همین اردیبهشت ماه سال گذشته بود که حسین صادق عابدین، آخرین استاندار فارس در دولت دهم، خود را به اتاق بازرگانی شیراز رساند تا در جمع فعالان اقتصادی منطقه، کشف شگفتانگیزش را رونمایی کند! اینکه وجود 300 گورخر، مهمترین عامل بیکاری جوانان در نیریز است!! اینک از ایلام خبر میرسد که یک مشاور ارشد اقتصادی دیگر هم در دولت تدبیر و امید، اصرار بر وجود چند درخت بلوط را، سبب محرومماندن استان ایلام و عدم توسعهیافتگی آن اعلام کرده است! شرح ماجرا را با هم میخوانیم …
در برگریز پاییز
گفتی که بایدش کَند
گفتی که بایدش سوخت
ناموس خاک و باران
این را نخواست امّا:
آن هیمههای گیلاس
غرق شکوفه امروز!
منصور اوجی
نامش جلالالدین حیدری است؛ مشاور اقتصادی و سرمایهگذاری استاندار ایلام که هفتهی گذشته شمشیر را از رو بسته و در جریان برگزاری همایشی مرتبط با پژوهش و توسعه در استان ایلام، محیط زیست را متهم کرد که به بهانهی حمایت از چند درخت بلوط، اجازه و فرصت اجرای طرحهای اقتصادی را از استان گرفته و با تکرار سخن مشهور محمود احمدینژاد، هشدار داد که محیط زیست نباید مانع توسعهی استان شود! سخنان شگفتآور آقای مشاور ارشد، بیاختیار نگارنده را یاد حملهی تاریخی سال گذشته استاندار پیشین فارس به 300 گورخر در منطقه حفاظت شده بهرام گور انداخت! تو گویی انگار تاریخ در این سرزمین در فواصل زمانی از همیشه کوتاهتر، محکوم به تکرار است! نیست؟
در حقیقت اگر متن سخنان مشاور محترم استاندار ایلام را با چشمان خود نمیخواندم، شاید هرگز باور نمیکردم که ممکن است در دولت تدبیر و امید و بعد از آن همه تأکید بر روی رعایت هنجارها و موازین محیط زیستی در منشور اخلاقی دولت یازدهم، باشند مدیران و مشاوران ارشدی که همچنان گناه توسعه نیافتگی حوزهی مسئولیت خودشان را، ناشی از ترمز محیط زیست میدانند. آقای جلالالدین حیدری فراموش کردهاند که نتیجه و عملکرد دو دولت نهم و دهم که کمترین توجه به حفظ محیط زیست را در دستور کار داشت، بیشترین بدهی در طول ده دولت پس از پیروزی انقلاب اسلامی، پایینترین رشد اقتصادی و کمترین میزان اشتغال سالانه بوده است. چگونه است که عزیزان فنسالار و دولتمدار هر آیینه که قافیه را تنگ میبینند، توپ را به زمین محیط زیست انداخته و تمام! از قضا بیشترین خسارت و خشکیدگی جنگلهای زاگرس در طول یک دههی اخیر در استان ایلام رخ داده و این استان میرود تا در صورت ادامه روند کنونی، کبیر کوه افسانهای و زیبایش به کویرکوهی داغ و آتشین بدل شود؛ همانگونه که امثال جلالالدین حیدریها سبب شدند تا در بالادست ایلام، اینک نگین فیروزهای شمال باختری وطن با کویر نیممیلیون هکتاری ارومیه پهلو زند!
