از دامنه‌هاي هيماليا تا اعماق اقيانوس هند؛ چشم‌ها به سوي كپنهاگ!

تلاش دولتمردان نپال براي جلب توجه جهانيان نسبت به خطر آب شدن يخچالهاي هيماليا

جمعه، 4 دسامبر 2009 بيست و شش وزير دولت نپال در اقدامي بي‌سابقه مي‌خواهند تا جلسه كابينه دولت متبوع خويش را در دامنه‌هاي اورست جايي به نام Gorakshep برگزار كنند تا جهانيان را متوجه خطر عظيم نابودي مهم‌ترين و بزرگترين منابع آب شيرين جهان در هيماليا ناشي از جهان‌گرمايي –Global Warming – كرده و نسبت به خطر آب‌شدن شتابناك يخچال‌ها هشدار دهند.

تشكيل جلسه كابينه مالديو در زير آب!

اقدامي كه چندي پيش كابينه‌ي مالديو هم به شكل ديگري انجام داد و جلسه خود را در زير آب برگزار كرد، جايي كه تا چند سال ديگر همه‌ي آن جزيره‌ي كوچ و زيبا ممكن است به آن نقل مكان كند!

تلاش دانشمندان استراليايي براي كاهش دفعات آروغ در گوسفندان

در اين ميان، تحقيق دانشمندان استراليايي براي پرورش نسلي از گوسفندان كه آروغ كمتري زده و بدين‌ترتيب گاز متان اندك‌تري را به نيوار انتشار دهند، در صدر خبرهاي اين روزهاي اغالي محافل رسانه‌اي جهان قرار گرفته است. يادمان باشد كه استراليا يكي از بزرگترين كشورهاي پرورش دهنده‌ي گوسفند بوده و اگر بتواند راندمان گوسفندان را از منظر كاهش انتشار گاز متان افزايش دهد، كمكي شايان تقدير و خدمتي بي‌بديل به همه‌ي مردم و ديگر زيستمندان ساكن در كره‌ي زمين – ناشي از كاهش فرآيند جهان گرمايي – خواهد كرد.
همان طور كه ملاحظه مي‌شود، همه در تكاپوي مهار جهان‌گرمايي و تدارك برگزاري اجلاس سران در كپنهاگ هستند و مي‌كوشند تا بيشترين توشه را از آن اجلاس سبز براي مردم خود و همه‌ي زيستمندان عالم به ارمغان آورند.
امّا دريغ … دريغ از يك موضع‌گيري رسمي، يك بيانيه، يك مصاحبه مطبوعاتي از سوي لشكرياني كه قرار است به عنوان نمايندگان ايران در كپنهاگ حاضر شوند!
به خدا ما هم حق داريم بدانيم كه موضع رسمي متوليان حوزه محيط زيست و منابع طبيعي كشور در باره اين بزرگترين و مهم‌ترين رخداد پاياني سال 2009 جهان چيست؟ حق نداريم؟
ما هم حق داريم كه بدانيم دولت متبوع ما چه برنامه‌هايي را براي كاهش انتشار گازهاي گلخانه‌اي دارد؟ دوست داريم بدانيم كه در يك افق 10 ساله قرار است كه رتبه‌ي شرم‌آور كنوني ما در آلودگي نيوار، چند پله كاهش خواهد يافت؟ دوست داريم بدانيم كه رهبران ما ما را دوست دارند و به ما عميقاً حرمت مي‌نهند و از برنامه‌هاشان بي‌پرانتز و مصلحت‌سنجي و … سخن مي‌گويند.

در همین باره:

چالش جهان‌گرمایی را در کپنهاگ به فرصت بدل کنیم.

12 فکر می‌کنند “از دامنه‌هاي هيماليا تا اعماق اقيانوس هند؛ چشم‌ها به سوي كپنهاگ!

  1. سام خسروی‌فرد

    مقايسه فاصله نگرش بين هند و ايران در اين رابطه بسيار دردآور است.

    راستي براي پيوستن به آن موج سبز سوم چه بايد كرد؟

    پاسخ:
    می شه بیشتر توضیح دهی؟

  2. خوارزمی

    درود بر استاد گرامی
    آقا کپنهاگ و مپنهاگ رو بیخیال، فقط انرژی هسته ای

    مشغول مطالعه برای کنکورم . ما رو بدجور علاقه مند به بیابان زدایی کردین. انشالا در فرصت مناسب از خبرهای خوش!! پارک ملی خبر می نویسم.

    پاسخ:
    رسول جان اميدوارم در كنكور موفق باشي. و البته هميشه خوش خبر!

  3. سام خسروی‌فرد

    راستي ناگاه ياد سفرهاي استاني رييس كابينه نهم و دهم افتادم
    شبيه به اقدام هندي ها نيست؟؟؟؟!!!

    پاسخ:
    نهم و دهم را نمی دانم! ولی یازدهم آری!

  4. شقایق

    رتبه شرم آور ما …

    پاسخ:
    رتبه ای که پیوسته بر شیب منفی اش نیز افزوده می شود!

  5. فرزان اسدي(ابوحنانه)

    سلام
    ميان ماه من تا ماه گردون ….
    اخوي ، آمار رو بچسب مابقي همه كشكه!!
    بدرود .

    پاسخ:
    آقا به کشک بی احترامی نفرمایید! باز این ماده غذایی به یه کارهایی می آید! نمی آید؟

  6. هومان خاکپور

    کدام متولیان رفیق ؟

    پاسخ:
    آنهایی که باید جوابگوی اشغال سبزترین صندلی های حکومت باشند. آنها باید بگویند که برای افزایش پایداری سرزمین چه کرده و می خواهند بکنند.

  7. آقای رگبار

    خب درویش جان به نظرت چی کار میشه کرد که مسئولین ( حداقل محیط زیستیهاشون ) پاسخگو باشن ؟ ببین من فکر کنم این حوضه حداقل کمتر از بقیه حوزه ها مثل اقتصادو سیاست و مذهب جولانگاه ارباب … شده . پس حتما باید یه راهی باشه که بشه اینا رو پاسخگو کرد . شما چی پیشنهاد میدی؟

  8. محمد درویش نویسنده

    باید نشان دهیم که هر یک از ما دیده بان کارهای ایشان هستیم. باید مطالبه محور در حوزه محیط زیست حرکت کنیم. باید به روشن گری های خود ادامه دهیم. باید ثابت کنیم که با عشق و دانایی می شود معجزه کرد …

  9. اشکار

    بی خیال اورست و مالدیو بعضی ها اگر…. دارند(منظور جیگر است!)بروند سرخه حصار و جیر کنار شهرک زیتون همایش برگزار کنند!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تائید دیدگاه فعال است. دیدگاه شما ممکن است کمی طول بکشد تا ظاهر شود.