كيهان حرف حساب زده است! چرا همه بر او مي‌تازيم؟

روز دوشنبه (22 آذر 1389) سعدالله زارعي – نويسنده يادداشت روز كيهان – در صفحه 2 اين روزنامه واقعيتي را نوشت كه برخی از طرفداران و فعالان محيط زيست در ايران را شگفت‌زده یا خشمگين كرد. او نوشت: «بخش وسيعي از جنگل‌هاي اطراف شهر بندري- صنعتي «حيفا» چندين هفته در آتش مي‌سوخت. در اين ماجرا  41 يهودي كشته شدند. در اين آتش سوزي 50 هزار مترمربع و 5 ميليون درخت از بين رفتند. رژيم صهيونيستي با وجود آنكه مدعي است داراي چهارمين نيروي هوايي در جهان است، نتوانست كاري را از پيش ببرد تا اينكه پس از هفته‌ها 12 كشور امكانات اطفاء حريق خود را به اين منطقه صنعتي گسيل كردند و موفق به مهار آتش شدند. اين ماجرا يك سؤال جدي را در ذهن يهوديان ساكن فلسطين اشغالي پديد آورد؛ آيا رژيمي كه قادر به دفاع از جنگل‌ها نيست، مي‌تواند در روز حادثه از جان شهروندان دفاع كند. هزينه اين حادثه- بر اساس برآورد هاآرتص- تا سالها قابل جبران نيست … »
خُب بياييم يكبار ديگر و فارغ از اين كه نويسنده اين مقاله كيست و يا در چه روزنامه‌اي انتشار يافته است، محتواي سخن را بررسي كنيم. در اين يادداشت، يك پرسش مطرح شده است كه از قضا من هم با سعدالله زارعي موافقم كه بسيار  “جدي” است. او مي‌پرسد: آيا رژيمي كه قادر به دفاع از جنگل‌ها نيست، مي‌تواند در روز حادثه از جان شهروندان دفاع كند؟
به ديگر سخن، آقاي زارعي دارد هشدار مي‌دهد كه ناتواني يك دولت در حراست از رويشگاه‌هاي طبيعي‌شان، مي‌تواند نشانه‌اي مستدل از ناتواني مديريتي بزرگ‌تر و مهم‌تري باشد.
اين واقعيتي است كه گمان نبرم هيچ يك از طرفداران محيط زيست با آن مشكل داشته باشند. حتا بر بنياد محتواي غرورآميز و مترقي اصل 50 قانوني اساسي خودمان، چيزي كه ضامن حيات اجتماعي رو به رشد مردم ايران را فراهم مي‌آورد، همانا حفظ محيط زيست است و بنابراين، دولتي كه توانايي پاسداري از مواهب طبيعي سرزمينش را نداشته باشد، درحقيقت حيات اجتماعي رو به رشد مردمش را مختل كرده است.
از اين رو، به نوبه‌ي خود از روزنامه كيهان قدرداني مي‌كنم كه نشان داد توجه به ملاحظات محيط زيستي تا چه اندازه برايش مهم است؛ آنقدر كه برايش مهم نيست كه ممكن است اين استدلال مانند يك تيغ دولبه، دولت متبوع و حامي خودش را هم به چالش بگيرد!
در حقيقت، وقتي سوختن 50 هزار متر مربع يا 5 هكتار از يك جنگل، مي‌تواند نشان‌ دهنده‌ي عجز يك دولت در حفاظت از شهروندانش تلقي شود و صراحتاً تأکید گردد که هزینه این حادثه تا سال‌ها قابل جبران نخواهد بود؛ سوختن 40 هزار هكتار از جنگل‌هاي ايران در طول سال جاري هم بايد به عنوان يك نقطه ضعف پررنگ‌تر در كارنامه دولت دهم به شمار آيد که انتظار می‌رود جبرانش هم قاعدتاً زمان به مراتب بیشتری را ‌بطلبد. واقعیتی كه بايد به دليل جسارت و صداقت خبري، بيان آن را در روزنامه‌اي كه همواره به عنوان حامي دولت از آن نام برده مي‌شود، گامی به جلو دانست و بابت انتشارش به كيهانيان تبريك گفت. باشد که اين نگاه منتقدانه و دلسوزانه‌ي محيط زيستي در مهم‌ترين ارگان جناح طرفدار دولت استمرار و دوام داشته باشد.

