می‌دانید این سخن سبز از کیست؟ باورتان نمی‌شود؛ می‌دانم!

     امروز با دیدن این سخن سبزرنگ هم مبهوت شدم، هم خوشحال و هم نگران!
    به این جمله خوب دقت کنید: «اگر سازمان محيط زيست طي چند سال گذشته با بهره‌گيري از متخصصان و نخبگان زيست‌محيطي، برنامه‌اي براي کاهش آلاينده‌ها و در جهت مبارزه با اين امر تدوين کرده بود، اکنون وضعيت بهتري داشتيم
    خوب شاید تصور کنید که این جمله را منتقد ثابت سیاست‌های محیط زیستی دولت‌های نهم و دهم، یعنی معصومه ابتکار بر زبان رانده است؛ کسی که خود 8 سال سکاندار این کشتی به گل نشسته بود و تازه داشت تکانی به کشتی می‌داد که دوران ناخدایی‌اش به سر رسید!
    یا شاید تصور کنید که صاحب این سخن می‌تواند یکی از همان متخصصان و نخبگانی باشد که در دوران ریاست فاطمه جوادی از دستگاه طرد شده بودند، اساتیدی چون مجید مخدوم و اسماعیل کهرم.
    امّا باز هم در اشتباهید؛ این سخنان را همان فردی زده است که 4 سال رییس دولت نهم بود و حالا هم رییس دولت پس از نهم است! بله دکتر محمود احمدی‌نژاد صاحب این سخن سبزرنگ است …
    حالا به نگارنده حق می‌دهید که از شنیدن این سخنان، مبهوت و حیرت زده شود؟ آخر چگونه ممکن است رییس دولتی اینگونه بیاندیشد و آنگاه معاون خود را در این حوزه 4 سال تمام نگه دارد، در حالی که بیش از نیمی از کابینه‌ی خویش را به دلیل عدم همخوانی آرای ایشان با شخص وی یا لکنت‌های مدیریتی‌شان و یا … تغییر دهد؟
    دکتر محمود احمدی‌نژاد به این هم اکتفا نکرده است و به گفته‌ی محمدرضا تابش، رییس فراکسیون محیط زیست و توسعه پایدار مجلس شورای اسلامی: «ايشان در عين حال از وضعيت زيست محيطي کشور و توليد گازهاي گلخانه‌اي در ايران که ما را در زمره‌ی 15 کشور اول دنيا قرار داده، ابراز نگراني کرد

 

    می‌ماند یک نکته!
    دلیل حیرتم را که گفتم؛ دلیل خوشحالیم را هم از شنیدن این سخنان شاید بتوانید حدس بزنید! امّا آیا می‌دانید چرا این سخنان مرا نگران هم می‌کند؟!

15 فکر می‌کنند “می‌دانید این سخن سبز از کیست؟ باورتان نمی‌شود؛ می‌دانم!

  1. امير سررشته داري

    درويش نازنينم جاي نگراني نيست. اصلا و ابدا! اين حرفهاي زيبا و سبز فقط نشان دهنده اين است كه اولا آنچه كه تا الآن تدوين شده به درد عمه مبارك بعضيها ميخورد. ثانيا تا الآن كشور ايران متخصص سبز انديش و نخبه فعال محيط زيستي نداشته و دوستاني كه تاالآن اينگونه جايگاهها را غصب كرده اند چيزي حاليشون نبوده است كه اين برنامه ها و قوانين را طراحي كرده اند. حالا بايد گشت افراد نخبه و متخصص در زمينه محيط زيست را پيدا كرد و با برنامه هايي دقيق، سبز (علوي) و پر توسعه! همراه با طرحهايي نو براي راهداري كشور خصوصا در جنگلها، خوي استکباري و نگرش کشورهاي زورگوي دنيا به جهان از موضع ارباب و رعيتي را به زور و با مشت محكم عوض كرده، و كشور عزيز را به سوي توسعه سبز (علوي) رهنمون ساخت.
    پيشنهاد مي كنم به عنوان متخصص محيط زيست كه جاي بعضيها را اشغال كرده اي! يا كنار بروي و به مهار بيبانت بپردازي و يا كلا تخصصت را عوض كني!
    ارادتمند

