یک همایش بی‌سابقه در ایران: نقش روحانیت در توسعه پایدار!

     چند روز پیش دعوتنامه‌ای به دستم رسید که هم مرا حیران کرد و هم خوشحال! دعوتنامه از سوی دبیرخانه‌ی “نخستین همایش ملّی نقش روحانیت در توسعه پایدار” فرستاده شده و از نگارنده دعوت کرده بود تا به عنوان سخنران در این همایش یک روزه شرکت کند.
    این عبارت را در موتور مشهور گوگل جستجو کردم تا ببینم تاکنون چه تلاش‌هایی در این حوزه رخ داده است؟ حدسم درست بود، گوگل هیچ لینکی را نتوانست با موضوع روحانیت و توسعه‌ی پایدار بشناسد و معرفی کند.

حجت الاسلام حسنی: امام جمعه ارومیه

    با این وجود به باورم این می‌تواند یک رخداد مثبت و بسیار مؤثر در حوزه‌ی فرهنگ‌سازی عامه نسبت به ملاحظات زیست‌پایدار باشد؛ ملاحظاتی که شوربختانه باید بپذیریم: اغلب در پای مصلحت‌های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، نظامی و حتا مذهبی ذبح شده و می‌شود.
    چنین است که نگارنده این دعوت را پذیرفته و روز یکشنبه آینده  – 22 آذر 1388 – عازم استان آذربایجان شرقی می‌شود تا در دیار خالق حیدربابا – شهریار ایران زمین – شهرستان میانه برخی از دریافت‌های خویش را با مخاطبان روحانی‌اش به اشتراک نهد.

حجت الاسلام اشکوری: امام جمعه رضوانشهر

    یادمان باشد که روزگاری نه‌چندان دور، این امام جمعه سمنان بود که وقتی اعتراض طرفداران محیط زیست را مبنی بر شکار بی‌رویه‌ی وحوش در پارک ملّی کویر شنیده بود، با تندی پاسخ داد: «شما کی هستید که می‌خواهید حلال خدا را حرام کنید؟» سخنی که سبب شد خسارت جبران ناپذیری در نخستین سال‌های انقلاب به تنوع‌زیستی کشور در حوزه‌ی جانوری  وارد آید.
    یادمان باشد: سخن مشهور و تاریخی امام جمعه ارومیه  که در پاسخ به ابراز نگرانی فراوان نسبت به خشک شدن دریاچه‌ی ارومیه، فرمودند: اگر درياچه‌ي اروميه خشك شود، مگر چه مي‌شود؟! 
   و باز یادمان باشد که همین اواخر، یک امام جمعه‌ی دیگر در استان گیلان با صدور فرمان مناقشه‌برانگیزش در مورد قتل درختان کهنسال به بهانه‌ی مبارزه با خرافه‌پرستی، چه خون دل‌ها که به طرفداران محیط زیست تزریق نکرد!

دکتر محقق داماد

    در عوض و در آن سوی میدان، فرزانگان فرهیخته‌ای چون دکتر محقق داماد، سید قاسم یعقوبی (امام جمعه کاشمر) و سید محمد خاتمی هم وجود دارند که به سزاوارانه‌ترین شکل ممکن و با زبانی فاخر و مستدل از ملاحظات محیط زیستی دفاع کرده و دولت‌ها و حکومت‌ها را از تخریب طبیعت به بهانه‌ی رشد اقتصادی بیشر برحذر داشته و می‌دارند.

محمد خاتمی

   امید است که اینک تلاش محمد درویش بتواند – در حد بضاعت اندکش – کفه‌ی ترازو را به نفع روحانیت سبزاندیش در حوزه‌های علمیه تغییر دهد.

9 فکر می‌کنند “یک همایش بی‌سابقه در ایران: نقش روحانیت در توسعه پایدار!

  1. وحید نوروزی

    سلام.اتفاقا این موضوع تنها راه نجات محیط زیست ایران است.در آخرین پست وبلاگم نوشته ام که همایش حق الناس و ترافیک را به زودی برگزار خواهیم کرد.پای علما و روحانیون به اینگونه مسائل باز شود بسیار مفید خواهد بود.همایش روحانیت و توسعه پایدار فرصت خوبی است به شرطی که پوشش خبری خوبی داده شود.ضمنا من هم بدم نمی آید اگر دعوتی شود حضور داشته باشم.

