در چهارمین بخش از گزارش کفتگوی 4 ساعته با شهردار تهران، به مهمترین بخش از سخنان آقایان دکتر سید محمود شریعت و دکتر بهلول علیجانی میپردازم:
دکتر سید محمود شریعت را شاید بتوان به همراه دکتر علی یخکشی در شمار پیشکسوتترین افراد حاضر در این نشست دانست، فردی که سابقهی آغاز به کارش در دانشگاه تهران به سال 1339 میرسد؛ زمانی که هنوز شهردار تهران به دنیا هم نیامده بود!
وی در سخنان کوتاهی بر این مطلب اشاره کردند که انتظاراتی که از شهرداری تهران میرود، با اختیاراتی که این نهاد دارد، هماهنگ نیست؛ رویهای که هرگز در هیچ کلان شهر بزرگی در جهان نظیرش وجود ندارد. شریعت به صراحت گفت: هرکسی در شهر بخواهد هر کاری بکند، باید از شهردار اجازه بگیرد؛ امّا نگفت: این پیشنهادها چه ربطی به حوزهی موضوعی این نشست دارد؟ البته از آنجا که ایشان متخصص در بهداشت محیط هستند، شاید در اندیشهی بهداشتی کردن فضای تهران با انسجام مدیریتی هستند.
سخنران بعدی، آقای دکتر بهلول علیجانی، استاد کرسی اقلیمشناسی از دانشگاه تربیت معلم تهران بودند و من انتظار داشتم که نامبرده همچون ناصر کرمی، بزرگ اقلیمشناس ناراضی کشور، بتواند با سخنان خویش همهی نگاهها را به سوی خود معطوف کند! امّا گمان برم که در این راه موفق نبود؛ میگویید نه! میتوانید از وحید نوروزی بپرسید!!
به هر حال نامبرده – که رییس قطب علمی تحلیل فضایی مخاطرات طبیعی هم هست – نخست با اطمینان گفت: دلیل تعطیل دیروز و پریروز (20 و 21 تیرماه) فقط هوا بوده و چیز دیگری نبوده! (در این لحظه همه به هم نگاهی معنیدار انداخته و احتمالاً پرسیدند: مگر قرار بوده چیز دیگری باشد؟)
سپس وی گفت: در محیط زیست چیزی تغییر نمیکند، مگر آن که الگوهای فشار تغییر کند. تا زمانی که این الگوهای فشار در بالای سر تهران تغییر نکند، ما کار چندانی نمیتوانیم برای این شهر انجام دهیم. بنابراین از شهردار محترم تقاضا دارم به وضعیت اقلیمی پایتخت بیشتر توجه کرده و اعتبارات مطالعاتی این بخش را افزایش دهند.
ادامه دارد …
سلام استاد درویش.یک نیمچه گزارشی از این نشست را هم دکتر علیپور به نشانی http://sadrayesabz.blogfa.com/ نوشته اند.جالب است.فکر کنم خون و خونریزی راه بیفتد.نمی افتد؟
نه ! نمی افتد … زیرا متأسفانه یا خوشبختانه دکتر مخدوم اهل وبگردی نیست! هست؟
درود …
امان از این خط قرمزها…
در ضمن مگر تعطیلی ها دلیل دیگری هم داشت !!؟
نه … نداشت! داشت؟
استاد تواضع شما ستودنی است شما استاد ما هستید علی ایحال اجرای دستور شد.
زنده باشی دکتر جان.
ممنون از لطفت.
بحث های محیط زیست برای تهران بخش های مختلفی را پوشش می دهد. می خواهم به دغدغه خودم که فضای سبز شهر تهران است اشاره بکنم.
در ابتدا تاکید می کنم که فضای سبز شهر را نباید فقط پارک ها و خیابان های اصلی شهر و حاشیه های بزرگراه ها دانست. بخش عمده ای از فضای سبز شهر تهران در حیاط منازل و در کوچه ها قرار دارد که متاسفانه در حال از بین رفتن است.
