلكه بايد خود را مهياي روبرو شدن با انواع متلك ها و تهديدها و تحديدها و محروميت ها و … هم بكني …
    .
    چنین است رسم سرای جفا
    نباید از او چشم داری وفا
    چنین است رسم سرای فریب
    گهی در فراز است و گهی در نشیب
    .
    راستش بعد از 45 سال زندگي، هيچ چيز ندارم كه از ترس از دست دادنش بترسم و بخواهم كه در دفاع از زيستمندان طبيعت وطنم ترديد كنم.
    .
    دلا اصلا نترسی از ره دور
    دلا اصلا نترسی از ته گور
    دلا اصلا نمی ترسی که روزی
    شوی بنگاه مار و لانه مور
    به گورستان گذر کردم کم و بیش
    بدیدم حال دولتمند و درویش
    نه دولتمندی بی کفن در خاک رفت
    نه دولتمندی برد از یک کفن بیش
    .
    و اين رمز درويش يا به قول تو “مهره مار” اوست … زيرا بزرگترين سرمايه و دلخوشي و اميد من ايماني است كه به هدفم دارم و مي دانم دعاي خير همه ي زيستمندان بي زبان طبيعت در همه ي خشكي ها و درياهاي عالم پشت سر من است! نيست؟
    پس همچنان براي دل خودت بتاز و بر بنياد داد و دهش به پيش برو … زيرا همين كه زلال باشي، كافي است تا هميشه آسمان لايتنهايي را در وجود متناهي خود حس كني.
    .
    تویی آن که گیتی بجویی همی / چنان کن که بر داد پویی همی
    .
    سرفراز باشي …

  5. محمد درویش نویسنده

    به مسعود:
    فكر كنم اگر پند فردوسي بزرگ را فراموش نكنيم، كودكان زلال امروز بتوانند به مردان و زنان زلال فردا بدل شوند و پرچم اخلاق و وجدان و بخشش را دوباره در اين آب و خاك به اهتزاز درآورند …
    .
    بی آزاری و جام می برگزین
    که گوید که نفرین به از آفرین ؟
    بخور آنچه داری و اندوه مخور
    که گیتی سپنج است و ما برگذر
    .
    درود …

  6. محمد درویش نویسنده

    به اشكار:
    ممنون از اطلاعات تاريخي ارزشمندي كه ارايه دادي و آنها را با ديگر خوانندگان گرامي مهار بيابان زايي به اشتراك نهادي.
    سپاسگزارم.

  7. miri

    سلام.بخودم دلگرمی‌ میدهم،با این گونه آموزگاران کودکان سرزمینم در فردایی نه چندان دور اجازه نخواهند داد، هیچکس اهدای مجوز اکتشاف نفت در پارک ملی‌ کویر حتی در فکرش بگنجد.هیچکس خلیج فارس را خلیج عربی بنامد.سنجاب‌های جنگلی‌ زاگرس خرید وفروش شوند. فلامینگوها دریاچه ارومیه را ترک کنند. محیط بان بیدفاع توسط شکارچی مسلح کشته شود.همانطور که خودتان گفته اید دعای تمام زیست مندان بی‌ زبان طبعیت در همه خشکی ها و دریاهای عالم پشت سر شما و امثال این آقا محمد ‌ها است.کار شما کاری بزرگ است، چون فرهنگی‌ است. ایرانی با اتکا به فرهنگ والای خویش بوده که توانسته از محک آزمایش های سختی چون حمله اسکندر، اعراب، مغول ها سرفراز بیرون بیاید. پس کار خود را دست کم نگیرید.روی فکر بچه ها کار فرهنگی‌ کردن و آگاهی محیط زیستی‌ دادن و تقویت روحیه حیوان دوستی، طبیعت دوستی کودکان.کمتر از کار کورش کبیر.بابک، اریو برزن و آرش ( حتی در حالت افسانه‌ای ) نیست.موفق باشید.

