صندوقی که به جای درمان سرطان، از آن پیشگیری می‌کند!

از گنجه پشتیبان زیست بوم ایران حمایت کنیم

نامش گنجه پشتیبان زیست بوم ایران یا همان صندوق حامی طبیعت است که به همت گروهی از دلسوزان پیشکسوت و مورد احترام جامعه محیط زیست کشور شکل گرفته است. لطفا او را دریابید …

گنجه پشتیبان زیست بوم ایران

نیکوکاری، خصلتی نیست که لب طاقچه عادت از یاد من و تو هموطن عزیز ایرانی برود! نیک می‌دانم. اما باورم این است که اینک باید در بین مؤثرترین و کاراترین شیوه‌های نیکوکاری، روشی را برگزینیم که به علت‌ها می‌پردازد و از بروز درد پیشگیری می‌کند.
طبیعت ایران از دردی جانکاه عذاب می‌کشد، اما آن درد، عدم تخصیص اعتبار مناسب به سازمان حفاظت محیط زیست یا منابع طبیعی نیست! حتی سدسازی افراطی و طرح های انتقال آب بین حوضه‌ای هم نیست! همانگونه که دربندماندن چند محیط بان و جنگلبانش در زندان به دلیل عدم رضایت یا تأمین مبلغ دیه هم نیست …
درد جانکاه طبیعت ایران، آن است که اغلب ایرانیان طبیعت را به عنوان یک موجود زنده و نیازمند توجه، جدی نمی‌گیرند. آنها درنیافته‌اند که اگر نمی‌خواهند سالی بیش از 10 هزار میلیارد تومان برای درمان سرطان هزینه کنند، راهش این است که یک دهم آن را برای سالم‌سازی منابع آب و خاک و هوا در سال هزینه کنند. اما ایرانیان، اعم از حاکمیت، دولت، مجلس، قوه قضاییه و نیروهای امنیتی و نظامی کشور ظاهراً برایشان پرداختن آن رقم هنگفت آسان‌تر است تا بی‌تفاوت نماندن به تخریب غیرقابل جبران طبیعت وطنی که دوستش دارند و داریم! نداریم؟
چه باید کرد؟
باید از مهدکودک‌ها و مدارس شروع کرد، باید نسلی را پرورش داد که نگاهش به مواهب طبیعی مثل نگاهش به عزیزترین کسانش باشد تا آنگاه دیگر هیچ هموطنی برای شلیک به سوی حیات وحش، آن هم بدون هیچ ضابطه و قانونی به خود حق ندهد و از سوی دیگر، محیط بابنان و جنگلبانان سلحشور وطن هم مظلومانه و در اثر یک اشتباه سالهای فراوانی از عمرشان را در گوشه سلول‌های بی روح زندان به هدر ندهند.
برای همین است که گروهی از بزرگان خوشنام محیط زیستی وطن که نگارنده به حسن نیت و عشق ناهمتای‌شان به سرزمین مقدس‌مان ایمان دارد، تصمیم گرفته‌اند تا صندوقی را با نام گنجه پشتیبان زیست‌بوم ایران شکل دهند و بدین‌ترتیب، راه جدید و کاراتری برای نیکوکاری را به ایرانیان خیر نشان دهند.
به نظرم کیفیت وضعیت این صندوق مردمی محیط زیستی، می‌تواند عیار خوبی باشد برای برطرف شدن آن لکنت پیش گفته؛ اینکه ایرانیان عملا نشان دهند برای درمان زخم‌های متعددی که پیکر سرزمین‌شان را چرکین کرده، منتظر قهرمان نمی‌مانند، زیرا قهرمان خود آنهایی هستند که از بخشی از مال خود داوطلبانه برای اقتدار بیشتر صندوق حامی طبیعت ایران مصروف می‌دارند.
درود بر شما که داوطلبانه برای گنجه پشتیبان زیست‌بوم تبلیغ می‌کنید و به امید آزادی همه محیط بانان دربند و مظلوم وطن.

zistbom3

شیوه‌های پرداخت کمک‌های نقدی به گنجه پشتیبان زیست‌بوم ایران به شرح زیر است:
1- از طریق شماره حساب نزد بانک پارسیان، شعبه بیمارستان پارسیان (کد شعبه: 1070):
800-2092253-7
2- از طریق شماره شبا: IR330540107080002092253007 (به صورت اینترنتی)
3- از طریق شماره کارت: ۶۲۲۱۰۶۱۱۰۴۸۲۲۲۶۹  (به وسیله عابر بانک)

17 فکر می‌کنند “صندوقی که به جای درمان سرطان، از آن پیشگیری می‌کند!