بسیاری از قواره های مسکونی تهران را زمین هایی از 250 متر تا 400 متر تشکیل می دهند. اکثر این زمین ها و منازل مشکونیاش تا کنون حیاطی داشته اند و حداقل چند اصله درخت سرسبز و بزرگ. اما کوبیدن بناهای قدیمی و سر برآوردن ساختمانهای 5 تا 6 طبقه در این زمین ها و لزوم وجود پارکینگ برای هر واحد موجب شده که تمام حیاط این ساختمانها (چه شمالی و چه جنوبی) تبدیل به رمپ طبقه زیرین و یا بالایی پارکینگ شود. و همین هم موجب شده که سازنندگان بنا، کلا قید باغچه حیاط و درخت آن را بزنند و با کمی گل کاری و چمن زدن لای موزاییک ها پایان کار را از شهرداری بگیرند.
با این وضعیت تا چند سال اینده میزان درختهای تهران به شدت کاهش پیدا خواهد کرد.
راه حل آن البته چندان سخت نیست. شهرداری تهران نباید اجازه دهد که تمام حیاط آپارتمان ها به رمپ تبدیل شود. و درصد آن باید معلوم باشد. مثلا سی درصد یا بیست درصد.
در خصوص مشکل تامین پارکینگ راه کارهای بسیاری وجود دارد که می توان به جای رمپ از اسانسور خودرو بین دو طبقه پارکینگ استفاده کرد که حتی می تواند تعداد پارکینگ ساختمانها را افزایش هم دهد.
این نکته اول.
این نشست دلنشین – که یاد آور دیدار سربازان نود و هشت سالهء بازمانده از جنگ جهانی دوم با یکدیگر است – را معاونت علم و فن آوری شهرداری تهران ، که سید محمد مجابی خودمان باشد ، برگزار کرده بود . امروز داشتم دنبال کشف خاصیت تشکیلات ” معاونت علم و فن آوری دفتر مطالعات و برنامه ریزی شهرداری تهران ” می گشتم. جالبترین وظایف دفتر این معاونت که در سایتشان نوشته شده عبارت بودند از
* انجام امور مربوط به پاسخگویی به تلفنها و برقراری تماسهای تلفنی ضروری و اخذ یادداشت پیغامهای دریافتی و ارائه آن به معاونت در اسرع وقت (!)
و از آن باحال تر :
* فراهمآوردن حُسن ارتباط مردم، مسئولین، نهادها و كاركنان با یکدیگر(!)
(:
اینها تازه بخشی از پژوهش های علمی و در واقع فقط یک چشمه از نبوغ تکنولوژیک دانشمندان ایرانی در حوزهء معاونت علمی و فن آوری دفتر مطالعات و برنامه ریزی شهرداری تهران است . حالا تجسم کنید سایر دانشمندان ایرانی در سایر ادارات و وزارات ما به چه تحقیقات علمی و فن آوری! مشغولند . بیچاره چاههای نفت خوزستان .
):
درود بر آقا مهدی عزیز:
پیشنهاد های بسیار خوبی است.
حتا می توان مالکان ساختمان های جدید را مؤظف کرد تا بخشی از پشت بام آپارتمان های تازه ساخت خود را با رعایت نکات ایمنی و ایزولاسیون مناسب، تبدیل به باغچه کنند و یا در طراحی پنجره ها، فضایی را برای کارگذاشتن فلاورباکس در نظر بگیرند. تهران می تواند با گسترش پشت بام های سبز، تا 30 درصد فضای مسکونی کنونی به سرانه فضای سبز شهری بیافزاید و عملاً یک معجزه بزرگ رخ دهد.
لطیف جان:
چاه های نفت خوزستان را رها کن! برو به یادداشت قبلی! مهمان داری برادر من!!
اما در خصوص درختکاری در کوچه ها و خیابانهای تهران. منزل ما در جنت آباد است. منطقه ای در غرب و شمال غرب تهران.
چیزی که متاسفانه در این مناطق آزار دهنده است اصرار عجیب شهروندان و شهرداری برای کاشت درخت چنار است. اکثر این چنارها بعد چند سال رشد از رشد باز می ایستند که به گمانم مربوط به بافت خاک این مناطق اس. از آن طرف چنار درختی است که احتیاج به آب روان و فراوان دارد. باز ایستادن این درختان از رشد و کم ابی منطقه غرب تهران به سرعت این درختان را زرد و پژمرده می کند.