پسین گفتار:
توجه كنيم كه اگر هدف روزنامه كيهان و نويسنده يادداشت روز آن، توجيه و لاپوشانی دلايل ناتواني دولت در مهار آتش‌سوزي‌هاي اخير در شمال و غرب كشور بود، بايد بر روي اين بند از خبر تأكيد مي‌كرد كه: وقتي دولتي مانند اسراييل كه صاحب چهارمين قدرت هوايي جهان است، در مهار آتش‌سوزي در 5 هكتار از جنگل‌هايش درمي‌ماند و مجبور به قبول كمك از 12 كشور جهان مي‌شود تا بعد از چند هفته آن را خاموش كند؛ ديگر چه جاي خرده گرفتن به دولت جمهوري اسلامي مي‌ماند كه يكه و تنها دارد آتش افتاده بر جان جنگل‌هاي چند صدهزارهكتاري‌اش را در شمال و غرب كشور و با كمترين امكانات ممكن اطفاء مي‌كند؟
اما می‌بینید که اصلاً به این جنبه از موضوع توجه نکرده است!
البته شايد شما خواننده‌ي گرامي در اينجا اين پرسش را مطرح كنيد كه اگر سعدالله زارعي در چنين مقطعي، اين استدلال را مطرح كرده و روزنامه كيهان هم به آن اجازه انتشار در بهترين و پربيننده‌ترين صفحه‌اش داده است، براي آن بوده كه نه‌تنها اصلاً روحش هم از آتش سوزي يك ماه اخیر در جنگل‌هاي گلستان و مازندران و گيلان و كردستان بي‌خبر بوده؛ بلکه اصولاً در جریان روند تخریب محیط زیست کشور متبوع خودش هم قرار ندارد و یا اگر هم قرار دارد، برایش چندان اهمیت استراتژیکی – دست کم همپای سوختن 5 هکتار از جنگل‌های فلسطین اشغالی – ندارد. وگرنه هرگز چنين گافي نمي‌داده است! می‌داده است؟
كه البته در آن صورت، نگارنده مجبور است به شما بگويد: بس كنيد تئوري توهم توطئه را!
مگر نمي‌بينيد كه كيهان هم دارد سبز مي‌شود! نمي‌شود؟
کافی است نگاه کنید به موضوع جنگل‌زدایی سال گذشته در پارک جنگلی وردآورد تهران تا ماجرا دستگیرتان شود!
و ماجرا این است: آنجا که منافع ما ایجاب کند از هر نوع چماقی، حتا چماق محیط زیستی برای نشان دادن ناتوانی دشمنان‌مان سود می‌بریم؛ و آنجا که منافع ما ایجاب نکند، معلوم است که نباید برای موضوعات بی‌اهمیتی چون تجاوز به باغ گیاه‌شناسی نوشهر، تداوم آتش سوزی جنگل‌ها، فرونشست زمین در اردبیل، همدان و فارس، خشک شدن دریاچه ارومیه و سرانجام، نابودی بختگان، پریشان، ارژن، مهارلو، گاوخونی، هامون، طشک، کم‌جان، نایبند، نخلستان های اروند کنار، پارک ملّی کویر و … خاطر همایونی دولت خدوم را مکدر کرد!
فقط کاش دوستانی که با نگاه ابزاری به محیط زیست در رسانه‌های خویش می‌نگرند، یادشان باشد که خدای ناکرده ممکن است برخی از مخاطبین آنها آدم‌های کم‌خردی نباشند و بتوانند به راحتی فرق یک حامی واقعی محیط زیست را از یک حامی مجازی‌اش تمیز دهند!