  1. سیدسعید حسینیون

    سلام خدمت جناب درویش عزیز
    امیدوارم حالتون خوب باشه. دلمون گرم حضور شماست.
    بنده حسینیون هستم مسئول روابط عمومی شبکه سمنهای استان خراسان رضوی که زیر نظر دکتر طراوتی فعالیت میکنم.
    این صندوق طرح بسیار مناسب و خوبیه که قطعا کشور ما بهش شدیدا نیاز داره. من خودم همیشه دنبال این ایده بودم چون به رشته تحصیلی خودم یعنی مهندسی مالی هم خیلی ارتباط داره. قطعا اگر ساز و کار مناسبی برای این صندوق تهیه بشه و مدیریت مناسبی هم داشته باشه خیلی زیاد میتونه کمک حال وضعیت مملکت ما باشه.من فقط چند مورد سوال و یا پیشنهاد داشتم امیدوارم که بتونم بیشتر با شما در این مورد تعامل کنم.
    همونطور که میدونید هر صندوقی نیاز به یک سازوکار مناسب داره و قطعا مهم ترین رکن هر صندوقی ایجاد اعتمادسازی برای کسایی هست که میخوان به اون صندوق کمک کنن. توضیحاتی که دادید خیلی خوب بود ولی به این نکات اشاره ای نشده بود.
    ممنون میشم اگر توضیح بدین این صندوق توسط چه کسانی درست شده و چطوری مدیریت میشه و تحت نظارت کجاست؟ آیا ارگان دولتی نظارت داره به این صندوق یا خیر؟ احساس میکنم اگر این موارد به طور واضح برای حضار توضیح داده بشه قطعا به جلب اعتماد فعالین محیط زیست بیشتر کمک میکنه. به علاوه اگر شفافیت مالی این صندوق زیاد و مناسب باشه خیلی خیلی به ارتقاء فعالیت این صندوق کمک کنه.
    از لطف و توجهتون بی نهایت ممنونم.
    ارادتمند
    سیدسعید حسینیون از مشهد

  2. محمد درویش نویسنده

    درود بر شما جناب حسینیون عزیز. ممنون از همراهی تان. اگر وارد تارنمای این صندوق شوید ملاحظه می فرمایید که نام سه نفری که این صندوق را به ثبت رسانده اند، کیست و چه رسالتی برای خویش قایل هستند.

  3. محمد شرافت

    سلام ادب احترام خدمت جناب آقای مهندس درویش
    تاکنون جوابیه از جانب سازمان محیط زیست برای جلب همکاری موسسه منا برای هم افزایی فراهم نشده ؟؟

  4. همتی

    درود بر جناب درویش و همه کسانی که برای سربلندی ایران و خوب بودن حال زمین تلاش می کنند و یاد و نام جناب اینانلو گرامی و روانشان شاد.
    پیرو ایمیلی که قبلا ارسال کرده ام، محتوای آموزشی “آموزش محیط زیست به کودکان پیش دبستانی”را فرستادم.سپاس از توجه اتان.

  5. محمد شرافت

    آلودگی هوا
    تاريخ : یکشنبه سیزدهم دی ۱۳۹۴

    با سلام ادب احترام
    سلامت برای همه آروزی ماست
    آیا می دانیم مصرف گاز خانگی برای هرنفر ؟
    آیا می دانیم برای هر مترمکعب چه مقدار اکسیژن مصرف میشود ؟
    آیا می دانیم برای هر لتیر بنزین چه مقدار اکسیژن مصرف میشود ؟
    آیا می دانیم انسان روزانه چه مقدار اکسیژن مصرف می کنند ؟
    آیا می دانیم موقیعت جغرافیا تهران از 365 روز در سال 230 روز خالت اینورژن وارونگی هوا داریم؟
    آیا می دانیم امار جمعیت تهران ؟
    آیا می دانیم تعداد خود رو ومصرف روزانه روزانه سوخت آن ؟
    آیا می دانیم برای رفع آلودگی هوا نیاز به مشارکت همه مردم + همکاری بین بخشی همه دستگاهای دولتی دارد ؟
    آیا مل دانیم آلودگی هوا حد مرزنمی شناسد؟
    دوستاران آوای طبیعت استان تهران
    http://www.ngo22.ir