در همین دو سه کوچه اطراف ما بعد از گرمای سه هفته گذشته خزانی به پا شده است که نگو. تنها درختان عقاقیا که به صورت بومی از گذشته وجود داشته اند سرسبزند. به قسمی که در جایی که این درخت اصلا آب نمی خورد بویی از پژمردگی در آن دیده نمی شود. درختانی مانند اوکالیپتوس و عرعر هم دیده ام که طراوت خود را در عین بی آبی از دست نداده اند. و در خت کاج که شخصا از آن در مناطق مسکونی خوشم نمی آید.
شهرداری چرا نقشه کاشت درخت در مناطق مختلف تهران ندارد؟ مگر آیه و یا حدیثی و یا رهنمودی هست که در همه جا باید چنار کاشت؟
چرا یک طرح آمایشی برای تعیین گونه های مطلوب برای هر منطقه تهران انجام نمی دهند؟
همین بلوار جنت آباد که به آن اشاره کردم کلا در دوسوی پیاده روها خالی از درخت شده است. البته از قبل چنارهای رنجوری داشت که یکی پس از دیگری از بین رفتند و حال خیابان لخت و عور است.
شما زیست محیطی ها باید شهردار تهران را در زمینه سیاستهای توسعه فضای سبز استیضاح می کردید. فضای سبز تهران در حال نابودی است. درخت های کوچه ها و حیاط ها در حال از بین رفتن است. اقایان با طرح های میلیاردی به فکر کمربند سبز هستند که در بهترین حالت درخت کاج را در آن می کارند.
راستش اول که دیدم با کاشت چنار مخالف هستید، ترسیدم! زیرا فکر کردم الان خانم مجتهد نجفی خواهد آمد و شما را به عنوان دلیل درستی طرح شان شاهد خواهد گرفت که البته بعد از اشاره به اقاقیا و عرعر، ترسم ریخت!
به نظر من هم جا دارد که مناطق 22 گانه تهران بر اساس رژیم حرارتی و رطوبتی خاک و امکانات خویش و نیز باد غالب منطقه، اقدام به انتخاب و معرفی سازگارترین گونه های درختی برای کاشت در معابر عمومی کنند.
البته باید یک فکری هم به سامانه آبیاری فضای سبز کنند که متاسفانه از راندمان قابل قبولی برخوردار نیست.
درود بر مهدی عزیز.
راستش این لینک پروپوزال خانم نجفی را نخوانده بودم. کلی استفاده کردیم. مخصوصا از بحث بادمجانی. خدا به همه دوستان صبر بدهد. خدایی اگر همه پارک های تهران را درخت شاتوت می کاشتند، دیگر لازم نبود که کیلویی 4000 تومان شاتوت از باغ داران کن بخریم. یادآن ضرب المثل افتادم که «درخت گردو اینقدر بزرگ است! درخت خربزه الله اکبر»
به نظر من شهرداری تهران حتما باید برای فضای سبز غیر حرفه ای (بوستان ها و کناره های اتوبانها) برنامه ای آینده نگارانه داشته باشد. البته مشکل تهران هم نیست.
سالها پیش هر وقت به برای دیدن یکی از آشنایان در شهر مشهد، به کوچه آنها در منطقه احمد اباد مشهد وارد می شدم، احساس زیبای عبور از کوچه ای جنگلی به من دست می داد. درختان دو سوی کوچه پنجه در هم افکنده بودند و نمایی بسیار زیبا خلق کرده بودند. متاسفانه اخیرا که از همان کوچه و کوچه های اطراف می گذشتم دیدم دیگر اثری از آن وضعیت نیست.
دلیل آن هم نوع پارکینگ ساختن آپارتمان ها در مشهد است که کلا با تهران فرق دارد. مخصوصا منازل جنوبی.
تمام بر زمین می شود ورودی پارکینگ و مثلا سه یا چهار خودرو، به صورت موازی می روند داخل پارکینگ. عملا یک طرف کوچه درخت هایش را از دست می دهد. و این مس شود که در عرض سه چهار سال تعداد درختان یک کوچه سرسبز به نصف کاهش می یابد و جمعیتش چهار برابر می شود.