باور کنید این طبیعت وطن است که دارد می میرد و نیاز به توجه واقعی دارد؛ چرا دل شما برای طبیعت وطن نانگران است؟

بر کوه  دگر نه برف ماندست و نه  یخ           خشکیده گل و نه آب باشدش، آوخ

یاران  همه  فارغند  و  دل  نا  نگران           افتاده  بر آب  همچو بر کشت ملخ

125 فکر می‌کنند “كيهان حرف حساب زده است! چرا همه بر او مي‌تازيم؟

  1. مسعود

    بستگی دارد من کسی محسوب بشوم یا نه !؟
    ;)

    پاسخ:

    آقایی مسعود جان …

  2. جواد

    من پيشنهاد ميكنم شما يا يكي از همكارانتان (يكي از بزرگان حوزه منابع طبيعي) كه شرايط عمومي براي كانديدا شدن در انتخابات رياست جمهوري را داريد ، از سال اينده وارد گود انتخاباتي بشيد با شعار محيط زيستي. مهم ترين مزيتش اين خواهد بود كه در طي مناظره ها ،تبليغات و ميتينگ هاي انتخاباتي آنچه كه تا به حال بر سر محيط زيست امده بازگو ميشود و همه عالم خواهند فهميد. بياييد مشكلات را بيان كنيد، از خطرات پيش رو بگيد تا واقعيت ها روشن بشه. چرا رييس جمهور ايران يك منابع طبيعي چي نباشد. كشور بايد از اين منظر و با اين محوريت اداره شود. طرح تحول زيستي را هم در چهارسال دوم اجرا كنيد . همين الان حامياني هستند كه به حمايت برخيزند. حمايت علما را هم جذب ميكنيم. حتي اگر راي نياوريد خوبيش اينه همه ايرانيان با مشكلاتشون اگاه ميشن و شايد نقطه عطفي بشه در طبيعت ايران.

  3. مهلقا کاشفی

    با سلام
    به نظر می رسد اقای زارعی از کشته شدن یهودیان بیشتر خوشحال شده اندتا عدم توانائی در مهار اتش. حال انکه این تعداد به مراتب کمتر از امار مرگ ومیر تهرانی ها بر اثر الودگی هوا است.این سئوال هم پیش می اید در جنگلهای ما چند نفر از بین رفته اندو یا تبعات این اتش سوزیها برسلامت مردم چه خواهد بود.

  4. محمد درویش نویسنده

    موافقم. خانم کاشفی حرف حقی زده اند …
    البته در مورد تعداد تلفات در آتش سوزی حیفا هم موارد ضد و نقیض فراوانی مطرح می شود. گروهی می گویند: همه قربانیان، زندانبانانی بودند که اتوبوس حامل آنها در آتش گیر می کند. برخی هم می گویند: زندانیان فلسطینی را به این بهانه کشته اند! حتا در اینجا خبر دیگری هم وجود دارد که جالب است! نیست؟

  5. محمد درویش نویسنده

    به جواد:
    در دوره پیش یکی از همکارانم درصد برآمد تا خود را برای نمایندگی مجلس از یکی از شهرستان های استان مرکزی کاندیدا کند؛ می دانی نخستین توصیه ای که به او می کردند، چه بود؟ این که اصلاً در شعارهای انتخاباتی ات لو ندهی که طرفدار محیط زیست هستی! چون در آن صورت مردم به تو رای نخواهند داد!!
    حقیقت این است که فرض کن درویش نوعی هم اکنون وارد ساختمان پاستور شد! وقتی بدنه دولت و قاطبه مردم، هنوز لزوم حرمت نهادن به آموزه های محیط زیستی را باور نکرده اند، چه می توان کرد؟
    گمان برم تا زمانی که در ایران دست کم یک روزنامه پیدا نشود که صفحه ثابت محیط زیستی داشته باشد؛ تا زمانی که یک حزب سبز در ایران نداشته باشیم که بتواند نمایندگانش را به مجلس و شوراهای شهر بفرستد، کاری از دست رییس جمهور به تنهایی ساخته نیست!
    حتا در جامعه آمریکا، با وجود شعارهای بسیار سبز تیم اوباما، می بینیم که عملاً آنها هم در برابر قدرتمندان اقتصادی و مردم طرفدار حزب رقیب، نتوانستند برنامه های خود را پیش برده و به اهداف کیوتو نزدیک شوند.
    اگر روزی در تهران، شاهد تولد روزنامه ای با عنوان: “طبیعت سبز ایران” بودی که تمامی صفحاتش به محیط زیست اختصاص داشته و دست کم یک صدهزار تیراژ روزانه اش بود، مطمئن باش که می شود به آینده طبیعت وطن امیدوار بود.
    درود …

  6. اشکار

    پیشنهاد آقای جواد قابل توجه است!