  6. محمد شرافت

    طرح لیوان وضو
    نخستین بار در کشور طرح لیوان وضو در يکي از مساجد شهر يزد اجرا شد .
    به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مبتکراين طرح گفت: در اين طرح هر ليوان کنار يک شير نصب شده که نمازگزاران براي گرفتن وضو با پر کردن يک ليوان آب مي توانند وضو ي کامل بگيرند.
    جنتي هدف از اجراي طرح لیوان وضو را صرفه جويي در مصرف آب اعلام کرد .

  7. محمد شرافت

    مشارکت شهروندان در کاهش آلودگی هوا

    همایش
    مشارکت شهروندان در کاهش آلودگی هوا
    3بهمن 1394تهران با همت
    ستاد توان افزایی وحمایت از فعالیت سازمان های مردم نهاد شهر تهران جمعیت زنان مبارزه با آلودگی محیط زیست
    مشارکت مردم + همکاری بین بخشی
    مهنترین اقدامات کاهش آلودگی هوا
    1-بهبود کیفیت خودر
    2- بهبود کیفیت سوخت
    3-کنترل مقدار مصرف سوخت

    ngo22.ir

    همایش
    مشارکت شهروندان در کاهش آلودگی هوا
    3بهمن 1394تهران با همت
    ستاد توان افزایی وحمایت از فعالیت سازمان های مردم نهاد شهر تهران جمعیت زنان مبارزه با آلودگی محیط زیست

    مشارکت مردم + همکاری بین بخشی
    مهنترین اقدامات کاهش آلودگی هوا
    1-بهبود کیفیت خودر
    2- بهبود کیفیت سوخت
    3-کنترل مقدار مصرف سوخت

    ngo22.ir

    همایش
    مشارکت شهروندان در کاهش آلودگی هوا
    3بهمن 1394تهران با همت
    ستاد توان افزایی وحمایت از فعالیت سازمان های مردم نهاد شهر تهران جمعیت زنان مبارزه با آلودگی محیط زیست

    مشارکت مردم + همکاری بین بخشی
    مهنترین اقدامات کاهش آلودگی هوا
    1-بهبود کیفیت خودر
    2- بهبود کیفیت سوخت
    3-کنترل مقدار مصرف سوخت

    ngo22.ir

  8. محمد شرافت

    ماده 688 – هر اقدامي كه تهديد عليه بهداشت عمومي شناخته شود

    از قبيل آلوده كردن آب آشاميدني يا توزيع آب آشاميدني آلوده ، دفع غير بهداشتي فضولات انساني و دامي ومواد زايد ، ريختن مواد مسموم كننده در رودخانه ها ، زباله در خيابانها و كشتار غيرمجاز دام ، استفاده غيرمجاز فاضلاب خام يا پس آب تصفيه خانه هاي فاضلاب براي مصارف كشاورزي ممنوع مباشد ومرتكبين چنانچه طبق قوانين خاص مشمول مجازات شديدتري نباشندبه حبس تايك سال محكوم خواهندشد . &
    تبصره 1 – تشخيص اينكه اقدام مزبورتهديد عليه بهداشت عمومي و آلودگي محيط زيست شناخته مي شود يا خير ونيز اعلام جرم مذكور به عهده وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي وسازمان حفاظت محيط زيست مي باشد . &
    تبصره 1- تشخيص اينكه اقدام مزبور تهديد عليه بهداشت عمومي و آلودگي محيط زيست شناخته مي شود و نيز غير مجاز بودن كشتار دام و دفع فضولات دامي و همچنين اعلام جرم مذكور حسب مورد بر عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، سازمان حفاظت محيط زيست و سازمان دامپزشكي خواهد بود . ( اصلاحي 8/5/1376 )
    تبصره 2 – منظور از آلودگي محيط زيست عبارتست از پخش ياآميختن مواد خارجي به آب يا هوا يا خاك يا زمين به ميزاني كه كيفيت فيزيكي ، شيميايي يا بيولوژيك آن را بطوري كه به حال انسان يا سايرموجودات زنده ياگياهان يا آثار يا ابنيه مضرباشدتغييردهد .
    ماده 689 – در تمام موارد مذكور در اين فصل هرگاه حرق و تخريب و ساير اقدامات انجام شده منتهي به قتل يا نقص عضو يا جراحت و صدمه به انساني شود مرتكب علاوه بر مجازاتهاي مذكور حسب مورد به قصاص و پرداخت ديه و در هر حال به تاديه خسارات وارده نيزمحكوم خواهد شد .