یک نکته دیگر که البته شهرداری متولی آن نیست ولی باید پیگیر آن باشد، عددی است که به عنوان الگوی مصرف اب برای خانه های مردم ذکر می شود. خانه ای که درخت دارد و خانه ای که درخت ندارد، هر دو الگوب مصرف یکسانی برای فصل تابستان دارند. که به نظر می رسد برای خانه هایی که درختان غیر مثمر در حیاط خانه شان کاشته و نگهداری می کنند باید سهمیه ای به عنوان الگوی مصرف اضافه شود. آنها که درخت مثمر دارند که لابد استفاده اش را هم می برند. به هر حال حتی اگر شهردادی برای درختان مثمر هم بتواند الگوی مصرف فصل تابستان را افزایش دهد، باز هم به حفظ فضای سبز کمک کرده است. همسایه ما به خاطر همین قبض های پر مصرف که پارسال برایش صادر شد چهار چنار کنار خانه اش که در کوچه بود را به خدا و شهردارش سپرد و ابشان نداد. علی الحساب یکی خشک شده است و دومی هم بعید می دانم تا شهریور دوام بیاورد. آن دو تا که هنوز سرپا هستند لابد ریشه را به چاه توالت و یا آشپزخانه خانه های اطراف رسانده اند. که خدا عاقبتشان را به خیر گرداند.
پاسخ:
باز هم این نکته بسیار درست است. با این الگوی مصرف، و با برداشتن یارانه آب، عملاً شهروندان تشویق می شوند تا درختان خود را در منازل خشک کنند!
درود …
اصلاح یک قسمت از ابتدای متن:
فضای سبز غیر حرفه ای (خانه ها و کوچه های فرعی) حرفهای که می شود همان بوستان ها و خیابانهای اصلی که سازمان پارکها متولی آن است.
درود .. دیر اومدم یادداشت بذارم.. مهدی گرامی!حرفاتون جالب بود…
آقای درویش عزیز.. تلاشهایتان را شکر و سپاس
اینجا دیرآمدن معنی نداره … هر یادداشت می تواند همیشه به روز باشد و کامنتهایش پاسخ داده می شود.
درود …
بسم الله الرحمن الرحیم
1. مهدی م گفته است :
شنبه ۲۶م تیر ۱۳۸۹ در ۱۷:۱۴
اما در خصوص درختکاری در کوچه ها و خیابانهای تهران. منزل ما در جنت آباد است. منطقه ای در غرب و شمال غرب تهران.
چیزی که متاسفانه در این مناطق آزار دهنده است اصرار عجیب شهروندان و شهرداری برای کاشت درخت چنار است. اکثر این چنارها بعد چند سال رشد از رشد باز می ایستند که به گمانم مربوط به بافت خاک این مناطق اس. از آن طرف چنار درختی است که احتیاج به آب روان و فراوان دارد. باز ایستادن این درختان از رشد و کم ابی منطقه غرب تهران به سرعت این درختان را زرد و پژمرده می کند.
در همین دو سه کوچه اطراف ما بعد از گرمای سه هفته گذشته خزانی به پا شده است که نگو. تنها درختان عقاقیا که به صورت بومی از گذشته وجود داشته اند سرسبزند. به قسمی که در جایی که این درخت اصلا آب نمی خورد بویی از پژمردگی در آن دیده نمی شود. درختانی مانند اوکالیپتوس و عرعر هم دیده ام که طراوت خود را در عین بی آبی از دست نداده اند. و در خت کاج که شخصا از آن در مناطق مسکونی خوشم نمی آید.
شهرداری چرا نقشه کاشت درخت در مناطق مختلف تهران ندارد؟ مگر آیه و یا حدیثی و یا رهنمودی هست که در همه جا باید چنار کاشت؟
چرا یک طرح آمایشی برای تعیین گونه های مطلوب برای هر منطقه تهران انجام نمی دهند؟
همین بلوار جنت آباد که به آن اشاره کردم کلا در دوسوی پیاده روها خالی از درخت شده است. البته از قبل چنارهای رنجوری داشت که یکی پس از دیگری از بین رفتند و حال خیابان لخت و عور است.