  2. فراهانی فرد

    متاسفانه روحانیت در این باره مظلوم واقع شده و برخی از اظهار نظرها به حساب عامه روحانیت گذاشته شده است. کما این که علیرغم موضع بسیار مترقی دین اسلام در این باره برخی تخری بمحیط زیست را به ادیان نسبت داده اند (کتاب علم و دین هات و…) من روحانیانی را می شناسم که علاوه بر تحصیلات عالی حوزوی در مقاطع بالای دانشگاهی در رشته های مرتیط با محیط زیست و توسعه پایدار تحصیل کرده اند خود من یک روحانی هستم و دارای دکتری اقتصاد با گرایش منابع طبیعی و محیط زیست و مقالاتی نیز در این باره نوشته ام. اکنون هم چون می خواستم مقاله ای رباره نقش روحانیت درباره توسعه پایدار برای همایش روحانیت و انقلاب اسلامی بنویسم با این سایت برخورد کردم. در هر صورت اگر اطلاعات مفیدی در این باره داشتید از دریافت آن ممنون خواهم شد. امیدورام خبر این همهمایش و مطالب آن را هم بشتوم.

    پاسخ:
    زنده باشید آقای فراهانی فرد. از آشنایی با شما بسیار خوشحالم. خبر همایش در چند روزنامه مانند ابتکار و دنیای اقتصاد و روزنامه های محلی استان منتشر شده و می شود.

  3. سید محمد رضا هاشمی

    جناب آقای مهندس درویش با سلام

    ما بیانیه” همایش یک روزه نقش روحانیت در توسعه پایدارکشاورزی” رابه مورخه27/9/88روز5شنبه به ایمیل شما فرستادم وظاهرا به دستتان نرسیده اگر چنین است لطفا پیغام دهید تا مجددا ارسل گردد.
    چرا باید خردمند بود در جامعه ای که جهالت یک سعادت است. بنده به عنوان مسئول همایش و دفتر نمایندگی ولی فقیه در جهاد کشاورزی میانه برای اولین باردر کشور این ابتکار را بکار گرفتم تا در این جایگاهی که در وزارت جهاد کشاورزی داریم توانسته باشیم در راستای اهداف کشورمان در بخش کشاورزی با محوریت تو سعه پایدارو به عناوین :اصلاح الگوی مصرف -منابع طبیعی -مبارزه با خشکسالی -حفظ محیط زیست -تامین غذای سالم وترویج فرهنگ و توسعه زکات …این دغدغه ی بجاو مهم را از طریق روحانیت معززی که خود نیز در عرصه کشاورزی فعال هستند وهم مقیم روستاوبخشی نیز مقیم در شهر میانه هستند که حداقل در هفته یک بار در روستاها به وعظ و خطابه می پردازند قدم های موثری برداریم امابه یاد حرفی می افتم که گفت :این موضوع به غیر از پایتخت نشینان که در حد یک سمینار و ارائه مقاله وسخنرانی است ویک پرستیژ علمی دارد در کشور به دردی دیگر نمی خورد !!
    اما یک سئوال اساسی دارم :مگر ریاست محترم جمهوری در بازدید از وزارتخانه ی جهاد کشاورزی نگفتند این همه تشکیلات باید در عرصه بکار آید نه در پایتخت که از روستایی کیلو مترها فاصله دارد؟؟؟؟
    یک چنین همایشی حتی نه تنهادر سطح استان بازتاب خبری نداشت( آنهم با حضور چند خبر نگار از ایرنا -ابتکار-دنیای اقتصاداز استان آذربایجان شرقی ) حتی متولیان امرنیز در غیبت بسر بردند.

    در این مجال بیش از این نمی گنجد در فرصتی مناسب امید وارم بتوانم بازتاب این همایش را از طریق اطلا ع رسانی وتصویربه دست شما دوست واستاد ارجمند که با زحمتهای زیادی دعوت بنده را لبیک گفتید صورت پذیرد.

    ارادتمند وهمکار شما سید محمد رضا هاشمی-میانه

  4. محمد درویش نویسنده

    درود بر حاج آقا هاشمی عزیز – متاسفانه بیانیه به دست من نرسیده است. در مورد مشکلات هم حق با شماست. البته معمولاً نخستین کارها همواره مشکلات خاص خود را دارند. درود …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تائید دیدگاه فعال است. دیدگاه شما ممکن است کمی طول بکشد تا ظاهر شود.