  9. محمد شرافت

    طرح اعطای کارت همیار محیط زیست برای دانش آموزان ساوجی

    طرح اعطای کارت همیار محیط زیست برای دانش آموزان ساوجی آغاز شد ساوه-ایرنا-مدیر آموزش و پرورش شهرستان ساوه گفت: طرح اعطای کارت همیار محیط زیست و طبیعت برای دانش آموزان این شهرستان آغاز شد. عبدالله سالمی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این اقدام با هدف ترویج شیوه استفاده صحیح از طبیعت پاک و فرهنگ سازی حفظ منابع زیستی پایه، با مشارکت

  10. محمد شرافت

    طرح اعطای کارت همیار محیط زیست برای دانش آموزان ساوجی آغاز شد

    ساوه-ایرنا-مدیر آموزش و پرورش شهرستان ساوه گفت: طرح اعطای کارت همیار محیط زیست و طبیعت برای دانش آموزان این شهرستان آغاز شد.

    عبدالله سالمی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این اقدام با هدف ترویج شیوه استفاده صحیح از طبیعت پاک و فرهنگ سازی حفظ منابع زیستی پایه، با مشارکت موسسه زیست محیطی حافظان و دوستداران طبیعت ساوه و زرندیه و همکاری منابع طبیعی ساوه اجرایی شده است.
    وی ادامه داد: ارائه آموزش های محیط زیست، کمک به پایداری منابع خدادادی و ترغیب دیگر اقشار جامعه به حفظ موازین بهداشتی در طبیعت از جمله برنامه هایی است که برای دانش آموزان ساوجی پیش بینی شده است.
    سالمی گفت: دانش آموزان ساوجی با دریافت کار همیار محیط زیست در واقع به عنوان محیط بانان افتخاری محیط زیست ضمن آموختن آموزش های لازم از خدمات و برنامه های فرهنگی موسسات زیست محیطی ساوه بهره مند می شوند.
    وی ادامه داد: این طرح در گام نخست برای دانش آموزان مقطع ابتدایی و در برنامه های بعدی، دیگر دانش آموزان را تحت پوشش قرار می دهد.
    مدیر آموزش و پرورش شهرستان ساوه اظهار کرد: نهادهای مسئولی همچون سازمان پسماند، محیط زیست و تشکل های غیر دولتی زیست محیطی اموزش و پرورش را در ترغیب و آموزش همیاران محیط زیست یاری خواهند داد.
    بیش از 48 هزار و 500 دانش آموز در یک هزار و 752کلاس درس درشهرستان ساوه مشغول تحصیل هستند.ک/3
    3075/6013/

  11. محمد شرافت

    با سلام
    در سالن ارشاد اسلامی ساوه، نمایشگاهی از نقاشی های پرتره و حیات وحش استاد میرابی برقرار است،
    ایشان به جهت حمایت از بیماران مستضعف مبتلا به سرطان ساوه، تصمیم گرفته اند تابلوها را به فروش رسانده و تمامی عواید آن را به این بیماران اختصاص دهند.
    خیرین محترم میتوانند از ساعت 8تا12ونیم ظهر و 4تا 6و نیم بعد از ظهر به ارشاد اسلامی ساوه مراجعه نمایند.

  12. محمد شرافت

    محمد درویش مدیر دفتر آموزش‌ها و مشارکت‌های مردمی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ما در این باره گفت: چگونه است که اهمیت خسارت سالانه 23 تریلیون تومانی آلودگی هوا به اقتصاد و سلامت ایرانیان را درک نمی‌کنیم و حاضر نیستیم خود نخستین گام را در کاهش و بهبود وضعیت برداریم.

    گفتنی است؛ گزارش کامل این موضوع فردا از گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان ارائه خواهد شد

  13. محمد شرافت

    4 هسته ی ضدسرطان
    دانه یا بذر کتان در بین مواد غذایی، یک ضدسرطان قوی محسوب می شود.