شما زیست محیطی ها باید شهردار تهران را در زمینه سیاستهای توسعه فضای سبز استیضاح می کردید. فضای سبز تهران در حال نابودی است. درخت های کوچه ها و حیاط ها در حال از بین رفتن است. اقایان با طرح های میلیاردی به فکر کمربند سبز هستند که در بهترین حالت درخت کاج را در آن می کارند.
2. محمد درویش گفته است :
شنبه ۲۶م تیر ۱۳۸۹ در ۱۷:۳۷
راستش اول که دیدم با کاشت چنار مخالف هستید، ترسیدم! زیرا فکر کردم الان خانم مجتهد نجفی خواهد آمد و شما را به عنوان دلیل درستی طرح شان شاهد خواهد گرفت که البته بعد از اشاره به اقاقیا و عرعر، ترسم ریخت!
به نظر من هم جا دارد که مناطق ۲۲ گانه تهران بر اساس رژیم حرارتی و رطوبتی خاک و امکانات خویش و نیز باد غالب منطقه، اقدام به انتخاب و معرفی سازگارترین گونه های درختی برای کاشت در معابر عمومی کنند.
البته باید یک فکری هم به سامانه آبیاری فضای سبز کنند که متاسفانه از راندمان قابل قبولی برخوردار نیست.
درود بر مهدی عزیز.
ج:
برادر محترم تمام مطالبی که شما نوشته اید درد دل و سئوالاتی است که در راه از خودم می پرسم
1- در پیشنهادم نوشته بودم یک برگ سالم چنار در سراسر تهران نیست اما بعدا در جلسه حضوری با حضور آقای درویش و آقای خوشنویس حرفم را پس گرفتم و گفتم تا این حد کلی منظورم نبوده است اما بعدا که یک چرخی در تهران زدم دیدم واقعا درست است و اگر الان یعنی اوایل تابستان جناب آقای خوشنویس و جناب آقای درویش یک برگ سالم و سرسبز چنار در کل تهران نشان بدهند تا چه رسد به چند ماه دبگر حقیر از حرفم بر می گردم
اما در مقابل قول می دهم در ماه های مهر و حتی آبان فراوان برگ های سالم و سرسبز درختان انجیر و توت و خرمالو را در آلوده ترین نقاط تهران نشان دهم
خلاصه کاشت چنارهای آلرژی زا در خیابانهای تهران با آن خزان زود رس و کاشت درختان کاج با آن ظاهر نازیبا و معایب دیگر واقعا چه توجیهی دارد؟
موفق و موید باشید
من می توانم همچنان میلیون ها برگ سالم از درختان چنار را در همین محوطه کاری خودمان و یا در مسیر اوین به درکه و پلنگ چال نشان تان بدهم. چرا می گویید حتا یک برگ سالم هم وجود ندارد؟!
مشکل چنار، زیستن در البرز مرکزی و جنوبی نیست؛ وگرنه پایه های هزارساله در آن یافت نمی شد. مشکل، روزگار تلخی است که ما با تزریق سموم و افزایش آلودگی و از بین بردن کیفیت خاک و تغییر اقلیم برایش فراهم کرده ایم.
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض معذرت امید وارم ناراحت نشوید
اگر این یک میلیون برگ را در محدوده های مرکزی تا جنوب تهران تا راه قم نشان بدهید هنر کردید
ر مسیر اوین به درکه و پلنگ چال همه می دانند خنک ترین و بهترین جاهای تهران است و درختان کمتر تحت تاثیر آلودگی هوای تهران هستند
با این حال قبول است البته نگفتم فقط برگ سالم بلکه گفتم برگ سالم و سرسبز برگی که مانند برگ درختان میوه پر از سبزینه باشد نه برگ رنگ و رورفته و نیمه زرد
کی برویم یک میلیون برگ سالم و سرسبز بر درختان چنار نشان دهید؟
من هم به شما قول می دهم نه یک برگ که درختان میوه هر چند در تهران محدود هستند با برگهای سالم و شاداب و سرسبز در مهر و ابان و آذر در محدوده حتی وسط تهران نشانتان دهم
و یک برگ سالم نارون
و یک شاخه سالم و سرسبز کاج و….
بسم الله …
دیگه کارمون داره به شرط بندی می کشه انگار خانم مجتهد نجفی گرامی!