چرا درس نمیگیریم و فراموش کردهایم که حاصل بیتوجهی کامل به محیط زیست در طول چند دههی گذشته سبب شده تا بستر تولید را از دست داده و رد پای پررنگ تخریب طبیعت را در 10 عامل اصلی مرگ و میر ایرانیان بیابیم؛ عواملی که فقط یک قلم از آن (سرطان)، متجاوز از ده هزار میلیارد تومان از کیسه دولت و ملت را در سال 1392 دود کرد! نکرد؟ اینکه نرخ مشارکت ایلامیان به نسبت جمعیتشان در حوزه تشکلهای محیط زیستی، از اغلب استانهای کشور بالاتر است، خود نشاندهندهی خطری است که مردم شریف آن دیار از تخریب رویشگاههای بلوط احساس کرده و میکوشند تا ایلام به یک کانون بحرانی فرسایش بادی و چشمه تولید گرد و خاک جدید بدل نشود. اینکه 72 درصد از اندوختههای جنگلی ایلام در معرض نابودی کامل قرار گرفته و به موازات آن، شاهد افزایش محسوس هزینههای درمانی در آن دیار هستیم، باید آقای مشاور را زنهار دهد که مبادا تن به راهکارهایی دهد که دوباره یک اصفهان دیگر یا یک عسلویهی دیگر بیافریند. آیا به راستی مردم اصفهان یا عسلویه اگر میتوانستند تاریخ را به عقب بازگردانند، باز هم حاضر بودند با تمرکز آلودهترین صنایع و بیشترین سرمایهگذاری اقتصادی، چنین فلاکتی را برای خویش به ارمغان آورند؟
چرا از تاریخ درس نمیگیریم و متوجه پیام دوهزارسالهی ویرژیل نیستیم:
آسان است پایین رفتن از دوزخ
زیرا که درهای دوزخ تاریک
همواره شبان، روزان گشوده است
اما بازگشتن به سوی بهشت و روشنایی روز
رنج است و محنت بسیار
و دست آخر آن که آقای روحانی عزیز که آن بالا نشستهای و مدام حرفهای قشنگ محیط زیستی میزنی و مردم و مدیرانت را سفارش به رعایت هنجارهای محیط زیستی میکنی! باور کن طنین سخنان زیبایت حتی در بین مردان رییس جمهور هم به درستی شنیده نمیشود … اتفاقاتی که امروز در استانهای ایلام، گلستان، چهارمحال و بختیاری، فارس و … در حال تکرار شدن است، آشکارا نشان میدهد که نقص جدی در گیرندههای برخی از دوستان در دولت تدبیر و امید وجود دارد! ندارد؟
به راستی چرا باید در بهار برآمده از پس آن زمستان هشت ساله، همچنان گروهی از دوستان به جای سلام به هیمههای گیلاس و غرق شدن در شکوفههای سیب، خواهان سوزاندن ناموس خاک و باران؛ بلوطها باشند؟!!
با سلام
واقعا اشکال از محیط زیست است که نتوانسته در طول بیش از 30 سال به مردم بفهماند که یک در خت بلوط با عمر 80 سال از هز کارخانه ای بهتر تولید می کند و هیچ مزدی نمی خواهد و هزینهای هم در برندارد .هنوز هم این کار صورت نمی گیرد . اگر از همین اقای مشاور بپرسید همان در خت بلوط مانع توسعه در سال چقدر از نظر اقتصادی به محیطش فایده می رساند نمی داند .وقتی مهندسین مشاور از یک ساخت ساز ناموزون برای سازمانهای دولتی رویا و ارمان می سازند نتیجه اش اشوراده و ارومیه می شود .واقعا اشکال از محیط زیست است که تعاریف اقتصادی از طبیعت را بیان نمی کند .
وقتي مشاور رييس سازمان حفاظت از محيط زيست تكرار مي كنم حفاظت محيط زيست از طرح گردشگري در اشوراده حمايت مي كند از مشاور اقتصادی و سرمایهگذاری استاندار ایلام انتظار اين صحبت هاي ضد محيط زيستي را بايد داشت.نبايد داشت?
سلام جناب درویش
می گویند سلامت را پاسخ نخواهند داد.اما باز هم سلام می کنم.اگر چه پاسخی نباشد.جناب درویش علاقمند کار کردن بر روی آموزش برای توسعه پایدار هستم.کمی هم جلو رفته ام.اما از کجا و در کجا شروع کنم.در سازمان شما نیازی هست؟ دکترای من در زمینه محیط زیست و توسعه هست.بر روی ESD از نگاه یونسکو متمرکز شده ام.امیدوارم راهنمایی بفرمایید و کمکم کنید.امید داشتن که دیگر حق مسلم ماست هرچند مابقی نباشد…
سلام آقای احمدی گرامی. لطفا شماره تماس تان را برایم ارسال فرمایید. متشکرم.