    اگر اوکی بشوید در وحله نخشت جند صد میلیونی به شما برای تبلیغ وام میدهند که آفریده شده برای به جیب زدن.

  7. اشکار

    کابینه پرزیدنت درویش:

    وزیر جنگ و نیرو های مسلح : هومان خان

    وزیر فرهنگ : حسین آقا

    وزیر دارایی : جناب سررشته داری

    وزیر امور خارجه : دکتر ناصرالحکما ( ایشان رئیش تشریفات هم می باشند)

    میرشکار مخصوص : ممدلی خان

    پاچه خوار مخصوص: اشکار

  8. اشکار

    حالا دلیل نخالفت نمایندگان محترم را با خروج دام از جنگل دریافتید؟

  9. RS232

    من هم شده ام اسدالله میرزا که تمام حرفهایم یک جوری به سنفرانسیسکو ختم می شود ولی یک موضوع جالب در اینجا وجود دارد که شاید دوست داشته باشید بدانید.
    حدود پنجاه سال است که بیشتر شهرهای جنوب و شرق سنفرانسیسکو مجهز به وسایل شدآمد عمومی همچون قطار و متروهای شهری شده اند. ولی در بخش های شمالی سنفرانسیسکو و جایی که من در آن زندگی می کنم تنها وسیله شدآمد عمومی اتوبوس است. وقتی که در این باره سوال کردم به من گفته شد که از سی سال پیش تا کنون دولت استانی و محلی خواستار ایجاد ارتباط ریلی در این محدوده وسیع شده اند ولی مردم این مناطق اجازه نداده اند که برای ایجاد چنین تسهیلاتی حتی یک درخت قطع شود. شهرهای شمالی سنفرانسیسکو که توسط گلدن گیت به آن چسبیده است بر روی تپه های بسیار زیبای جنگلی قرار دارد و در مناظر آن حتی از ماهواره و یا هواپیما کوچکترین کچلی دیده نمی شود. در این شهرها حتی برای ساخت خانه ها نیز درختان قطع نمی شوند و بسیار مشاهده می شود که در وسط خیابان نیز درخت وجود دارد و مسیر آمد و شد از دو طرف آن می گذرد. در فصل های کم آبی در این مناطق آتش سوزی هم می شود ولی تا زمانی که آتش توسط مردم و یگان ویژه خاموش نشده است همه از آن حرف می زنند و حتی به خاطر سوختن درختان گریه می کنند. زیرا که خانه و زندگی آنها با درختان در هم آمیخته است و مرگ درختان برای آنها پایان زندگی است.
    ای کاش که ما هم در این ایام عزاداری و سوگواری یادی از درختان سوخته و یا بریده شده بکنیم که توسط جهل و سهل انگاری انسان ها شهید شده اند. آنها برای زندگی بخشیدن به ما آدمها آمده بودند ولی ما آنها را با بی رحمی تمام کشتیم و نابود کردیم.

  10. اشکار

    البته اسدلله نیرزا حرف را به عمل می رسانید و پس از آن بلیطی دو سره برای سفر به لوس آنجبس زیبا می گرفت.

    تا اوایل قرن بیستم بسیاری از جنگل های کهن بویژه در محدوده نیوانگلند و ساحل اقیانوس اطلس قطع یکسره و نابود شده و تغییرکاربری داده بودند.

    خوادث پیش امده چون توفان گرد و خاک ناشی از تخریب زمین در کانزاس یکی از زنگ خطرهایی بود که پشت گوش انداخته نگردید در اواسط دهه 1930 و رهایی از بحران اقتصادی ترمیم و احیای جنگل ها در سطح سترگی انجام شد.

