شقایق، یکی از زیباترین گلهای وحشی در طبیعت ایران است، اما حضور متراکم این گل در عرصههای مرتعی کشور، نشان از کاهش گونههای خوشخوراک دارد! به عبارتی دیگر، شقایق را اغلب در شمار گونههای مهاجم طبقهبندی میکنند که نشاندهندهی فقر غذایی مراتعی است که در آن به وفور یافت میشوند.
حال به این شقایقها نگاه کنید … تصور میکنید اینجا کجاست؟
اینجا کنارههای رودخانهی شهرچای است که در بالادست آن، سد 7 میلیون متر مکعبی شهر چای از سال 1383 احداث شده است و با عبور از مرکز شهر ارومیه در نهایت به دریاچه میریزد.
و البته همان طور که مشاهده میکنید مانند مثالهای پیشین در لردگان، کرج، شادگان، کارون، زاینده رود و خراسان رضوی، روزگار پرزبالهای را تجربه میکند! چرا؟
به نظر میرسد، اغلب رودخانههای کشور به محلی برای هدایت زبالههای شهری و بین شهری بدل شدهاند و معلوم نیست که متولی پاکسازی این شریانهای حیاتی کشور کدام نهاد یا ارگان ذی نفوذ است؟
راستش من فکر میکنم
قبل از فکر کردن به متولی پاک سازی ؛ می بایست به پاک نگهداشتن ِ طبیعت فکر کنیم ،آموزش دهیم ، ارزش گذاری کنیم و حتا با خاطیان برخورد کنیم!
درضمن! شقایق ها خیلی هم زیبا هستن! :)
“در ضمن” را خوب اومدی!
سلام
فكر كنم اداره كل تربيت بدني و هوانوردي مسئول باشه!!
بدرود.
من شقايق وحشي رو خيلي دوست دارم. چندسال بهار از كنار جاده ها چند تا بوته ش رو با خاك زيرش ميكندم و مياوردم تو باغچه مون ميكاشتم اما بعد از چندتا گل، پژمرده ميشد و ميخشكيد سال ديگه هم خبري ازش نميشد. اما پارسال كه براي باغچه مون خاك جديد آورديم گوشه هاي باغچه مون خود بخود شقايق وحشي روييدو امسال هم بهمينطور.
آقاي درويش يعني خاك جديد باغچه مون ضعيفه؟
آقاي باغبون به پدر پيشنهاد داده بودن كه كمي ماسه ي رودخونه بهش اضافه كنيم،براي تقويتش گفتن؟
آخه من هم احساس ميكنم گلهاي گلدوني مون رشد خوبي ندارن.
در ضمن اينجا تو گيلان هم كناره ي همه ي رودخونه ها سرشار از آشغال و زباله و نخاله ست. باور كنين گيلان از همه جاي ايران سريع تر رو به ويراني ميره، منتها چون طبيعتش سبزه ويراني ش خيلي به چشم نمياد
در ضمن اينجا تو گيلان هم كناره ي بعضي از رودخونه ها سرشار از آشغال و زباله و نخاله ست. باور كنين گيلان از همه جاي ايران سريع تر رو به ويراني ميره، منتها چون طبيعتش سبزه ويراني ش خيلي به چشم نمياد
پاسخ:
قبول دارم. بحران زباله در گیلان بسیار جدی است.
وقتی نام گیاه مهاجم به میان می آید نا خودآگاه یادرا آزولا(Azolla.filiculoides) می افتم، که در زمان دانشجویی به عنوان یک فاجعه در تالاب انزلی از آن یاد میشد، امید وارم مشکل این گونه های مهاجم در تمام اکوسیستم های آبی و خاکی ایران حل شود وشاهد طبعات زیان بار آن ها نباشیم.
ان شاءالله
جناب درویش امسال هم چون سالهای گذشته به مدت شش هفته نگهبان شقایق دشت لار و دماوند خواهیم بود
لطفا” خبر زیر را بخوانید
http://www.mehrnews.com/fa/newsdetail.aspx?NewsID=1079200
دست مریزاد حسین جان.
وضعیت زرجوب در رشت ، خیلی خیلی اسفناک تره آقای درویش عزیز ،
و تابستان ها ، با گرم شدن هوا ، وضعیت به مراتب بدتر هم میشه
گاهی که از کنارش رد میشم ، در حالیکه سعی می کنم نفسم رو در سینه حبس کنم تا ریه هام رو مهمان بوی آزاردهنده اش نکنم ، با خودم فکر می کنم :
خدا رو شکر که اجدادم نیستند تا ببینند “زرجوب” دیگه “زر” جوب نیست بلکه معدن زباله هاست.
پاسخ:
لطفن چند تا عكس از آن برايم بفرست.
ممنون.
و …
البته در ضمن ؛
شقایق ها خیلی هم زیبا هستن!
بحران زباله تقریبن در تمامی مناطق شهری و روستایی استان ما هم جدی است و متاسفانه در مناطق شهری هم شهرداری ها هیچ همتی برای دفن اصولی نشان نمی دهند و نفس کشی هم نیست تا از آن ها توضیح بخواهد!
پاسخ:
نفس كش را خوب اومدي!
با سلام
جناب درویش شما هم این عکسها را ملاحظه کرده اید؟
خون، سرنگ، پنبه های عفونی و …
به این میگویند بازیافت!البته بازیافت بیماری…
http://www.mehrnews.com/fa/newsdetail.aspx?NewsID=1078342
تأسف باره …
چند روز پیش کنار یکی از جوبها کنار خیابان هم شقایق دیده بودم.
ولی زیبا بود…
بله زیبا است و شکی در زیبا بودن شقایق نیست …
تا شقایق هست، زندگی باید کرد.
چشم … ایشالا اگه فردا هوا مساعد بود و آسمون امان داد چند تا عکس براتون می گیرم.
سپاسگزارم.