خبرهاي خوش خورشيدي در ياهو!

اگر هم‌اكنون سري به سايت اصلي yahoo بزنيد، چشمتان به تصويري از آينه‌هاي خورشيدي مي‌خورد با اين تيتر: No job shortage here
و سپس در ادامه از قول خانم: Christine Real de Azua، سخنگوي سازمان انرژي بادي آمريكا مي‌خوانيم: ما به هر نوع شغلي و با هر گرايشي در اين حوزه نيازمنديم.

تصوير نخست امروز سايت ياهو

اين سخنگو مي‌افزايد: ميزان رشد اين سازمان، تنها در مقايسه با سال گذشته به 45 درصد مي‌رسد. آن هم در زمانه‌اي كه ركود اقتصادي در آمريكا و اروپا بيداد مي‌كند!
و اينها تازه از نتايج سحر است …
يادتان هست، چندي پيش از
بهترين خبر زيست‌محيطي قرن نوشتم؟ وقتي قيمت حامل‌هاي انرژي، واقعي شود، آنگاه مديران و حاكمان به آن صرافت خواهند افتاد تا براي جايگزيني اشكال ديگر انرژي در حوزه‌ي كارمايه‌هاي نو (نور خورشيد، باد، زمين‌گرمايي، جزر و مد و …) به پژوهش و مطالعه و سرمايه‌گذاري بپردازند.
باز هم مي‌گويم: چنانچه فقط 20 هزار هكتار از عرصه‌ي پهناور 32 ميليون هكتاري بيابان‌هاي كشور را به سلول‌هاي فتوولتائيك مجهز كنيم، آنگاه تمامي كمبود برق كنوني كشور، بدون كمترين آلودگي و فشار مضاعف بر محيط زيست تأمين خواهد شد و اگر اين رقم را در 10 يا 100 ضرب كنيم، به راحتي بدل به كشوري سبز و صادركننده‌ي انرژي خواهيم شد؛ كشوري كه مردمانش مي‌توانند از درآمد سرانه‌ي 20 هزاردلاري در سال لذت ببرند و پروردگار مهربان را به دليل برخورداري كشورشان از موهبتي به نام «كوير و بيابان» ستايش كنند.
فراموش نكنيم! بيابان‌ها، همان صندوق ذخيره ارزي ايرانيان هستند، به شرط آنكه بكوشيم تا از همان جايي كه هميشه مي‌نگريم و مي‌شنويم و مي‌بوييم، تغيير زاويه داده و منظر نويني اختيار كنيم.

مؤخره:
ساعتي پيش، دكتر مهدي فرح‌پور، معاون پژوهشي مؤسسه متبوع به من زنگ زد و گفت: درويش! صفحه‌ي اوّل سايت ياهو را نگاه كن؛ فكر كنم خبرش برايت جالب باشد. ممنون از فرح‌پور عزيز كه مشتاقانه مي‌كوشد تا برنامه‌ي راهبردي بيابان بتواند سبب‌ساز تحولي بزرگ و مثبت براي كشور و مردم شود.

یک دیدگاه دربارهٔ «خبرهاي خوش خورشيدي در ياهو!»

  1. کیارش

    تا چند درصد برق می تواند از انرژی خورشید تامین شود؟

    پاسخ:
    جناب بشايايي عزيز
    با همين تكنولوژي فعلي – كه بسيار عقب مانده است! – مي توان از عرصه 32 ميليون هكتاري بيابانهاي كشور تا 6/2 ميليون مگاوات بر ساعت انرژي الكتريسته استحصال كرد. لابد مي داني كه هم اكنون كل برق توليدي كشور چيزي در حدود 170 گيگا وات بر ساعت است!
    زنده باشيد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تائید دیدگاه فعال است. دیدگاه شما ممکن است کمی طول بکشد تا ظاهر شود.