از احداث بزرگترین پارک آبی خاورمیانه در قم چه خبر؟

درحالی که مدیران استان قم در تدارک ساخت بزرگترین پارک آبی خاورمیانه در مرکز استان بودند، آن هم در زمانی که ساخت دریاچه مصنوعی چیتگر در تهران – که از اقلیم و بارندگی بهتری نسبت به قم برخوردار است – مورد انتقاد جدی برخی از فعالان حوزه محیط زیست و منابع طبیعی کشور قرار گرفته است! حال خبر می رسد که نه تنها آبی برای کاربری های تفریحی در قم نمانده، بلکه وضعیت آب شرب مردم هم به شدت به مخاطره افتاده و پس از تعطیلی تصفیه خانه بزرگ شهر و خشک شدن دریاچه سد پانزده خرداد، حال چاره ای نمانده جز آن که اقدام به حفر شش چاه جدید علاوه بر 65 حلقه چاه موجود کنند!
گفتنی آن که هم اکنون سطح سفره های آب زیرزمینی در قم به شدت اُفت کرده و بیم آن می رود تا برداشت بیشتر آب، منجر به تکرار رخداد مشابه در اردبیل و همدان و کرمان و فارس و خراسان و … شده و شاهد وقوع پدیده بسیار خطرناک فرونشست زمین در قم باشیم.

تنها خواهشی که در این شرایط می توان از مدیران و برنامه ریزان قم داشت، آن است که وقتی آب سرشاخه های دز به استان تان رسید، لطفاً آن آب گرانبها را که به قیمت خیز معکوس آب در خلیج فارس و نابودی نخلستان های اروند کنار به دست آمده است، برای ساخت  بزرگترین دریاچه مصنوعی مصرف نکنید! ممنون.
قم اگر می خواهد کیفیتی پایدار و درخور از زندگی را برای مردم و زیستمندانش به نمایش گذارد، باید بداند که راهی نیست جز آن که چیدمان توسعه خویش را بر مبنای استعدادها و توانمندی های بوم شناختی (اکولوژیکی) سرزمین از نو بازمهندسی و تعریف کند.
در این باره بیشتر خواهم نوشت.

منتها تا آن زمان خواندن: “عشق به انجام کارهای بزرگ ” را به شما توصیه می کنم!

22 فکر می‌کنند “از احداث بزرگترین پارک آبی خاورمیانه در قم چه خبر؟

  1. محمد

    سلام ،
    متاسفانه عدم توجه به منابع آبی هر شهر برای توسعه آن همین مسائل را هم در پی دارد . در حالی ما مناطق محرومی مثل ایلام را داریم که تشنه سرمایه گذاری اند و منابع آبی هم در دسترس دارند، نباید در مناطقی که مشکل آب دارند سرمایه گذاری های اینچنینی صورت بگیرد. ممنون.

  2. محمد درویش نویسنده

    به محمد:
    جان کلام همانی است که تو گفته ای.
    شاید یکی از مهم ترین دلایل شتاب بیابان زایی در ایران، همین تضاد بین توسعه و توانمندی های بوم شناختی سرزمین باشد.
    درود …

