گزارشهای رسیده از منابع مورد اعتماد حکایت از آن دارد که حدود 300 هکتار از رویشگاه ارزشمند کهور در محور محمّدآباد ریگان به رحمتآباد – در محلی به نام دم بویان – واقع در استان کرمان (شهرستان بم) به صورتی کامل مورد پاکتراشی قرار گرفته است. برآوردها حکایت از آن دارد که در این کشتار بیسابقهی درختان، دست کم 5 الی 6 هزار اصله درخت نابود شده و بقایای آن شبانه در گودالهایی بزرگ دفن گردیده است. ساعتی پیش موضوع را به آقای مهندس چنانه، مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور و نیز سرهنگ ایروانی، فرمانده یگان حفاظت آن سازمان اطلاع دادم. بلافاصله مراتب از طریق کارشناس کشیک، جناب عمادی پیگیری شد و تا این لحظه مشخص گردیده که فرد مزبور به نام م.س.ب با ادعای این که اراضی جنگلی یادشده در شمار مستثنیات ایشان است، اقدام به چنین کشتار سنگدلانهای کرده و متأسفانه به دلیل قدرت و نفوذ کاذبی که در منطقه دارد، عملاً کسی هم نتوانسته جلودارش شود. تآسفآورتر این که گویا وی از شش ماه پیش عملیات تخریب خود را آغاز کرده است.
به هرحال، خوشبختانه در ساعت 10 شب، رانندهی لودر از محل متواری شده و لودر در منطقه رها شده است (ولی هنوز محل آن شناسایی نگردیده) . جناب عمادی نیز به نگارنده قول دادند که موضوع را فردا پیگیری خواهند کرد. ضمن قدردانی از سرعت عمل و احساس مسئولیت، آقایان چنانه، ایروانی و عمادی، امیدوارم این موضوع را با جدیت پیگیری کنند.
گفتنی آن که منطقهی محمدآباد ریگان به دلیل برخورداری از بزرگترین ناهمواریهای ماسهای ایران، کاملاً نامی آشناست و همهساله به دلیل حرکت ماسههای روان، چندین هکتار از نخلستان های منطقه در زیر شن مدفون میشوند مانند این تصویر که ملاحظه میفرمایید.
از قوهی قضاییه و به خصوص شخص قاضی کریمی که از نزدیک شاهد تخلفهای ایشان هستند، انتظار میرود با جدیت و قاطعیت بیشتری با چنین جنگلتراشیهای بیرحمانهای مقابله کرده و متخلفین را سزاوارانه متنبه سازند.
آخرین خبر: خوشبختانه در ساعت 23:30 آقای عمادی به نگارنده اطلاع دادند که لودر متخلف در منطقه شناسایی شد و هم اکنون دو مأمور برای جلوگیری از ناپدیدشدن آثار جرم در منطقه مستقر شده تا فردا صبح، مراتب توسط قاضی مربوطه پیگیری گردد. شایان توجه آن که حتا در مستثنیات نیز کسی حق قطع درختان را ندارد و باید دید چگونه این فرد توانسته چنین حجم عظیمی از درختان را تاکنون نابود سازد؟!
درويش جان ما ايرانيها را نشناخته اي؟ ما همانهايي هستيم كه آب را ديوانه وار مصرف مي كنيم و مي گوييم پولش را مي دهيم! ما همانهايي هستيم كه توجيه “مال خودم” را به عنوان هديه از خدا گرفته ايم. (البته اين هم ادعايي است كه ما داريم!) حالا توقع داري طرف زمينها را مال خود مي داند آنوقت كهورها را به دولت فخيمه و يا ملت ببخشد؟ عمرا.
درود بر اين شجاعت خبريت.
پاسخ:
كاش بشه يه كاري كرد واسه اين طبيعت رفيق عزيز من … كاش …
باز هم شما دوست داران محیط زیست بگویید کشاورزی در ایران صرف ندارد آب نداریم روستائیان به شهر می روند وووو
..چرا این دوستان مشتاق کشاورزی روستاهای خالی از سکنه را برای احیای کشاورزی بدست نمی گیرند؟چرا؟چرا؟لطفا پاسخ بدهید
پاسخ:
كشاورزي بايد تحول نرم افزاري يابد. با ضايعات 30 درصد و راندمان 35 درصدي آبياري؛ كشاورزي كردن حرام است.
سلام
به همین راحتی؟
اگه این کار تو کشورهای اروپایی اتفاق می افتاد چه کار میکردند؟
این خبر خیلی تکان دهندست.