    در این هوا آقا نه یکی بلکه چند هات داگ با سس خردل می چسبد

  11. محمد درویش نویسنده

    به آرش (RS232):
    به نکته بسیار جالبی اشاره کردی که مطابق معمول از آن استفاده کردم.
    لطفا اگر امکان دارد، از آن خیابان هایی که درختان وسطش را قطع نکرده اند، چند عکس برایم بفرست.
    درود …

  12. سیامک معطری

    درویش جان
    خبر را چک کردم مثل اینکه 5 هزار هکتار بوده اتش سوزی اسراییل
    به نقل از بی بی سی
    Officials say the fire has destroyed more than 12,300 acres (5,000 hectares) of land, more than five million trees and 74 buildings.

  13. محمد درویش نویسنده

    درود بر دکتر معطری عزیز و ممنون از دقت نظر شما.
    احتمالاً نویسنده محترم کیهان هم رقم 5 هزار هکتار را دیده است، منتها فکر می کرده، هر هکتار می شود 10 متر!
    البته در تعداد درختان آسیب دیده و حتا مساحت عرصه تخریب شده، رقم های متفاوتی اعلام شده است. مثلاً در اینجا تعداد درختان سوخته را 1.5 میلیون اصله ذکر کرده است.
    نکته مهم دیگر آن که همان گونه که در این تصویر می بینید، اغلب درختان آتش گرفته در حیفا از نوع سوزنی برگ هستند که بسیار آسیب پذیر و اشتعال زا محسوب می شوند.
    .

    .
    سرفراز باشید دکتر جان.

  14. RS232

    مهندس درویش عزیز, از آنجایی که من خیلی تنبل هستم فعلا عکس های سر کوچه خودم را با بزرگنمایی مختلف برایتان فرستادم. ولی نمونه زیاد است و حتما آنها را پیدا می کنم و عکس هایش را برای شما می فرستم.
    http://71.18.96.126/temp_image/pics/z1.jpg
    http://71.18.96.126/temp_image/pics/z2.jpg
    http://71.18.96.126/temp_image/pics/z3.jpg
    http://71.18.96.126/temp_image/pics/z4.jpg
    http://71.18.96.126/temp_image/pics/z5.jpg
    http://71.18.96.126/temp_image/pics/z6.jpg
    ارادتمند

  15. RS232

    من لینک عکس های یک درخت نزدیک خانه ام را فرستادم ولی گمان کنم که وبلاگ شما آن را به قسمت اسپم فرستاد. چون مندرج نشد.

  16. عبدالرضا باقری

    آقای درویش
    بیاییم در پایان امسال لیستی از اتفاقات سعد و نحس محیط زیست را تهیه کنیم بروشوری تهیه کنیم و توزیع کنیم. بعد حتما از سازمان محیط زیست جواب بخواهیم. فکر کنم ngo ها وظیفه شان همین است.
    به نظر شما شدنی است؟

  17. عبدالرضا باقری

    آقای درویش
    بیاییم در پایان امسال لیستی از اتفاقات سعد و نحس محیط زیست را در بروشوری تهیه کنیم و توزیع کنیم. بعد حتما از سازمان محیط زیست جواب بخواهیم. فکر کنم ngo ها وظیفه شان همین است.
    به نظر شما شدنی است؟

  18. محمد درویش نویسنده

    درود بر عبدالرضا باقری عزیز
    پیشنهاد بسیار خوبی است. هم اکنون هم این لیست آماده است! کافی است نگاهی به آخرین یادداشت من در دل نوشته هایم بیاندازید.
    کاش می شد در تدارک یک گردهمایی آرام می بودیم … آخر این طبیعت وطن است که دارد از دست می رود …
    .

    .
    برفراز باشید.