اين صحبتها رو از روي بي سوادي مي زنند . وقتي كه مسئولين بدون تخصص به پست هاي عالي مي رسند صددرصد كشورمون ويران ميشه. شك نكنين
آقای درویش چرا برای دروغ خانم ابتکار در مورد سوخت لال شدید . هوای تهران را نمیبینید . تمام تلاشتان فقط برا ی همین یک تکه استخوان ( پستتان ) بود .
سلام مجدد
این متن شما هم سندی بر کامنت قبلی من که برخی دوست دارند محیط زیست را به سیاست گره بزنند و بهره برداری مطابق میل خودشان را بکنند.
مشاور استاندار دولت راست!!!گویان حرفی زده، تقاصش را از احمدی نژاد می گیرید و برای خالی نبودن عریصه، تعریضی هم به سخنان رئیس دولت راست!گویان می زنید
ایوالله به انصافتان!
البته در همه جای دنیا بحثهای محیط زیستی دستمایه مسائل سیاسی است چرا که توان تجمیع نظرات را به خوبی دارد. اما متأسفانه در ایران این بحث شدیدتر هست و سردمدار سوءاستفاده سیاسی از محیط زیست هم خانم ابتکار و همفکرانشان هستند.
راستی برای من دو ایمیل آمده بود برای تبریک شب یلدا از طرف محمد درویش با یک سیستم ایمیلی که ارسال هر ایمیلش حداقل ۴۰۰ هزار تومان هزینه اش بود. این مال شما بود یا یک محمد درویش دیگه؟
با درود
“در سرزمینی که:مردم آنجا تاریخ می خوانند،خردسالان همانند سالخوردگان می ابدیشند.
درسرزمینی که:
مردم آنجا تاریخ نمی خوانند،سالخوردگان همانند خردسالان می اندیشند” (یک متفکر فرانسوی )
وقتی در جامعه مصرف گرایی لوکس تبلیغ و به عنوان ارزش معرفی می شود کسی به زندگی با طبیعت نمی اندیشد.
جلسه شبکه محیط زیستی استان با مدیر کل محیط زیست
تاريخ : جمعه دوازدهم دی 1393
گزارش جلسه شبکه محیط زیستی استان با مدیر کل محیط زیست
ساعت 8.30 پنجشنبه 4 دیماه 93 ،جلسه شبکه محیط زیستی استان به ریاست دکتر آقاخانی و مدیران عامل سازمانهای مردم نهاد محیط زیستی استان در خانه تشکلهای مردمی در اراک و با حضور مدیر کل محیط زیست استان مرکزی آقای دکتر انصاری تشکیل گردید. در این جلسه وقت ویژه ای برای شهرستانها اختصاص داده شده بود.ا قای فرقانی پور مدیرعامل دوستداران و حافظان طبیعت ساوه و زرندیه ببررسی معضلات و مسائل محیط زیستی ساوه و زرندیه بشرح زیر پرداخت :
اداره کل محیط زیست می بایست به نقش مشارکت مردمی و نیروهای بالقوه ای که سرمایه و بازوی محیط زیستند اهمیت دهد. متاسفانه بسیاری از هزینه ها صرف منطقه 70 قله و میقان می شود و بودجه ای برای سایر مناطق باقی نمی ماند. مناطقی از بخشهای خرقان و نوبران ، 4 سال است شکار و تیر اندازی ممنوع شده اما از لحاظ نیرو و امکانات این مناطق با قبل و بعد تفاوتی نکرده اند، پاسگاه محیط بانی نوبران هنوز کلنگ نخورده، و دو سال نیم پس از کلنگ زنی پاسگاه محیط بانی رازقان، هنوز اعتباری برای ساخت تخصیص نیافته. منطقه کوه سفید سد ساوه استعداد شکار و تیر اندازی و حفاظت ویژه با توجه به گونه های باقیمانده کل و بز و پلنگ را دارد در منطقه خرقان هم کاراکال ، سیاه گوش و قوچ میش و گونه های قابل توجهی وجود دارد که نیاز به توجه ویژه محیط زیست و اداره کل را دارند.