    به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،مصرف مواد غذایی مناسب به توقف رشد سلول های بدخیم کمک می کند. در این مطلب 4 هسته ی میوه ای را معرفی می کنیم که در مقابله با تومورهای سرطانی مؤثر عمل می کنند. لطفاً با ما همراه باشید.

    سرطان از آن دست بیماری هایی است که هر روز از بعد جدیدی به آن نگاه می شود و پژوهش های زیادی در خصوص آن در دست انجام است. در اکثر موارد نتایجی به دست آمده است که نشان از کارآمدی مواد طبیعی دارد. تا امروز شیمی درمانی پرکاربردترین تکنیک مقابله با این بیماری بوده است اما متأسفانه همین شیوه ی درمانی به سلول های سالم و ارگان های دیگر نیز آسیب می زند. به نظر می رسد بهترین شیوه ی مقابله با این بیماری پیشگیری باشد. می توان با موادی طبیعی که خواصی ضدسرطانی دارند و فاقد عوارض جانبی هستند به جنگ این بیماری مهلک رفت. لازم است که سیستم ایمنی بدن را تقویت کنید. مصرف مواد غذایی مناسب به توقف رشد سلول های بدخیم کمک می کند. در این مطلب 4 هسته ی میوه ای را معرفی می کنیم که در مقابله با تومورهای سرطانی مؤثر عمل می کنند. لطفاً با ما همراه باشید.

    هسته ی انگور
    عصاره ای که از هسته ی انگور به دست می آید منبع غنی آنتی اکسیدان ها، بیوفلاونوئیدها و ترکیبی فعال به نام B2G2 است که با سلول های سرطان زا مقابله می کنند. در گذشته این عقیده وجود داشت که ترکیبات بیواکتیو موجود در عصاره ی هسته ی انگور قدرت مقابله با چندین گروه از سلول های سرطان زا را دارد اما امروزه محققان به این نتیجه رسیده اند که B2G2 موجود در هسته ی انگور این توانمندی شگفت انگیز را باعث می شود. به عقیده ی محققان هسته ی انگور می تواند رشد تومورهای بدخیم سرطانی را به میزان 67 درصد کاهش دهد.

    دانه ی کتان
    دانه یا بذر کتان در بین مواد غذایی، یک ضدسرطان قوی محسوب می شود؛ چون حاوی میزان زیادی لیگنان است. محققان به این نتیجه رسیده اند که این ترکیبات قوی علاوه بر این که مانند فیتواستروژن عمل می کنند، نقش مؤثری در پیشگیری و درمان سرطان سینه دارند. خوشبختانه بذر کتان مدتی است که شهرت خوبی پیدا کرده است و کم کم جای خود را در برنامه ی غذایی بسیاری افراد باز کرده است. این ماده باعث تحریک آپوپتوز (مرگ برنامه ریزی شده ی سلول های به روشی حفاظت شده) سلول های سرطانی شده و از متاستاز جلوگیری می کند. تخم کتان منبع خوب اسید آلفا لینولئیک است. این اسیدهای چرب ضروری با سرطان و بیماری های مزمن دیگر مقابله می کنند.

    هسته ی زردآلو
    هسته ی زردآلو حاوی میزان زیادی ویتامین B17 است که در بدن ما به عنوان ماده ای ضدسرطان عمل می کند. این ویتامین برای پیشگیری از این بیماری و همچنین درمان آن مؤثر است. برای مصرف این هسته کافی است آن ها را بشکنید و مغز آن را میل کنید. بهترین منبع ویتامین B17 زردآلو و هسته ی آن است چون مکمل های موجود در بازار فاقد آنزیم ها و کوفاکتورهای موجود در این ماده ی غذایی است. برای کاهش طعم تلخ برخی هسته ها کافی است آن را با مواد غذایی دیگر مانند جوز هندی، پودر نارگیل و غیره مخلوط کنید.