  8. فرزان اسدی(ابوحنانه)

    سلام مهندس جان
    واقعاً با كار اينچنيني در آموزش و پرورش موافقم.
    ارتش سبز را كه قبلاً گفته بودم فراموش كه نكرده اي؟ كرده اي؟
    همين بود فقط نياز به بسط و توسعه و اطلاع رساني دارد و معتقدم كه كار به روي كودكان از دوران پيش دبستاني بهترين راه حل براي حل بحران زيست محيطي در اين مرز و بوم خواهد بود.
    بدرود .

  9. محمد درویش نویسنده

    هر ارتشي را فراموش كنم، ارتش سبز را فراموش نخواهم كرد! خيالت راحت …
    ارتشي كه درياسالارها و ژنرال هايش را حنانه ها و اروندها تشكيل مي دهند …
    درود.

  10. فرهنگی‌ - تاریخی‌ - صنعتی

    آقای درویش عزیز،
    کاری است بس نکو اگر انجام گیرد.
    تا نکاریم نمیتوانیم درویم. از قدیم هم گفته اند به غمخوارگی جز سرانگشت من نخارد کس اندر جهان پشت من.

    اما باید شکیبا بود و نباید انتظار داشت که در عرض پنج یا ده سال همه چیز صدوهشتاد درجه میچرخت و یا اگر بچرخد مورد قبول و پذیرش همگان قرار میگیرد.

    امیدوارم که فرصتهای بیشتری دست دهد تااز اینگونه خبرها بیشتر بنویسید.

    موفق و پیروز باشد.

  11. محمد درویش نویسنده

    من هم از صميم دل با اميدت همراه هستم فرهاد جان.
    خدا امثال “محمد” و محمدها را در اين سرزمين بيشتر تكثير كند …
    درود …

  12. آرش حبیبی

    البته اگر چیزی برای بچه ها باقی بماند حتما بهتر از ما حفاظت خواهند کردبرقی که از شعف در نگاه دخترم پس از رکورد اولین سینه سرخ را دیدم امیدوارم کرد

  13. مصطفی خادمی

    با سلام
    دوست عزیز
    روابط عمومی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران در نظر دارد تا در خبرنامه آذرماه خود گفتگویی را به وبلاگ نویسان بخش انجام و چاپ نماید
    درصورت تمایل به انجام مصاحبه می توانید با شماره 88529481 روابط عمومی سازمان تماس حاصل نمایید
    با تشکر
    مصطفی خادمی

  14. سیمین

    سلام
    آیا برای تهیه یک سری فیلم های آموزشی ویژه کودکان و نوجوانان در مورد محیط زیست ومنابع طبیعی کاری شده است؟
    اگر شده چگونه می توان آنها را تهیه کرد و در اختیار مدارس (خصوصا” مدارس شهرهای دورافتاده، مثل اینجا) قرار داد تا بر اساس برنامه ای در طول سال تحصیلی به بچه ها نمایش داده شود؟ فکر کنم برای بچه ها فیلم آموزشی می تواند خیلی موثر باشد.
    مثلا” فیلمی در مورد تالاب ها و نقش آنها در سرزمین و پرندگان مهاجر، حیات وحش، جنگل ها و …. و خلاصه تموم مطالبی که بچه ها از سن کم باید بدانند.

  15. محمد درویش نویسنده

    اطلاع دقیقی ندارم. اما دو تن از دوستانم را می شناسم که چنین مجموعه هایی را برای تلویزیون تهیه کرده اند و شاید مجموعه های دیگری را هم بشناسند:
    1- آقای نبی: 09127195759
    2- آقای فرجی: 09121334204
    .
    درود …

  16. صدری

    سلام آقای درویش.
    خیلی وقته شما را می شناسم و برنامه هیتان را دنبال میکنم.
    من در ابوزیدآباد زندگی می کنم.عکس هایی که در بالا قرار دارد را من گرفته ام و کار آموزش در مدارس ابوزید آباد و آران و بیدگل را چندسالیست که انجام می دهیم. کار های زیادی انجام داده ایم ولی متاسفانه … .
    ضمناانجمن حامیان محیط زیست ابوزیدآباد را تشکیل دادیم .
    درددل:نه تنها کسی کمکمان نکرد بلکه… .
    گوشه ای از فعالیت هایمان را در وبلاگ http://mohitezist.vcp.ir/ نمایش داده ایم.
    با تشکر

  17. محمد درویش

    به آقای پازوکی سردبیر برنامه گفتگوی داغ سبز می گویم تا با شما تماس گرفته و اقدامات و درد دل های خود را انعکاس دهید تا در برنامه پخش شود.
    متشکرم.