  3. miri

    سلام.خب ،اینطور که تجربه به من اموخته،هر انچه که هواداران محیط زیست در ایران مورد انتقاد قرار میدهند و مخالف ان هستند.دقیقا همان طرحهای مورد انتقاد در ایران به مورد اجرا گذاشته میشوند و به اعتراض ها توجهی نمی گردد.ماجرای احداث این پارک ابی نیز جدا از این مقوله نیست.یعنی پارک ساخته میشود،همانطور که در مورد دریاچه مصنوعی چیتگر عمل شده. ولی با خواندن مقاله اقای اخانی پرسشی برای من مطرح شده است، او می گوید: چرا باید اب استانهای دیگر برای چمن کاری پایتخت هزینه شود و اب تهران برای دریاچه مصنوعی و لوکس ” حالا من میپرسم : تهران بزرگ که از شدت زیادی جمعیت در حال انفجار است،به ازای این جمعیت زیاد حتما مقادیر فراوانی فاضلاب شهری وجود دارد.خب اب صحیح تصفیه شده این فاضلابها را در جهت ابیاری فضای سبز شهر استفاده کنید،چرا نمی کنید ? اینطوری هم انها پارک ابی و دریاچه خود را میسازند هم طرفداران محیط زیست به مراد خود که همانا بهدر نرفتن منابع ابی می باشد، میرسند.اگر ریزش نزولات جوی و اب تصفیه شده فاضلابها در مسیر صحیح قرار گیرند. و موزش دقیق به مردم و کارخانجات در جهت نریختن مواد الوده کننده به منابع ابی کشور داده شود.می توان مقادیر زیادی اب ذخیره کرد. اگر ایده من اشتباهی است، لطفا ان را اصلاح کنید.ممنونم

  4. هومان خاکپور

    در حالیکه روستاهای زیادی در زاگرس با قحطی آب مواجه شده و آب شرب آنها با تانکر تأمین میشود و سطح آبهای زیرزمینی دشت هایش با افت شدید مواجه شده است و حتا در برخی از آن دشت ها شور شدن آب چاه های کشاورزی نیز گزارش شده است، آنوقت دولتمردان ما در تدارک ساخت بزرگترین پارک آبی خاورمیانه در قم هستند تا به جای ذخیره آب زاگرس در زیر زمین، آن را برای توسعه ای ناهمخوان با توانمندی های سرزمینی قم ببریم و در ازای آن ناپایداری سرزمین زاگرس را رقم زنیم و مردمانش را به نابودی بکشانیم …
    این یعنی خردمندی و عدالت محوری! نه؟

  5. انجمن جوانان وارث زمین

    نخستین نذری محیط زیستی تهران با رعایت اصول حفاظت محیط زیست، شنبه 27/9/89 ساعت 2 الی 4:30 در پاسداران- بالاتر از برج سفید- خ نیستان ششم- پلاک 2
    منتظر حضور سبز، سپید و سرختان هستیم… انجمن جوانان وارث زمین
    شماره دبیرخانه- : 09371351092

  6. محمد سوزنچی

    قابل توجه اشکار جان که دنبال نذری بودند انجمن جوانان وارث زمین نشانی هم داده اند.
    مطلبتون پر است از فیل ها و شترهای عصبانی مهندس جون.
    ولی مگه چه عیبی داره یه درپاچه تو قم این مخالفت شما نشان از جلوگیری از پیشرفت مملکت داره .
    اصلا پولشو دارن و زورشونم زیاده از کارون تونل میزنن برای دریاچشون شما هم پول دارین بسمه الله.
    خلاصه مهندس جون هر کی زورش زیاد تر آبش بیشتر و عیش و نوشش باحال تر.
    وقتی دوستانمون میتونن از خزر کانال بکشن برای دریاچه ارومیه یعنی نمیتونن از خزر تا قم کانال بزنن. این نشون میده شما همچینم به توان اجرایی این سیستم آشنا نیستین.
    تازه کارشناسان برجسته پیشنهادی داده اند که از خزر به زاینده رود هم کانال بزنن. که اصفهونی ها بی آب نباشن.
    نمیدونم دیگه چرا فعالان محیط زیست با این همه توسعه سازنده مخالفت میکنند. نکنه شما مخالف توسعه در تمامی مسیر هستید.

  7. اشکار

    دوستان گرامی
    اندر باب کانال کشی از خزر تا اصفهون تعجب نکنید
    قرار نیست آب شور خزر کام هموطنان شیرین زبان و خراج ما را سور کوند ، آبس شیرینس ، چوون از روودخوونه میادس

    کسی نمی خواهد خرج شیرین کردن آب شور را به گردن بگیرد. همانگونه که خوزستان خشکید شالی زارهای مازندران هم می خشکد. وقتی برنج یاسماتی هندی خوب داریم دیگر چه نیاز به گل و شل بازی در شالیزار

    فکر کردید چقدر زمین برای شهرک سازی اماده می شود؟

  8. اشکار

    سوزن عزیزم!
    با سپاس اگر در تهران بودم حتما با دیگ و قابلمه یر نذری می رفتم.