حرفم نمیاد!!!!
پاسخ:
حق داري محمد جان كه حرفت نيايد …
یک شعری برای امیرخان فرستادم که حقیقتا باید رفت سر مزار مرحوم کهور ها خواند
درود بر محمد دقیق وهوشیار اگر چنین اطلاع رسانی ها واخباری به موقع به گوش برخی مسئولین دلسوز برسد قطعن نتایج خوبی دارد اما افسوس که کار از کار گذشته وآب رفته به جوی برنمیگردد.
پاسخ:
ممنون از همراهي ات. اميدوارم شبكه پايش مجازي منابع طبيعي ايران به زودي و با قوت بيشتر در سراسر وطن قوام گيرد.
اشكار عزيز
خواندم و لذت هم بردم! ولي نه! جون من نبايد از اين راننده لودر و اون مثلا صاحب زمين تشكر كرد؟
ای خدا..
آدم چی بگه آخه؟
ای کاش این بسیجی هایی که برای انرژی هسته ای سینه چاک میدن هر روز جلو سفارت خونه های این کشور و اون کشور . یه بار هم به کشور خودشون فکر کنن و به این گنج هایی که از دست میره و کسی هم نیست سینه چاک براش و یه ذره این زبانشون که هی شعار مرگ بر این و بر اون و بر خودشون جاری میکنه رحیم بشه و بر طبیعت ایران که به دست این سودجوها داره نابود میشه هم دل بسوزونن اگرچه بعید هست ..
این پست برای شما نوشتم :)
اگه غلط داره ببخشیدا.. خیلی نوشتنم خوب نشده هنوز :))
http://bookletm.blogspot.com/
پاسخ:
ممنون مهتاي عزيز … شرمنده كردي و البته وامدار محبت هاي خالصانه ات. در ضمن فقط يك كلمه را دو بار نوشته بودي! (او)
درود …
اگه قاضی قاضی باشه باید مجبورش کنه 3 برابرش بکاره و بزرگ کنه بجای جریمه و حبس..
حتما پشتش گرم هست که دست به چنین جنایتی زده
پاسخ:
بله … متاسفانه نه تنها پشتش گرم است، ظاهرن قلدر محل هم هست و نفس كش مي طلبد! اينجاست كه يك فروند عبداللطيف عبادي لازم است تا حالش را جا بياورد! نياورد؟
سلام استاد خدا قوت به خاطر این همه تلاش و کوشش و البته حرص و جوش خوردن!!
پارسال برای یه گزارش درباره سدسازی که تو روزنامه خراسان-شمالی-چاپ شد خیلی بهتون زحمت دادم خاطرتون هست؟ میدونم خیلی دیرشده ولی خواستم به خاطر راهیابی وبلاگتون به جمع برترین های زیست محیطی دنیا شادباشی بگم خدمتتون. افتخاریه برای سبزهای مملکت. ههمیشه پاینده باشید
پاسخ:
زنده باشي رفيق خراساني و عزيز من.
اميدوارم حضرات به طور جدي رسيدگي كنن. اما راهي براي جبرانش هست!؟
پاسخ:
متاسفانه با توجه به امكانات موجود، پاسخ منفي است! بايد اميدوار بود كه از اين پس مردم منطقه بيشتر نسبت به حراست از اين درختان واكنش نشان داده و غارتگران سبزينه را مهار كنند.
درود …
http://feed.parlemannews.com/index.aspx?n=10430
فراکسیون محیط زیست و توسعه پایدار تاثیر امواج الکترومغناطیسی بر سلامت افراد را بررسی کرد.
به گزارش خانه ملت، جلسه فراکسیون محیط زیست و توسعه پایدار عصر روز دوشنبه در مورد تاثیرات امواج الکترومغناطیسی بر سلامت انسان و نیز محیط زیست و اکوسیستم انسانی با حضور رئیس سازمان محیط زیست و برخی از مسئولان دستگاههای اجرایی و مدیران NGO ها تشکیل شد….
گفتنی است در این جلسه تصمیم گرفته شد تا سایت فراکسیون محیط زیست مجلس نیز فعال شود.
پاسخ:
فرشيد جان در جريان اين نشست هستم، زيرا خودم آنجا بودم و به زودي گزارشي از اين نشست مهم منتشر خواهم كرد.
درود …
من در حیرتم از
آن که این طور بی رحمانه پوشش گیاهی منطقه را قتل عام کرده و بعد هم اینقدر ترسیده که بقایا را مدفون کرده است!