  18. صدری

    سلام
    واقعا حیرت زده شدم سرعت پاسخ گویی خیلی عالیه چقدر خوب میشد جاهای دیگر هم چنین نگرشی حاکم بشه .
    خیلی ممنون

  19. محمد درویش

    زنده باشید جناب صدری عزیز.
    کار اصلی را شما انجام می دهید.
    به امید بهره مندی از طبیعتی شاداب و سبز برای وطنی که دوستش داریم.

  20. سهیلا

    با درود
    وای که چقدر خرسند شدم از این حرکت خردمندانه من همیشه آرزوی دیدن این را داشتم که ببینم روزی آموزش را از همین کودکان شروع کرده اند زیرا معتقدم در کودکیست که میتوان مردان و زنان فهیم فردا را ساخت- مانند درختی که اگر در نو نهالی خوب رسیدگی اش کنی هم تنومند خواهد شد و هم میوه های خوبی خواهد داد و میوه خوب چه خواهد داد؟ قطعن دانه های بهتر و همین دانه ها میشوند جنگلهای خوش آب و هوای فردا و فرداهای بهتر.
    نهال=کودکان باغبان=معلمانی چون محمدها و والدین
    میوه ها=کودکان فردا دانه ها=نسلهای آینده
    و جنگلها=جامعه فردا :) :) عال میشه

  21. صدری

    سلام آقای درویش
    خیلی از شما ممنونم که این فرصت را برای من یعنی برای ابوزیدآبادی ها فراهم کردید.درسته که نتونستم آن طوری که شایسته است مطالبم را بیان کنم چون اولین تجربه ام بود ولی از طرف دوستداران محیط زیست ابوزیدآباد, آران و بیدگل و کاشان از شما تقدیر و تشکر می نمایم.
    جناب درویش اگه براتون ممکنه گاهی سری به وبلاگ انجمن بزنید( http://mohitezist.vcp.ir/ ) و در خصوص کارهایی که انجام دادیم و یا باید انجام بدیم ما رو راهنمایی کنید. یقینا رهنمود های شما بسیار مفید خواهند بود.

  22. صدری

    سلام
    دیروز آخرین برنامه ی درختکاری انجمن رو تکمیل کردیم. در ارتفاعات یخاب و در یکی از اتفاعات بچه های انجمن چند تا درخت از درختهایی که کاشتند را به نیت شما و همکارانتان کاشتند.
    موفق باشید

  23. صدری

    دیروز فقط انار,پسته و مو (انگور) کاشتیم در آبگاه های ارتفاعات یخاب و لطیف. ولی در برنامه های قبلی در منطقه ی یخاب درختان انار و پسته را کاشتیم و در برنامه ی اول و در بند ریگ ارتع(ارته و یا اسکنبیل) کاشتیم.

  24. صدری

    درختای اناری که چند سال پیش(بعد از سرمای شدید)کاشتیم انار های خوبی دادند. اگر به منطقه ی ما بیایید برای بازدید خواهیم رفت و در منطقه ی یخاب که در دل کویر واقع شده ما جاهایی داریم که دوستان ما درخت گردو هم کاشته اند و محصول هم میدهد .واقعا جاهای بینظیری داریم ولی صد حیف که مورد بیتوجهی قرار گرفته و به دلیل اینکه منطقه یخاب منطقه ی حفاظت شده ی سازمان نیست در حال نابودی می باشد .خصوصا معادن موجود.ضمنا موقع ریواس هم نزدیک است انشاءالله بارون بیاد و شما هم تشریف بیاورید و به بهانه ی ریواس از منطقه ی ما بازدید نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تائید دیدگاه فعال است. دیدگاه شما ممکن است کمی طول بکشد تا ظاهر شود.