  19. محمد درویش نویسنده

    به آرش (RS232):
    آقا تو مطمئنی که در سانفرانسیسکو زندگی می کنی؟
    به نظرم تو باید ساکن بهشت باشی! نیستی؟
    حالا با انتشار این عکس ها، فکر درویش نیستی، دست کم فکر اشکار باش!
    فارغ از شوخی برایم بسیار جالب است، در جایی که چنین پوشش انبوه و سبزی دارد، باز هم یک درخت را در وسط جاده حفظ می کنند.
    آنگاه مدیران نابخرد و طبیعت ستیز ما در نوشهر، برای ساخت یک جاده کمربندی و در کمتر از 70 دقیقه، 11295 اصله درخت را قطع می کنند و تازه با طلبکاری هر چه تمام تر از کار خود دفاع هم می کنند.
    وای برما!

  20. فلورا

    بعد از دیدن عکسهای آرش عزیز برای اولین بار امروز اشکی شدم… ما کجای زمین زندگی میکنیم… واقعا دنیای ما-منظورم کشور ماست- از آخرت یزید بدتر نیست؟ تازه اگر آخرتی درکار باشه!!!

  21. محمد درویش نویسنده

    به زودی در باره این تصاویر یادداشتکی می نویسم.
    اما تا آن زمان، فکر می کنم که اگر آنها سانفرانسیسکویی دارند که عملاً حرمتگاه سبزینه است، ما هم آدمی را داریم که صدها سال پیش از اهالی سانفرانسیکو، ندا در داده بود:
    .
    سیاه اندرون باشد و سنگدل
    که خواهد که موری شود تنگدل

    .
    باشد که روزی ما فرزندان فردوسی بزرگ نشان دهیم که حلال زاده ایم و به راستی به آن فرزانه طبیعت دوست می رسیم.

  22. فلورا

    آره چه خوب میشه که “کلاه مهی” به ما برگرده! دلم به اروند ها خوشه!

  23. فلورا

    امشب قیصر امین پور میخوندم… قیصر هم به نوبه ی خودش شاعر طبیعته
    مبادا آسمان بی بال و بی پر
    مبادا در زمین دیوار بی در
    .
    مبادا هیچ سقفی بی پرستو
    مبادا هیچ بامی بی کبوتر

  24. محمد درویش نویسنده

    من بر این پندارم که که در درون هر یک از ما آدم ها گوهری یگانه نهفته است؛ گوهری که می تواند ردپای هر یک از ما را از دیگری متمایز سازد. فقط کافی است آن را در وجود خود کشف کنیم، آنگاه بی شک می توانیم بر شکل گیری آینده تأثیر بگذاریم.
    آدم هایی چون، فردوسی، مولانا، حافظ، پورسینا، گوته، لینکلن، سپهری، مشیری و قیصر امین پور بی شک در یافتن گوهرهای درون شان و بازگردانیدن آن به جهان موفق بودند. ما نیز می توانیم چنین کنیم تا از برکت وجودمان، جهان آبادتر شود.
    درود …

  25. اشکار

    فلورا بانو
    درویش خان

    نذری چه به خانه شما آوردند؟

    دلمان برای کلمل عبادی تنگ شده !
    الان کجاست؟
    به فرمان عمه جان الیزابت در برج لندن زندانی است و یا در هواپیمای ویژه در حال پرواز به نقطه ای از جهان پر آشوب می باشد؟!

  26. اشکار

    یک سفره خانه سنتی نزدیک های میدان راه آهن پیدا کردم توپ ، سالار!!
    ایشالله من و شما و شاغلام میریم اونجا

    موسیقی زنده هم داره

    آی کیف میده وقتی پیاز رو با مشت میکوبی تنبکچی هم بنوازه

    درویش خان از دیزی هایی که تو قهوه خونه های بیم راهی وقتی که از طایفه بنی هندل در جنوب بودید برامون تعریف کنید

  27. فلورا

    من زیاد پایبند ابن نذری خوردن و نذری دادن نیستم آشکار عزیز…

    راستی آفای درویش، جناب اوباما پیداشون نیست. هست؟

  28. اشکار

    نه
    الان گشنمه
    هی میرم آشپزخونه ارده شیره با نون سنگک می خورم
    از آشپزخونه تا میز کارم نون خورده ریخته
    تموم دکمه های کیبورد چسبونکی شده