شاید این حکم، که جایگزین ِ این درختان ؛ درختانی کاشته و پرورده شوند , خیلی هم حکم ِ عادلانه ای نباشد در برابر این حجم سنگدلی با طبیعت!
پاسخ:
بله اصلن حكم عادلانه اي نخواهد بود. زيرا امكان برگشت شرايط به حالت طبيعي در آن منطقه بياباني بسيار بعيد است.
درود …
آقای درویش عزیز, نوشته این “یک قتل عام باور نکردنی…” ولی باور کنین که من باور کردم.
این آقا, و یا شاید هم خانوم (م.س.ب)!, شیش ماه مشغول قتل هام بوده و هر کاری دلش خواسته انجام داده! و احدی هم خبردار نشده!, یا اگر شده, کسی نمیتونسته جلودارش باشه!, چرا فکر میکنین این قتل عام باور نکردنیه؟ من یکی که بلافاصله باور کردم.
مگه این قتل عام توی ایران اتفاق نیفتاده؟ مگه صدها قتل عام مشابه, قبلا” اتفاق نیفتاده بود؟ مگه اون درختها و جنگلهایی که قبلا” قتل عام شدن, دوباره زنده شدن؟ مگه اون قتل عام کننده ها, به منافعشون نرسیدن؟ مگه الآنه راست راست توی همین مملکت یا ممالک خارجه راه نمیرن؟ مگه از جریمه هایی که ازشون گرفتن, یک قرونش توی جیب مردم رفت؟ پس چه دلیلی داره که این قتل عام رو باور نکنم.
چرا فکر میکنین این آقا و یا خانوم قاتل! قدرت و نفوذ کاذبی داره؟ شما خودتون قبول دارین که قاضی کریمی از نزدیک شاهد تخلفهای این قاتل بوده, پس چرا تا حالا نتونسته برعلیهش اقدامی انجام بده؟ اگه قاضی کریمی نتونسته, خب لابد خیلی های دیگه هم نمیتونستن. از کجا معلوم که این آقا و یا خانوم قاتل, در این سی سال گذشته کارش همین نبوده؟ کسی که میتونسته شیش ماه بدون سر و صدا قتل عام کنه, لابد میتونسته بیشتر از اینها هم انجام بده.
آقای درویش عزیز, حالا بر فرض هم, همونطور که خواست شماست, ایشون سزاوارانه مورد تنبیه قرار گرفت, فکر میکنین حداکثر مجارات آین آقا یا خانوم! چی میتونه باشه؟ اگه الآن نمیتونین جواب بدین, هیچ اشکالی نداره, وایمیسیم تا رای صادره رو ببینیم.
پاسخ:
راست مي گويي دانش عزيز. حقيقت اين است كه ما داريم در جامعه اي زندگي مي كنيم كه تاكنون قطع درختان ، شگفتي كمتري ايجاد مي كرده تا گزارش قطع درختان و پيگيري موضوع!
ما كار زيادي بايد انجام دهيم تا اين معادله شرم آور را معكوس كنيم تا هر يك از ايرانيان، خود مانند يگان حفاظت عمل كنند.
درود …
بم آنجائيست که:
بم آنجائيست که نخل هايش پنجم دي ماه 82 شکستند
سرزميني است که هنوز نخلهاي شکسته اش کمر راست نکرده اند
دياري است که مرگ ارگ را با مرگ هزاران انسان در تاريخ ثبت کرده است
مادران و پدران بسياري خود کودکانشان را به خاک سپردند
آري بم سرزمين نامهرباني طبيعت در روزگاري است نه چندان دور
سرزمين دلتنگي ها
سرزمين گمشده ها در دل زمين
بم؛ عشق، محبت و دوستي را بسيار نياز دارد
درختي نشانيم، آئين ماست
حياتي ببخشيم، در دين ماست
براي داشتن احساس بزرگي
بزرگ ساختن لازم نيست
بزرگ ديدن ضروري است
بيائيد نسبت به سرزمينمان تنگ نظر نباشيم و زمين را پاس بداريم
هر گاه كه بم مي روم و رد پاي غمي بزرگ و ژرف را در سيماي آن مردم آفتاب سوخته مي بينم … دلم مي گيرد … آنها هنوز هم خود را بازنيافته اند و در خرابه هاي شهر به دنبال هويت مدفون شده خويش مي گردند … و حالا بايد به دنبال سبزينه هاي مدفون شده خود هم بگردند! چرا؟
در تعجبم از خودخواهی و حماقت بعضی ها که دیگران درختان طبیعت و محیط را نمیبینند انها هنوز به اوای وحش سخن درختان و………. گوش نداده اند
اگر قرار بر تعجب باشد، از خيلي چيزها بايد تعجب كرد نسيم عزيز …
در آن شهری که مردانش عصا از کور می دزدند من از خوش باوری محبت آرزو کردم
آری نطق آب . نطق خاک . نطق گل . همت محسوس حواس اهل دل
آن راننده لودر را چه کار!!!!!!!! بروید سراغ مدیران کم خرد که دستور چنین جنایاتی را می دهتد
هر چند از این مدیران هم بیش از این نباید انتظار داشت در جایی که برای کسب درآمد جنگل کهور را به پیمانکار برای کاشت جالیز اجاره می دهند این در برابر عمل یک مدیر بخش تحقیقات منابع طبیعی زیاد نیست
همی بیش نمی داند بیچاره که این درخت چه قیمتی دارد
پاسخ:
درود بر خاكبان عزيز … بايد نااميد نشد و پيگيري كرد.