  2. اشکار

    احداث جاده ابر با رعايت مسائل زيست محيطي
    ايرن: مدير کل راه و ترابري استان سمنان با انتقاد از تبليغات منفي براي احداث جاده ابر عنوان کرد که اين جاده با رعايت مسائل زيست محيطي احداث مي شود اين در حالي است که کارشناسان به طور جدي نسبت به تخريب اين جنگل هشدار داده اند.

    رجب قربانپور در گفتگو با مهر گفت: امسال 20 ميليارد ريال از اعتبارات ملي براي احداث جاده ابر در نظر گرفته شده است.
    وي با اشاره به اينکه هيئت دولت در چهار مصوبه براي احداث اين جاده تاکيد کرده است، گفت: در جاده ابر تونلي در کنار جاده براي رفت و آمد وحوش و حفاظت آنها با اعتبار 160 ميليارد ريال احداث شده است.
    مديرکل راه و ترابري استان سمنان با بيان اينکه راه و ترابري تخريبي در اين جنگل نداشته است، گفت: ادارات گاز، برق و منابع طبيعي قبلا اقدام به تخريب بخشهايي از جنگل کرده اند.
    به گفته وي، برخي ها مي خواهند در تخريب جنگل اداره کل راه و ترابري استان سمنان را مقصر نشان دهند اما تخريب جنگل قبلا توسط ادارات ديگر انجام شده است.
    بايد جنحالها بر سر موضوع احداث جنگل را کنار بگذاريم

    وي افزود: اگر در حال حاضر جنجال بر سر موضوع احداث جاده در جنگل ابر را کنار بگذاريم و با هم در ساختن اين جاده تعامل داشته باشيم، بهتر است.
    قربانپور با بيان اينکه ما بايد دنبال راهي باشيم تا با احداث اين جاده کم‌ترين آسيبي به منابع‌طبيعي وارد نشود، تصريح کرد: در هر صورت احداث اين جاده مصوبه دولت است.
    به گفته وي، جاده در حال احداث در جنگل ابر تنها يک جاده دسترسي با مشخصات راه روستايي درجه 3 است.
    مديرکل راه و ترابري استان سمنان ياد آور شد: جاده‌اي که ما قصد داريم در جنگل ابر احداث کنيم، از ميان درختان سرخدار که گونه‌اي نادر هستند نمي گذرد.
    هشدار کارشناسان: در صورت احداث جاده جنگل ابر تخريب مي شود
    اين سخنان در حالي عنوان مي شود که کارشناسان و دوستداران محيط زيست در خصوص تخريب اين جنگل در صورت احداث جاده به طور جدي هشدار داده اند.
    کارشناسان منابع طبيعي اين جنگل را يک لايه حفاظتي براي زمين و سپري براي حفاظت از منطقه ابر مي دانند که در صورت تخريب آن بخشي از جنگلهاي هيرکاني شمال ايران از دست خواهد رفت.
    غيراصولي بودن احداث اين جاده از سوي اکثريت قريب به اتفاق کارشناسان و دوستداران محيط زيست عنوان شده است و به نظر مي رسد احداث 60 کيلومتر راه با پهناي باند 11 متر براي تعدادي اندک به بهاي تخريب طبيعت کاري عقلاني نباشد.
    وزير راه و ترابري در حاشيه بازديد از آزاد راه خرم آباد – پل زال نسبت به امکان قطع درختان جنگل ابر در صورت انجام عمليات راهسازي اظهار بي اطلاعي کرده بود و کاظم جلالي نماينده شاهرود در مجلس توجيه و پشتوانه عمليات راهسازي در منطقه ابر را چهار مصوبه استاني در دولت نهم دانسته است.
    به نقل از خبر گذاری محیط زیست ایران
    دالان کشی و زیر گذر سازی به اصطلاح برای عبور حیات وحش توسط باند جدیدی از کارشناس به بالاتر محیط زیست انجام می شودکه به اصطلاح تحصیل کرده فرنگ هستند

