بنویسیم دفن زباله، بخوانیم بوسه بر مرگ در قائم شهر و نور!

    شالیزارها در کنار محل دپوی زباله … شیرابه‌ها به سوی این شالیزارها روانند! البته نه همه‌ی آنها؛ چرا که بخش عمده‌ای از آن مستقیماً وارد رودخانه‌‌هایی چون تلار و سیاهرود می‌شود که انگار بختش هم مانند نامش سیاه است!

بوسه مرگ در قائم شهر

    اندکی بعدتر هم در کنار همین رودخانه چند چاه آب حفر شده تا نیاز شرب مردم کیاکلا و جویبار و چند آبادی دیگر را تأمین کند!  آن هم در حالی که زباله‌های خطرناک الکترونیکی و بیمارستانی هم آشکارا در عرصه رها شده و مشهود هستند … درست مثل ماجرای لندفیل نور …

    آیا یک نفر هست که همچنان حیرت کند از شنیدن این خبر که میزان ابتلا به سرطان در شمال کشور بیش از هر منطقه‌ی دیگری شتاب گرفته است؟

    در این باره گزارشی مصور به کمک تصاویر سهیل اولادزاد عزیز و همکارانش تهیه کرده‌ام که می‌توانید در خبر آن لاین ببینید و بخوانید …

برنجی که خوردن ندارد!

یک دیدگاه دربارهٔ «بنویسیم دفن زباله، بخوانیم بوسه بر مرگ در قائم شهر و نور!»

  1. سهيل

    با سلام وخدا قوت. از حسن نظر جنابعالی و همه دوستانی که در امر پایش محیط زیست کوشیده و کوشا هستند . متشکرم و ارزوی توفیق همه عزیزان و دیدن محیط زیست مطلوب را آرزوم دارم. دو مسئله بنده بر آن داشت جسارت بیان نظر داشته باشم. اول : چرایی نوشتار تصویر خزانه شالیزاری . که ایا تمام حوزه ابریز رودخانه های تالار و سیاهرود این مشکل را دارند؟ دوم : ایا تنها بحث تخریب شالیزار و محیط زیست با فرایند تخلیه و ماندگاری زباله ( از هرنوع آن) است . آلایندهای دیگر تاثیر ندارند؟ فقط به تجربه خود .اثرات مصرف ناآگاهانه سمومی که شاید پایداری و تخریب آن به دهها سال طول میکشدنیز یکی از عوارضی است که جامعیت تخریب شالیزار و محصولات تولیدی در آن را دار. البته بسیاری از کشاورزان محترم و زحمتکش به این آگاهی رسیدن . که عوارض اولیه به خود آنها و عوارض ثانویه به کل جامعهاسیب می رساند. حرف بسیار و رعایت ادب به سرور گرامی بیشتر . موفق باشید. کشاورز ساده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تائید دیدگاه فعال است. دیدگاه شما ممکن است کمی طول بکشد تا ظاهر شود.