و سرانجام سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور هم پذیرفت!

    اواخر سال گذشته بود که به اتفاق چند تن از دوستان – از جمله ناصر کرمی و الهه موسوی – در همایشی شرکت کردیم که در آن عالی‌ترین مقام سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور – دکتر فرود شریفی – با افتخار اعلام کردند: «پس از ۴۰ سال، امسال برای نخستین بار توانستیم میزان تخریب منابع طبیعی کشور را با میزان احیاء آن به تعادل رسانده و در حقیقت تخریب را به صفر برسانیم
    ادعایی که البته همان زمان هم با مخالفت جدی بسیاری از محافل کارشناسی و دانشگاهی روبرو شد و حتا نویسنده‌ی روزنامه کیهان هم به مخالفت با آن پرداخت!
    اما اینک، یعنی به فاصله‌ی 11 ماه از انتشار آن ادعای بحث‌برانگیز، یکی دیگر از مدیران ارشد سازمان – رضا روشنی – در گفتگو با ایرن، صراحتاً اعتراف کرد که سرعت تخریب عرصه‌های جنگلی و مرتعی کشور بیشتر از سرعت احیاء آنهاست.
    البته معاون دفتر آبخيزداري و مناطق سيلخيز سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور این را هم اضافه کرد که دلیل اصلی شتاب گرفتن تخریب عرصه‌های منابع طبیعی در ایران، نبود حمايت قانوني از برنامه‌هاي حفاظت و نگهداري جنگل‌ها و مراتع در سطح ملّی است.
    و این سخن حقی است.
    در حقیقت، بازخورد سخن دیروز دکتر شریفی در نزد برنامه‌ریزان و کلان‌نگران دولتی آن است که الحمدالله وضع منابع طبیعی خوب است و دیگر نیازی به تزریق بودجه اضافی نیست! هست؟
    در صورتی که بازخورد جمله‌ی خبری امروز مدیر همان سازمان این است که نه! وضع در عرصه‌های منابع طبیعی نه‌تنها خوب نیست که تخریب دارد شتاب می‌گیرد و باید دولت بیشتر از این بخش حمایت کند.
    و این همه‌ی حرفی بود که نگارنده خود در آن گفتگوی مناظره‌گونه با فرود شریفی کوشید تا انتقال دهد.
    حالا به نظر شما کدامیک از این دو گزینه به نفع منابع طبیعی کشور بود یا است؟

7 فکر می‌کنند “و سرانجام سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور هم پذیرفت!

  1. امير سررشته داري

    حقيقتش درويش جان بسياري از آدمها و حتي تحصيلكرده ها وقتي در پستهاي بالا قرار مي گيرند عملا به دلايل مختلف نمي توانند آنچه كه در ذهن دارند و يا مي خواهند به اجرا گذارند. نمي خواهم جناب فرود خان را تبرئه كنم و يا توجيهي براي فعاليتهاي چند ساله اخيرش بياورم. آنچه كه حداقل براي من مسلم است دكتر شريفي در سالهايي كه در مركز تحقيقات آبخيزداري مرحوم! و قاعدتا بايد گفت در دوران بحث داغ آبخوانداري و آن پروژه عريض و طويل با ما همكاري مي كرد ايده ها و روشهاي غير منطقي و طبيعت ستيزانه اي را ارئه نداد. من حتي بالشخصه معتقدم نسبت به بقيه معاونين فعلي وزارتخانه يك سرو گردن لايق تر است ولي اشخاص در موقعيتهاي خاص كه قرار ميگيرند وبا توجه به رفرنسهاي اطلاعاتي كه دارند و معاونينشان قاعدتا تصميم هاي اصلي را مي گيرند و اين مي تواند آنها را به سمت مسير خطا سوق دهد. از طرف ديگر تجربه ثابت كرده است بسياري از همين افراد براي آنكه تأثير گذار باشند بر سر ماندن در پست مربوطه تلاش مي كنند و همين باعث مي شود كه متهم به مسائلي شوند. دوگانگي زندگي خصوصا كارمندان ايراني، رودربايستيهاي سياسي و اجتماعي، پافشاري بر تعصبات و گاهي ترس از آينده هاي مبهم و بسياري مسائل و مشكلاتي كه بر سر راه مديريتها وجود دارد بعضي از مديران را منفور مي كند. من اين را كاملا قبول دارم. ولي متأسفانه هيچ كدام از اين مديران جرأت كنار گذاشتن مديريت را ندارند. اين را نمي دانم چرا؟ در هر صورت نمي خواستم دكتر شريفي را تبرئه كنم. ولي خواستم همانگونه كه هميشه معتقدم بايد كمي هم كه شده خاكستري ديد. او خطاها و كوتاهي هاي بسياري را در دوره صدارتش داشته است و شكي نيست، ولي آيا واقعا تمام مسئله در عرصه مديريت كشور همين است؟ در آخرين كنفرانسي كه مرحوم عظيمي براي برنامه چهارم توسعه ترتيب داده بود يكي از همكارانش به اين نتيجه رسيده بود كه در اكثر اوقات علاوه بر اينكه مديران تصميم هاي نادرست مي گيرند ساختار مديريتي و ارتباطي سياسي كشور هم منتج به اين نتايج غير مطلوب مي شود. شرمنده خيلي نوشتم. مي دانم كه الان به من چپ چپ نگاه مي كني! نه؟
    ارادتمند

  2. محمد درویش نویسنده

    نه!
    نه!
    “نه” اول را برای سوال آخرت نوشتم! یعنی این که چپ چپ نگاهت نمی کنم! راستش من حتا اون موقع هم که مردم به جای مرگ بر آمریکا، نمی گفتند، مرگ بر روسیه! کسی را چپ چپ نگاه نمی کردم؛ چه رسد به حالا! نه؟
    اما “نه” دوم را برای آن نوشتم که بگویم: نه! من هم فرود شریفی را متهم شماره یک نمی دانم. اتفاقاً از سلوک شخصیتی اش خوشم می آید و او را مدیری متین و مردم دار دیدم. اما به نظرم می رسد که گاه دوست دارد کاتولیک تر از پاپ عمل کند و همین ماجرا را اندکی با لکنت روبرو می کند! نمی کند؟
    درود بر امیر عزیز …

  3. اشکار

    این آقای فرود مجبور بود این حرفها را بزند تا همه بخندند؟یعنی همه در حداقل باره تخریب منابع طبیعی کور هستند؟مرغ پخته هم خنده اش گرفت!یکی نبود که بگوید مرد حسابی مگر پشت گردنت سرنیزه گذاشته بودند که این … می زنی؟
    وقتی دکتر مملکت که مثلا تحصیل کرده است چنین بگوید وای به بقیه
    منکه خوشبین نیستم

  4. محمد جواهری

    متاسفانه به دلیل عدم مدیریت مطمئن در تشکیلات منابع طبیعی کشور و استفاده از مدیران پیر و خسته و عدم استفاده از نظریات کارشناسان جوان تخریب منابع چند هزار ساله سرعت یافته و تمام مدیران سازمان جنگلها و مدیران استانی آمار صحیحی از تخریب ها نمیدهند و حتی میتوان گفت آمار دقیقی ندارند که بدهند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تائید دیدگاه فعال است. دیدگاه شما ممکن است کمی طول بکشد تا ظاهر شود.