    هسته ی سیب
    شاید هسته ی سیب به نظرتان بی ارزش و دور ریختنی باشد. اما به نظر اکثر متخصصان این هسته های دورریز جزو ترکیبات طبیعی و قوی در برابر سرطان هستند. اما چرا مردم در جریان چنین خواصی نیستند؟ شاید اطلاع رسانی در این خصوص کم بوده است و یا اینکه همچنان اکثر افراد به مؤثر بودن داروهای شیمیایی در مقابله و درمان بیماری ها، اعتقاد بیشتری دارند. تأثیر هسته ی سیب در مقابله با رشد سلول های بدخیم در سرطان های مختلف به طور علمی به اثبات رسیده است.

    به عقیده ی محققان هسته ی سیب قادر است از رشد سلول های سرطانی در کولون، ریه، پروستات، پانکراس، سینه و معده جلوگیری کند. ترکیبات فوتوشیمیایی موجود در هسته ی سیب چندین برابر آدریامایسین (یکی از داروهای شیمی درمانی رایج) قادر هستند که رشد سلول های سرطانی را به تأخیر بیندازند.

    نکته ی جالب این است که این ترکیبات طبیعی با تخریب سلول های سرطان زا تهدیدی برای سلول های سالم محسوب نمی شوند. البته حواستان باشد که هسته ی سیب حاوی میزان اندکی سیانور است و چنانچه به میزان زیادی مصرف شود ممکن است مرگبار باشد.

    بدانید…
    البته معرفی این هسته ها و صحبت از خواص آن ها به این معنی نیست که جایگزین درمان های فعلی هستند. اثرات ضدسرطانی ترکیبات موجود در این هسته ها به اثبات رسیده است اما با این حال نمی توان با اطمینان آن ها را درمان کننده ی سرطان دانست. به نظر می رسد که مصرف منظم این مواد روشی طبیعی و مطمئن برای پیشگیری و یا درمانی مکمل برای سرطان باشد. توجه داشته باشید که مصرف هر نوع ماده ی غذایی طبیعی نیز در کنار دارو باید با دقت و به میزان متعادل مصرف شود چون ممکن است مصرف بی رویه ی آن به ضرر بدن باشد.

    منبع:تبیان
    انتهای پیام/

  14. محمد شرافت

    در روز طبیعت ، پاسبان طبیعت و ساکنانش باشیم
    کد خبر: ۵۷۷۴۷۷تاریخ انتشار: ۱۳ فروردين ۱۳۹۵ – ۱۴:۳۳ – 01 April 2016
    رییس سازمان حفاظت محیط زیست به مناسبت سیزده فروردین روز طبیعت، از هموطنان خواست به منظور بهره‌مندی از محیط زیستی زیبا، سالم و بانشاط، در پاسداشت طبیعت کوشا باشند و تخلفات زیست محیطی به وی‍ژه در روز طبیعت را به سامانه۱۵۴۰ این سازمان گزارش دهند.

    به گزارش ایسنا، معصومه ابتکار با تبریک سال نو و تجدید حیات طبیعت به هموطنان، گفت: احترام به محیط زیست، احترام به خالق یکتا و احترام به زندگی است و تخریب آن خیانت در امانت و ظلم به نسل‌های آینده است.

    وی با اشاره به ابلاغ سیاست های کلی نظام در حوزه محیط زیست از سوی رهبر معظم انقلاب در آبانماه سال 1394، افزود: ایشان نگاه جامع و راهبردی به همه ابعاد محیط زیست دارند و محیط زیست را یک مسأله ملی می‌دانند که همه قوا در حفظ آن مسئولیت دارند.

    رییس سازمان حفاظت محیط زیست ابراز امیدواری کرد دستگاه‌های اجرایی مرتبط با محیط زیست، هماهنگی و همراهی بیشتری داشته باشند.

    رییس سازمان حفاظت محیط زیست، سیزدهم فروردین”روز انس با طبیعت” را نقطه عطفی در رویارویی انسان با مظاهر طبیعی دانست و گفت: هنر بهره‌مندی از آموزه‌های دینی و اخلاق زیست محیطی ایجاب می‌کند با اراده و همتی مضاعف صیانت از جلوه‌های الهی را سرلوحه رفتار و منش خود قرار داده تا این روز با عمل به توصیه‌های زیست محیطی به خوبی سپری شود.