جای گردهمایی های فصلی و تشویق از فعالان محیط زیست خالی است ، همین طور می بایست هدایای فرهنگی برای فعالان و همیاران و جوامع محلی در نظر گرفته شود،تا کنون خبری از اینها نبوده دوستداران و حافظان طبیعت از جیب خودشان هزینه کرده اند… اداره زرندیه در حد نمایندگی است می بایست ارتقاء یابد…آلودگی هوا در شهرستان ساوه پدیده ای جدی است و دستگاه سنجش آلودگی می بایست به نمایشگر مجهز شود فعلا فاقد این دستگاه است… مجتمع مدیریت فناوری پسماند در آزاد راه ساوه مشکل محیط زیستی دارد…کارخانه نیترو آموت در جاده قدیم ساوه زرندیه بسیار آلوده کننده است…باشگاه تیراندازی ساوه غیر فعال است که در صورت فعالیت می تواند بسیاری از شکارچیان را به این ورزش سودمند، بجای شکار حیوانات سوق دهد.سپس آقای ایزدی از شهر کمیجان به ایجاد نیروی واکنش سریع برای حفظ محیط زیست اشاره کردند بعد ازآقای ایزدی خانم ملکی از شازند مشکلات مربوط به حوزه شازند را مطرح نمودند.
آقای دکتر انصاری به سئولات و درخواست های مربوط پاسخ و توضیحاتی ارائه نمودند،که برخی موارد در صورتجلسه شبکه برای پیگیری بیشتر آمد، تلاش برای ارتقاء منطقه پیرحیدر به شکار و تیراندازی ممنوع و اقدام برای ارتقاء چارت سازمانی محیط زیست استان به 371 پست و… مشکلات کارخانه آلومینیوم، سوخت مازوت نیرو گاه شازند و هوای آلوده اراک نیز از مسائلی بود که آقای مطیعی زاده به آنها اشاره داشتند.
در پایان جلسه از آقای دکتر محمدی به جهت زحمات ایشان در شبکه محیط زیستی استان تقدیر بعمل آمد.
خانم ابتکار! ابراز همدردی دردی را دوا نمیکند/ معضل آلودگی هوا باید حل شود
تاريخ : سه شنبه نهم دی 1393
بائوج لاهوتی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:
خانم ابتکار! ابراز همدردی دردی را دوا نمیکند/ معضل آلودگی هوا باید حل شود
تعامل همکاری مشارکت اموزشی فرهنگی ,……….با سازمان محیط زیست کشور-شهرداری تهران وشهرستاها- دوستداران محیط زیست NGO – وزارت بهداشت -جهاد کشاورزی- اموزش وپرورش -ورارت کشور -وزارت تعاون .کار.. -وزرات صنایع …………..همه همه مورد نیاز است
با سلام
به مهنئس درویش عزیز
پیشنهاد می شوداز فرصتی که در پست آموزش بوجود آمده در جهت آموزش و توجیه مسئولین رده بالا و سیاست گذاران استفاده کافی صورت گیرد و مهمتر این که برا
با سلام
به مهندس درویش عزیز
پیشنهاد می شود از فرصت بوجود آمده در بخش آموزش استفاده شود و نسبت به آموزش و توجیه مسئولین تصمصم گیر و سیاسیون رده بالا در برخورد با معقوله محیط زیست به اهمیت تنوع زیستی واقف شوند که ایراد و مخالفت محیط زیست تنها به موضوع آلودگی و آلوده کردن نیست و اگر کارکرد خدمات زیست محیطی سرمایه های ملی ، جنبه های اقتصادی ، اشتغالزائی در بررسی طرحهای عمرانی لحاظ شود منافع آن به تمام مردم و نسل اتی هم خواهد رسید مشورط بر این که در درک و یاد گیری خودشان را به خواب نزنند و منافع موقتی را در نظر نگیرند که …!!!!!
كمكی به پرنده هاي مهاجر فريدونكنار بكنيد قتل عام كافي است
درود بر شجاعتتان آقای درویش
اقای جلال حیدری مشاور اقتصادی نیستند. حکم ایشان از سوی وزارت کشور پذیرفته نشده . …
با سلام. حق با دوست عزیزمان است. حیدری حکم مشاور اقتصادی از سوی وزارت کشور ندارد. لطفا اطلاع رسانی کنید…