بسم الله الرحمن الرحیم
# محمد درویش گفته است :
شنبه ۲۶م تیر ۱۳۸۹ در ۱۹:۴۹
من می توانم همچنان میلیون ها برگ سالم از درختان چنار را در همین محوطه کاری خودمان و یا در مسیر اوین به درکه و پلنگ چال نشان تان بدهم. چرا می گویید حتا یک برگ سالم هم وجود ندارد؟!
مشکل چنار، زیستن در البرز مرکزی و جنوبی نیست؛ وگرنه پایه های هزارساله در آن یافت نمی شد. مشکل، روزگار تلخی است که ما با تزریق سموم و افزایش آلودگی و از بین بردن کیفیت خاک و تغییر اقلیم برایش فراهم کرده ایم.
ولی همین مشکل آلودگی را درختان توت هم دارند درختان انجیر هم دارند درختان گردو هم دارند چرا در شرایط مساوی و در کنار هم برگ درختان توت و انجیر و انار و خرمالو شاداب تر و سرسبز تر از کاج و چنار و نارون است؟
یک درخت کوچک انار روبروی آن یکی درب موسسه شما هست آن را مقایسه با درختان اطرافش کنید
آن روز که باغ گیاه شناسی را دیدم کنار دریاچه چند درخت انجیر بودند خودتان سرسبزی برگ آن هارا با سرسبزی برگ درختان اطرافش مقایسه کنید
به نظرم این است که خدای جل و علا درختان میوه را برای محیطی آفریده است که موجود زنده آلوده می کند لذا باید این درختان اولا مقابل آلودگی دوام بیشتری داشته باشند تا بتوانند نیازهای متقابل خود را تامین کنند یعنی موجود زنده فضارا با تنفسش آلوده کند و درخت میوه آن را بگیرد و غذا درست کند و موجود زنده بخورد و هسته و بذر آن را پخش کند
اما چنار به ما نیازی ندارد لذا دوست ندارد پیش ما زندگی کند و نمی تواند به رشد طبیعیش برسد و نمی تواند برگهایش را سرسبز نگه دارد (هرچند این حرفم صرفا احساسی است )اما شاید درست باشد تامل و اندیشه کنیم
حقیقتی که برادر محترم “مهدی” در باره کاج و چنار گفتند جای تامل دارد
مخصوصا که گفتند “در خت کاج که شخصا از آن در مناطق مسکونی خوشم نمی آید” واقعا یک نظر خواهی از مردم تهران شود همان که در یکی از پیشنهاداتم بود که مردم دوست دارند یک درخت کاج را ببینند یا مثلا یک درخت میوه مانند سیب یا خرمالو یا انار و یا زیتون
واقعا صرفنظر از این افکار من هم مانند برادر محترم “مهدی” هیچ از دیدن درخت کاج خوشم نمی آید
حالت بی روح و نیم مرده ای در تمام سال دارند
بسم الله الرحمن الرحیم
شرط بندی نیست شما و آقای خوشنویس دو نفر مقابل من مدام مرا تحت فشار گذاشته بودید و از مطالبم ایراد می گرفتید از جمله همین مطلب که آنجا من نتوانستم دفاع کنم چون این مطلب را من با توجه به فضای آخر تابستان فکر می کنم نوشته بودم بعدا کلی چنارهای تهران را بررسی کردم دیدم واقعیت دارد البته راستش چنار های درکه واوین را بررسی نکردم چون آن طرف ها کاری نداشتم بیشتر چنارهای مسیر موسسه شما تا انقلاب و اطرافش را دیدم با بلوار چمران تا اطراف دانشژاه شهید بهشتی
و مسیر سالن اجلاس و …
در داخل ساختمان گیاه پزشکی در کنار سالن اجلاس چند درخت گردو با برگهایی سالم در نهایت تازگی و سرسبزی و طراوت در کنار درختان چنار بی رنگ و رو
اصلا همین برادر عزیز وضعیت ظاهری چنارها را در تهران برای شما تشریح کردند فکر کنید اگر بجای این چنارها مانند شهر چینگو چین درختان خرمالو بودند که در همین تهران آلوده و خیابانهای مرکزی تهران برگهای خرمالو نه در این فصل که در اواخر پاییز و شاید تا اوایل زمشتان برگهایی سالم و سرسبز دارد
آیا چنار بهتر می تواند فتوسنتز کند یا خرمالو و توت؟
درود بر شما خانم مجتهد نجفی گرامی:
شما نمی توانید نیاز آبی درختانی نظیر خرمالو و گیلاس و آلبالو را با درختانی چون چنار و کاج مقایسه کنید. افزون بر آن، درختان میوه برای شاداب ماندن به تغزیه مصنوعی خاک و تیمارهای متراکم تری نیاز دارند و این بدون درنظر گرفتن آفت کش هایی است که برای آنها استفاده می شود. البته ما در طرشت و کن و فرح زاد به صورت طبیعی توتستان داشته ایم و چنین است درخت گردو و کسی هم با کاشت آنها مخالف نیست. هرچند نمی توان از میوه توت در معابر عمومی و بلوارها به دلیل غلظت آلودگی استفاده کرد.
