آیا برای نجات یوز هنوز فرصتی هست؟!

    فردا صبح – 12 آذر 1391 – در هفتاد و یکمین برنامه محیط زیستی طلوع در شبکه چهارم سیما به سراغ هومن جوکار می‌روم؛ مدیر سختکوشی که سالهاست با یوزها زندگی می‌کند و شاید بیشتر از هر متخصص دیگری در ایران، اینک از راز و رمز و شمار واقعی یوزپلنگ‌های آسیایی در وطن آگاهی دارد. این که چرا همچنان شمار یوزها به رغم گذشت 11 سال از آغاز پروژه بین‌المللی حفاظت از یوزپلنگ آسیایی و تغییر سه مدیر در راس آن، تا این اندازه اندک و شکننده است، به نحوی که نمی‌توان هنوز سایه خطر انقراض این گونه را از نظر دور داشت؟

    این که چرا به رغم این تعداد اندک از یوزهای باقیمانده، همچنان خبرهای ناگواری مبنی بر کشته شدن یوزها در جاده‌ها و یا به دست روستائیان و سگ‌های گله دامداران می‌شنویم؟

    و این که چه می‌توان کرد تا همچنان نسل آینده، نسل سپهرها و فرزندان‌شان بتوانند از خرامیدن یوز در سرزمین‌شان لذت ببرند؟

    با ما همراه باشید و از طریق 3000044، نظرات، پرسش‌ها، انتقادها و پیشنهادهای ارزشمندتان را برایم بفرستید تا ترتیب اثر دهم.

همچنین، پرسش برنامه فردا این است:

نماد حیات وحش ایران کدام است؟

1- یوزپلنگ آسیایی

2- ببر مازندران

3- شیر ایرانی

4- آهو

    شما می‌توانید پاسخ‌های خود را به همان شماره پیامک 3000044 ارسال دارید.

 

9 فکر می‌کنند “آیا برای نجات یوز هنوز فرصتی هست؟!

  1. معصومه بابانیانوری

    سلام و درود و سپاس
    دوهفته پیش به پارک ملی کویر رفته بودیم. توران را شاید بشناسید. یوز یک سال و نیمه ای که در حصار حفاظت می شود. حصاری که اگر با سرعت ماکزیمم خود بدود در نیم ثانیه به دیواره فنس برخورد می کند. از من خواست تا حالش را برای آقای جوکار (به قول محلی ها رییس یوزپلنگها) بگویم. گویا قرار نیست در توران بماند. با توجه به عدم جفتگیری یوز در اسارت آیا در اسارت می ماند یا قرار است با تعلیم شکار آزاد شود؟
    سپاس فراوان. پاینده باشید.

  2. علیرضاافشار

    سلام و تشکر بی پایان از استاد درویش و جناب آقای جوکار.اگر امکان داشت لااقل 48 ساعت زودتر اعلام میکردید و زمان پخش این برنامه در شبکه 4 را هم میگفتید بسیار خوب میشد با توجه به اینکه اکثر قریب به اتفاق مردم در طول روز نمیتوانند برنامه های صدا وسیما و باالاخص این برنامه آموزنده را ببینند کاش زمان این برنامه به ساعات عصر یا شب اختصاص می یاغت.در هر حال پیروز باشید و مستدام.ارادتمند ع.افشار

  3. محمد درویش نویسنده

    درود بر معصومه و علیرضا عزیز …
    پرسش تان را حتمن مطرح می کنم.
    در ضمن علیرضا خان، این برنامه هفتاد و یک هفته است که دارد هر هفته، یک شنبه ها پخش می شود!

  4. سپیده نوشینی

    سلام با تشکر از شما که این امکان و فراهم میکنین که ما استاد عزیزمون و ببینیم . پایدار باشید

  5. ماندانا

    سلام ودرود برشما اگر امکان دارد درباره آن برنامه وجواب پرسشها خلاصه ای برای کسانی که نتوانستند برنامه راببینند بنویسید

  6. کشاورز

    آقای درویش وقتی جمعیت یوزپلنگ ایران به زیر صد قلاده رسید بلحاظ علم جانورشناسی گونه ای منقرض شده بحساب می آید چون از نظر ژنتیکی دیگر پتانسیل و ذخیره ژنی لازم برای ایجاد یک جمعیت پایدار را ندارد و کوششهای صورت گرفته در راستای احیاء جمعیت یوز در ایران آب در هاون کوبیدن است.
    ضمنا سمبل حیات وحش ایران نیز نباید از گونه های منقرض شده باشد.

  7. ریابی

    سلام جناب درویش
    خسته نباشید برنامه تون رو امروز دیدم ،من متوجه نشدم که با توجه به گفته های آقای جوکار آیا تعداد قلاده ها که در سالهای قبل اعلام شده بود چون با روش نادرست آماربرداری شده بودن نادرسته ؟ یعنی ممکنه در سالهای گذشته هم تعداد یوزها همین حدود بوده باشه (چون این سال اول استفاده از روش نوین هست و هنوز روند قابل مقایسه ای وجود نداره ) در این مورد اگه توضیح بدین ممنون میشم

    سلوکتان مستدام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تائید دیدگاه فعال است. دیدگاه شما ممکن است کمی طول بکشد تا ظاهر شود.