    به گفته وی، گیاهان و درختان به عنوان جزئی از طبیعت زیبای کشور سهم بسزا و نقشی بسیار مهم در زندگی ما دارند که تلطیف هوا، تعادل دمای محیط، تصفیه هوا، حفاظت از خاک و تامین بخشی ازمواد غذایی مورد نیاز انسان، اندکی از سودمندی‌های فراوان آنهاست که در سخنان معصومین (ع ) نیز از تاثیر مثبت گیاهان بر جسم و جان آدمی آثار بسیاری وجود دارد.

    ابتکار خطاب به تفرجگران سیزده نوروز، افزود: با توجه به فصل گلدهی گیاهان، محل اسکان خود را در اماکنی انتخاب کنند که از پوشش گیاهی و جنگلی کمتری برخوردار باشد و از لگدمال کردن گیاهان و شکستن سرشاخه های درختان خودداری شود.

    ابتکار سپس به نقش مردم در حفظ محیط زیست تاکید کرد و از مسافران نوروزی خواست با همت و تلاش خود ضمن بهره‌مندی از این موهبت‌های الهی و ارزش‌های خدادادی با رعایت اخلاق طبیعت‌گردی و به کار بستن توصیه‌های زیست محیطی، در حفظ و حراست طبیعت و محیط زیست کوشا باشند.

    وی با بیان اینکه گسترش شهر ها و آلودگی های محیط زیست، زندگی و بقای حیوانات و سایر موجودات زنده را با مخاطرات جدی مواجه کرده است ، گفت: گیاهان و حیوانات نیز مانند ما حق زندگی دارند پس در سفرها و در روز طبیعت ، پاسبان طبیعت و ساکنان آن باشیم.

    رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه با اشاره به اینکه سالانه هزاران هکتار جنگل و مرتع بدلیل بی احتیاطی هموطنانمان در آتش می سوزد، گفت: در روز طبیعت، هموطنان تا حد امکان غذاهای آماده که نیازمند پخت مجدد نیست به همراه داشته باشند و در صورت نیاز به آتش، حتی الامکان از ذغال آماده استفاده کنند و از شکستن هرگونه سرشاخه درختان جلوگیری به عمل آورند و حتماً خاکستر آتش را نیز با آب و خاک خاموش کنند، همچنین از روشن کردن آتش در کنار درختان خودداری کنند و بهترین کار هم همراه داشتن گاز پیک نیکی است.

    وی از مسافران خواست کیسه مخصوص جمع‌آوری زباله را همراه خود برده و در پایان روز زباله‌های تولیدی را به ایستگاه‌های مستقر تحویل دهند و زباله‌های خود را در جنگل، ساحل دریا، کنار چشمه‌های آب، مناطق کوهستانی و دره‌ها رها نکنند.

    جلوگیری از شکار و صید حیات وحش و عدم حمل هرگونه سلاح، تبر، اره و تور صیادی از دیگر توصیه‌های معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست به مردم بود.

    وی خطاب به مسافران سیزده نوروز، گفت: در مناطق جنگلی و یا مناطقی که تابلوی عبور حیوانات اهلی یا وحشی وجود دارد ، با کمترین سرعت ممکن رانندگی نمائید و مراقب حیوانات بی پناه باشید.

    معاون رییس جمهور ادامه داد: گردشگران نوروزی از تخریب آشیانه پرندگان و مسدود کردن محل زندگی حیوانات وحشی خودداری کنند و به جای شکار حیوانات و به جای چیدن گل‌ها و گیاهان، از آنها عکس بگیرند و سال‌ها از دیدن آن عکس لذت ببرند.

    ابتکار خطاب به هموطنان گفت: بیاییم دیده‌بان طبیعت سرزمین خود باشیم و برای حفظ محیط زیست سرزمین پهناور ایران، همه احساس مسئولیت کنیم و به متخلفان تذکر بدهیم.

    رییس سازمان حفاظت محیط زیست در پایان از تفرجگران سیزده نوروز خواست در صورت مواجهه با تخلف هایی همچون آلودگی محیط هوا ، زباله و پسماندها ، شکار حیات وحش و موضوع هایی از این دست با سامانه 1540 تماس بگیرند تا بلافاصله و پیگیری شود و در صورت مشاهده حریق در جنگل نسبت به خاموش کردن آن اقدام و یا با مراکز آتش نشانی، محیط زیست و منابع طبیعی تماس گرفته و موضوع را گزارش کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تائید دیدگاه فعال است. دیدگاه شما ممکن است کمی طول بکشد تا ظاهر شود.