  29. فلورا

    گمان کنم آشکار عزیز عکسها رو که ببینه از غصه یه ترانه ای اینجا از خودشون در وکونن اما ملاحظه ی زمان رو بفرمایید لطفا

  30. اشکار

    آقای آرش
    به نیابت از من تشریف می برید باغ وحش شهر سانفرانسیسکو

    در دهه هفتاد در شکار و طبیعت عهد ممدلی خانی گذارشی مشکوک از وجود ببرهایی با منشع ایران در باغ وحش سانفرانسیکو ذکر شده بود. ننکن است در این مورد تحقیق بفرمایید؟

    پس از رفتن ممدلی خان از شکار و طبیعت ، بهترین دوره مجلی زمان سردبیری آقای فرخ مستوفی بود.
    گویا ایشان اکنون با کمپانی مفتی شل همکاری دارند

  31. اشکار

    فلورا بانو

    من پیش از ملاحظه زمان ، مراعات حاج آقا را می کنم!!!

  32. عباس رسول زاده بيدگلي

    سلام استاد
    از نظر زیبا شناسی متن. ایراد شما وارد است.
    باید اصل متن عربی را پیدا کنم و با ترجمه مقایسه نمایم.
    اما هر دوی ما منظور این سخن را متوجه میشویم

  33. محمد درویش نویسنده

    به نظرم بیش از حد بر طبل خشونت و انتقام و مرگ می کوبد که با مرام آن حضرت در ستیزی آشکار است.
    درود بر عباس عزیز.

  34. امير سررشته داري

    آقا سلام. اين اشكار ما را به عنوان وزير دارايي پيشنهاد داده بود. كجايي محمد جان؟ اينجوري دولتت چيزي ازش نميمونه چون اين دايي جان ناپلئون به تو كه رييس دولت هم هستي ديناري نمي ده چه برسه به جنگلهاي ايران!
    در ضمن نوشته ات حرف نداشت. (الان بازهم دكتر فرود عزيز مي خواند و مي گويد امير پامنبري درويش رفت.!)

  35. محمد درویش نویسنده

    درود بر وزیر دارایی عزیز خودم! آب و هوا در هیرکانی چگونه است؟
    .
    در ضمن ایام، ایام پامنبر رفتن است! نگران فرود مباش!! اون با اشکار!!!

  36. محمد

    سلام دوست گرامی
    مطلبتون هم نیش بود هم نوش
    تبریک میگم به دوستانمون در کیهان که انقدر فعال اخبار روز یهودیان را مخابره میکنند ولی چند ایمیل و درخواستهای ما را برای درج اخبار آتش سوزیهای مریوان ………
    اول یک خبر خوب که بالاخره پس از 6 ماه و 20 روز آتش در مناطق غرب فرو نشست و مردم چند روز بدون آتش را سپری کردند.
    دوما نشانی این اشکار غزیز را بدین یه نذری براش بفرستیم.
    سوما ابراز همدردی ما را به یهودیان کشته شده در آتش برسونید. البته اگر آنها را ……….
    چهارما نظر دوستمون درباره پخش مشکلات محیط زیست در سال گذشته را در دستور کار انجیو محیط زیستیمون قرار میدیم.
    چهارم: نامه و گزارشی را برای بازرسی غرب کشور فرستاده ایم برای پیگیری آتش سوزی های مریوان. فکر کنم یه اتفاقاتی افتاده. اگر خدا بخواهد.
    پنجم دوستانمون در انجمن چیا http://www.chya.org اعلام آمادگی برای اعزام نیرو برای مبارزه با آتش سوزی در تمامی نقاط ایران کرده اند چون 6 ماه جنگیدن با آتش سوزی های مریوان آنها را حسابی با تجربه کرده.
    ششم امروز روز عاشورای امام حسین است عاشورایی که مبنای آن امر به معروف و نهی از منکر است پس وظیفه هر معتقی که این امر به معروف و نهی از منکر را در هر وادی و هر سیستمی انجام بده (قابل توجه اشکار)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تائید دیدگاه فعال است. دیدگاه شما ممکن است کمی طول بکشد تا ظاهر شود.