    پاسخ:
    متاسفم كه به ابر – اين پاره استثنايي وطن – اينگونه مي نگرند …

  3. وحید نوروزی

    واقعا از ایشان به خاطر بیان این نکته ای که از دید نخبگان دور مانده بود تشکر می کنم.از خانم ابتکار هم تشکر می کنم که برنامه جامع کاهش آلودگی هوای تهران در زمان ایشان تدوین شد اما هیچگاه جنبه قانونی و رسمی پیدا نکرد.از خانم جوادی هم تشکر می کنم که اصلا برنامه ای نداشتند.از همه تشکر می کنم.از خودروسازان و وزارت نفت هم تشکر می کنم.از لطف خدا به خاطر شرایط خوب جوی هم تشکر می کنم.من کلا تشکر می کنم!!!

    پاسخ:
    در زمانه اي كه هر حرفي را ممكن است بر عليه خودت به كار گيرند، بهترين كار شايد همان تشكر كردن است و املا ننوشتن! درود … و البته متاسفم كه ماجراي مصاحبه ها اينگونه تعبير شد! كاش به جاي مصاحبه كردن هم فقط تشكر مي كردي؛ مثل تشكري كه از باد بايد كرد كه همواره به داد هواي تهران مي رسد! نمي رسد؟

  4. شقایق

    مرا هم نگران می کند ؛همان گونه که پیشتر وقتی در مورد حقوق بشر و صلح و شهر آرمانی سخن گفتند , نگران شدم!رو راست باشم؛ فکر می کنم سخن سبز گفتن دل و اندیشه سبز می خواهد … .

    پاسخ:
    روراست بودن! اين شايد دواي درد بي درمان امروز ما باشد! نه؟ درود بر شما …

  5. امير سررشته داري

    ببين درويش جان چقدر خوب شد. من كه پيشنهاد تشكر كردن را دادم جناب نوروزي هم روي هوا زد. ببين بخش كامنتهايت چقدر زيبا شده. اصلا بايد از همه چيز فقط تشكر كرد. مخصوصا از صحبتهاي سبز بعضيها.
    مجددا ارادتمند

  6. پارسا لیلاز

    بسیار جالب بود آقای دکتر؛اگر چند نفر تیز بین مثل شما سخنان این آقا را کنترل می کردند و لا اقل فیلتر می کردند ؛ این همه مسخره جهانیان نمی شدیم

  7. آقای رگبار

    من که برخلاف تو اصلا تعجب نکردم .
    ایشون از این جور در افشانی ها داشته ودارند

    پاسخ:
    نه در حوزه محیط زیست رگبار جان! این سخن ها در طول 5 سال گذشته بی نظیر است. باورکن!

  8. سهیل

    ببخشید ها، ولی ایشان یک حرف راست نزده تا کنون. حتما منظوری داشته از این سخنان. امکان ندارد حرفی از ایشان بشنوی و نوعی تلاش برای وارونه جلوه دادن حقیقت در آن نباشد. جالب اینجا ست که این تلاشش همیشه پیدا و عیان است و توی چشم آدم فرو می رود.
    از این جملات می توان زیاد گفت و برعکس آن عمل کرد. (انگار که ایشان عهدی با خود بسته که اینگونه عمل کند.) باید دید که قصدش چه بوده وگرنه بیخودی انرژی صرف نمی کند که در غیر از راستای قصدی که در صر دارد حرف بزند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تائید دیدگاه فعال است. دیدگاه شما ممکن است کمی طول بکشد تا ظاهر شود.