محمد عزيز
درود بر تو كه شبانه ژي گير اين قضيه شدي، و ننگ بر كساني كه چنين بي شرمانه محيط زيست را به نابودي مي كشانند.
ببخشيد اين ژ و پ در كيبوردهاي گوناگون پدر ما را درآورد! منظورم در يادداشت بالا، “پي گير” بود!
خدا ببخشه عباس جان … به آقا كيان بگو آماده باش!
به نظرم دوستان عزیز ما با آشکار شدن جزئیات اینگونه تاراج ها به تدریج پی به دلایل نگرانی و بد بینی این حقیر پریشان از اینهمه نادانی پی خواهند برد. رک بگویم، برای آینده فرزندانمان و فرزندانشان نهایت نگرانم و فکر می کنم نیک می دانید که به سهم خود با تمام توان در تلاشم تا بلکه روزی محیط زیستی بماند که فرزندانمان و فرزندانشان در آن به زندگی ادامه دهند..
پاسخ:
من بیشتر نگرانم که آیا فرزندان ما، خواهند بخشید مارا؟
من به چیز دیگری می کنم . در یک منطقهء کویری که آنهم در معرض شنهای روان هست ، کسی آمده است و سیصد هکتار درختزار به شمول شش هزار درخت کهور رااز بین برده . این شخص به چه نیتی این کار را می تواند کرده باشد؟ درخت کهور و گز را برای حفاظ روستا و مزارع از تشباد ، غبارها و بادهای ماسه ای و شنهای روان می کارند . در واقع این درختها محافظ آبادی و مزارع هستند . زمینها هم که در روستایی پرت واقع شده اند . خب حالا این شخص دست به چنین کاری زده است که بجای این درختها در آن بیابان و شنزارهای روان چه کند؟ چنین زمینی که نه به درد کشاورزی میخورد ، نه جایی برای ویلاسازی هست و نه کسی در آن برهوت خشک قصد شهرک سازی دارد . بجایشان کارخانه و محل تولید و تجارت و کسب و کار هم که نمی شود زد . پس چه یک چنین عملی چه خیر و برکتی برای این شخص داشته؟ اصولا” بجای کهورستان درخت دیگری هم نمی شود آنجا کاشت . کشت نخل در زمینهایی در معرض شنهای روان هم که عقلانی نیست . اگر هم بهواهد گز بکارد که قاعدتا” همان کهورها بهتر بودند . این شخص شش ماه تمام هم برای بیابان کردن زمینهای خودش تلاش کرده است و اهالی محل جلویش را نگرفته اند؟ چنین آدمی دچار جنون شده بوده .
پاسخ:
لطیف جان طرف آنچنان هم مجنون نیست. زیرا اراضی یاد شده با توسعه شهر، در جوار محمدآباد قرار گرفته و ارزش زمینش چندبرابر شده است!
جناب عبادی گرامی، با احترام باید عرض کنم که به نظر می رسد در ایران عزیز ما جنون شاهد اپیدمی جنونی فراگیر هستیم. بر این باورم که چنین حرکتهای حکم خود کشی و البته دیگر کشی را دارند. افسوس …
بابت اشتباهات تایپی دیدگاه قبلی خود متاسفم. باید اعنراف کنم اصلا حال خوبی ندارم.
درود
اقا پای سفر هستی خودت رو اماده کن که با دیدن عکسهای جدیدم حتما رهسپار این منطقه که بنام… هست خواهید شد.
10 دقیقه ای از اونجا میام و درام براتون می نویسم و در خبر گزاری مهر بیشتر خواهید خوانددر این چند روزی .
