نه تنها اخبار هفتههاي اخير درباره مبادلهی انواع گونههاي جانوري در معرض خطر بين سازمان حفاظت محيط زيست ايران و چند كشور همسايه، بلكه اساسا” نگاهي جدي به وضعيت محيط زيست در ايران به طور اعم و چگونگي حفاظت از طبيعت به طور اخص ذهن انسان علاقهمند به موضوع حفاظت از محيط زيست را به اين سمت سوق میدهد كه آيا اصولا” ما ميدانيم كه به دنبال چه هستيم و آيا براي حفاظت از طبيعت سرزمين و پهنههاي طبيعي واجد ارزشهاي ويژهی حفاظتي، راهبرد (استراتژي) خاصي را ترسيم کردهايم؟ پرسشي ديگر؛ آيا اصولا” در ذهن ما تصوير و تصوري جدي از آنچه كه حفاظت از طبيعت ناميده ميشود شكل گرفته است و وجود دارد؟ يا آن كه چون كشورهاي پيش رفته از نظر تكنولوژي و برخي نهادهاي بينالمللي درباره ضرورت حفاظت از طبيعت صحبت میكنند، نگران انقراض و نابودي گونههاي گياهي و جانوري، بومسازگان (اكوسيستم)هاي كلان و خُرد، زيستگاهها، چشماندازهاي طبيعي، از بين رفتن هويت طبيعي بيومهاي جهان و سرزمينهاي خود هستند، ما نيز – براي آنكه از ديگران عقب نيافتيم – دم از حفاظت از طبيعت میزنيم و از آن تنها به عنوان نمادي از همبستگي با دل نگرانيهاي جهاني استفاده میكنيم؟
این ها فرازهایی از مهمترین پرسشها و دغدغههایی است که کامبیز بهرام سلطانی، بومشناس شهیر ایرانی به تحلیل و بررسی آنها پرداخته و به زودی خوانندگان عزیز مهار بیابانزایی با این نگاه طبیعتمحورانه و خردمندانه آشنا میشوند.
ممنون از استاد بهرامسلطانی عزیز که در این وانفسای ننوشتن، این گونه بیمنت مینویسد و دانستههایش را با خوانندگان مهار بیابانزایی به اشتراک مینهد.
سلام دوست گرامی ممنون از فرستادن آدرس ٰ من دیر سر زدم و در صورت تمایل با تصاویری از جزیره نخیلو (بهشت پرندگان )در بندر دیر به روزم ٰمایلم نقد ونظرتان را درباره وبلاگ حیات وحش بندر بیان کنید منتظر حضور پر مهرتان هستم پایدار بمانید
درود بر شما.
چشم.
درود بر آقای سلطانی عزیز که مشتاقانه نوشته هایشان را دنبال می کنم
درود بر شما و ممنون از همراهي تان.