    در مورد پارک آبی باید عرض نمایم که شهر قم شهر گردشگری است ، پس از سیاحت و خوردن کباب کوبیده و چای با سوهان خوب گل گشتی کنار بزززززززززززرگترین استخر آبی خاور میانه عجمی!!! می چسبد!!!

    بی سلیقه ها!
    حاجی جون برو بچ رو خبر کن با ون همه این ها رو جمع کنند ببرند به ک ه ر ی ز گ
    حالا دیگه عکس خدا رو پاره می کنید.

  9. اسماعیل رحمانی

    با عرض سلام وخسته نباشی
    من اسماعیل رحمانی هستم دانشجوی جغرافیااز دانشگاه سیستان وبلوچستان
    از وجود همچنین وبلاگی بهت تبریک میگوییم
    وهرروز بهش سرمیزنم ودربسیاری ازجاها ازمطالبش استفاده کرده ام

  10. مریم کمالی

    کج سلیقلگی وعدم مسئولیت در شهر قم سال ها ست واز فرن های قبل ویا اززمان ایجاد شهر قم نهادینه شده ودرحالی که این شهراز اب وهوای نامناسب و کمبود اب رنج می برد… سالها بود که تشنگی با نوشیدن اب قم چیزی مثل نوشیدن تلخ اب ناگورا بودحال را نمیدانم چون نوشابه هست ؟؟؟ .علیرغم این همه کمبود قم به علت سومدیریت و اصراراشتباه صاحبان قدرت شهربرای تبدیل این اقلیم به کلان شهر بدون ذره ای استعداد وزمینه به استان مطرحی تبدیل وعلیرغم عدم پتانسیل جمعیت قم رشد غیر اصولی یافت وقارچ شهرک ها وساختمان سازی اغاز شد درحالیکه حاشیه نشینی مهاجران وافراد جویای کار نیز مزید بر علت شد توریسم ومذهبی بودن ومدارس متعدد مذهبی به رشد شهر بی اب وعاری از فضای سبزنیز کمک نموده حالا خطا کاران با اعدام نخل ها وسوزاندن مزارع جنوب وخشکاندن رودها می خواهند پایتخت سیا ه دیگری کنار شوره زارقم ایجاد نمایند برماست که با اندیشه رشد جمعیت که همان نابودی سرمایه اندک اب وفضای سبز است مبارزه جدی و نموده ونسبت به پدیده بی ابی و محیط زیست اطلاع رسانی نماییم

  11. مریم خداکرمی

    پارک آبی و قم؟!! از این مضحک تر چی پیدا می شود؟؟!!!حتما می خواهند آب آن سیلاب از دست رفته را جمع آوری کنند. این عین همان پیشنهادی بود که گفتند کانالی از خلیج فارس بزنید و کویر ها را آباد کنید!!!

  12. محمد

    آب سرشاخه دز کجاست ؟ بگین ما هم بدونیم..سرشاخه دز چرا؟این آب لرستان و الیگودرزه…مردم منطقه کشاورزیشون نابود شده از این چیزی نمیگید.مسخره ترین قسمت طرح احداث سد کوچری گلپایگانه..والا از انصاف به دور شما چشمتون رو این طرح ببندید.

    http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A7%D9%86%D8%AA%D9%82%D8%A7%D9%84_%D8%A2%D8%A8_%D8%A7%D9%84%DB%8C%DA%AF%D9%88%D8%AF%D8%B1%D8%B2_%D8%A8%D9%87_%D9%82%D9%85

  13. سهیل

    … وضو گرفتن با آب غصبی درست نیست اونوقت ساختن پارک آبی با پول و آب غصبی چه حکمی دارد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تائید دیدگاه فعال است. دیدگاه شما ممکن است کمی طول بکشد تا ظاهر شود.