فقط همین را بدانید که این روستای 50 خانواری و در حدود 250 نفری حدود 50 دانش اموز ترک تحصیل کرده در این چند سال دارد که از 30 تا 40 سال پیش قول جابجایی روستا رو دادند اما مشکلات مدیدی دارند و تا اینجا فعلا بس است
و حتما به کمک شما نیاز هست و میتوانید مسمر ثمر باشید …
پاسخ:
در خدمتم ابوطالب جان.
خوندن خبرتلخی دیگر از تجاوز به مظاهر طبیعت کشورمان بسیار درد آور است.
شرم برکسانی که اینچنین قتل و عامی رو انجام می دهند.
ممنون از اطلاع رسانی وپیگیری دلسوزانه تان.
پاسخ:
زنده باشی جناب والی نژاد گرامی.
درود.
چه فاجعه ای. وعخب سرعت عملی که بعد از 6 ماه تازه متوجه تخریب شدن.
انصافا اگه یک نفر توی زبر زمین خونش هم دنبال گنج می گشت خبرش خیلی زودتر از 6 ماه پخش می شد
پاسخ:
و این شاید خودش بزرگترین درد باشد!
با سلام!
خوشحالم! از بودن انسان های مثل شما، پشتکارتان قابل قدردانی است.
شاد وتندرست باشید
پاسخ:
شرمنده می کنید جناب خراسانی عزیز.
محمدجان خسته نباشی. نوع تخلف که خیلی هم عجیب و غریب است بماند برای زمانی که زوایای پنهان این رخداد تلخ آشکار شود ولی آنچه قابل تقدیر است سرعت عمل یگان حفاظت سازمان جنگل هاست. دست سرهنگ ایروانی و همکاران شان درد نکنه …
پاسخ:
بله نوع تخلف بسیار عجیب و غریب است!
خسته شدم
پاسخ:
نه! نباید خسته شد رؤیای عزیز … طبیعت ستیزان همین را می خواهند! نمی خواهند؟
عجيب ولي واقعي !!!
پاسخ:
واقعی و تلخ …
سلام آقای درویش!
به مهار بیابان زایی آمدم تا در روز 2 اردیبهشت(روز زمین)خبرهای خوش ببینم و بشنوم اما دریغا که دزدان و غارتگران همچنان می تازند!
آیا می شود امیدوار به اجرای عدالت واقعی در مورد این جنایتکار درخت کش و دیگر نابودگران محیط زیست این سرزمین بود؟قصد مطرح کردن پیشنهادی را دارم و نمی دانم از نظر قضایی و عرفی درست است یا نه.اگر این درختان سرمایه ملی محسوب می شوند آیا نمی توان تعدادی امضا به عنوان شاکی خصوصی جمع نمود و از شخص درخت کش به عنوان دزد و نابودکننده اموال عمومی شکایت نمود!؟اما بدا به حال این درخت کش که گرفتار قهر طبیعت خواهدشد و طبیعت عدالت خودش را جداگانه اجرا خواهد کرد.
پاسخ:
بله این امکان وجود دارد جناب تاری عزیز و خود من تاکنون یکبار بر علیه امام جمعه رضوانشهر چنین شکایتی را تنظیم کردم.
درود …
درور بر محمد درویش عزیز همین گذارشها رو میدین که تعداد بازدیدهای وبلاگتون روز به روز بیشتر میشه توجه کردین اماربازدیدهاتون 4 دقمی شده هومان جان رو کن ببینیم از ماموریت چی اوردی .منتظر گذارش من تا اخر این ماه از گربه سانان سبز کوه باشید.
لطف داری جناب شهریاری عزیز. منتظر خواندن گزارش مصورتان می مانم.
خسته شدم
از چی خسته شدید؟
چقدر تلخ بود …
و این حرف حانم کالیراد چقدر قشنگ بود :
“برای داشتن احساس بزرگی
بزرگ ساختن لازم نیست
بزرگ دیدن ضروری است”
اميد كه همه بتوانيم بزرگ ببينيم.
درود …
درود بر آن ها (احتمالا محلی های محمدآباد ریگان) که شما را مطلع کردند و تشکر از شما که شجاعانه پیگیری می کنید و تاسف برای هم وطن من که فقط جیب خود را می بیند…
سلام.
هیچ کس از مسئولان به فکر محیط زیست این منطقه نیستند. باید در مورد این مسئله مهم فکر اساسی شود.
باتشکر
كاملاً موافقم محمد جان.
درود …