شب خوش.
خانم نجفی
یک ادرسی در همین منطقه غرب تهران به شما می دهم که حتما رجوع کنید و درختان چنار با طراوتش را ببینید. همین جنت آبادی که اشاره کردم که درختان چنارش چندان پرطراوت نیستند در جنوبی ترین نقطه اش به محله سازمان برنامه می رسد. یعنی ضلع جنوبی بلوار آیت ا..کاشانی. اگر گذرتان به آنجا افتاد بروید و ببینید چنارها چگونه از ساختمانهای سه و چهار طبقه هم سبقت گرفته اند و چقدر باطراوتند.
همینطور است منطقه شرق تهران. مخصوصا تهرانپارس.
البته بیش از این نوشته بودم اما دیدم چون به بحث اصلی مرتبط نیست پاکش کردم. شهرداری تهران، درخت توت اتفاقا زیاد می کارد.در تهران میتوان مخصوصا در وسط بلوارها سراغ بگیرید ازش. ولی توت بی ثمر است و زینتی است. آن هم هر سال باید شاخه هایش را ببرند و دوباره روز از نو، روزی از نو.
درختان خرمالو به صورت انبوه هنوز در تک و توک باغ های سابق پونک و باغ فیض باقی مانده اند. فقط بروید و حجم آبی که برای سر سبز بودن این درختان لازم است را از قنات باغ فیض تخمین بزنید.
در خصوص کاشت درختان میوه و ثمرده به جای درخت بدون میوه، به نظرم اگر هیچ مسئله فنی و تکنیکی وجود نداشته باشد ( که البته دارد، نیاز آبی بیشتر، سم پاشی، هرس، کود دهی و غیره..)، یک مسئله اصلی هست و آن هم مسئله مالکیت است.
اگر مسئله مالکیت درختان میوه را در محیط های عمومی حل کردید می توان در خصوص کشت آنها در صورت حل شدن دیگر مسائل اقدام کرد.
نمی دانم تا کنون دعوای بچه ها و جوانان را دیده اید. مصطلح است که اگر بچه ولگرد و بی تربیتی با کسی گلاویز شود، دیگران توصیه می کنند که آقا ولش کن این الان بی صاحاب ول شده تو خیابون اگر خون از دماغش بیاد صد تا صاحب پیدا می کنه.
درختان مثمر در مناطق عمومی هم همینگونه اند. به هنگام هرس و کود و آب و نگهداری به حال خود رها می شوند و به هنگام رسیدن میوه ها صد تا صاحب پیدا می کنند و چه صاحب های بی رحمی.
اگر می خواهید آدرس پارکی را به شما بدهم که همین الان که فصل توت تمام شده بروید و ببینید درخت توت بی نوایی که در این پارک است چگونه در شاخه های پایینی و قابل دسترس مورد کشف حجاب واقع شده و از برگ تهی شده است. و شاخه های بالایی اش چگونه با لگد بچه های دبیرستان اطراف پارک، برای تکاندن توت بشکسته اند.
آقا مهدی عزیز …
رحمت بر آن شیر پاکی که نوش جان کرده ای.
درود.
بسم الله الرحمن الرحیم
# محمد درویش گفته است :
شنبه ۲۶م تیر ۱۳۸۹ در ۲۱:۱۷
درود بر شما خانم مجتهد نجفی گرامی:
شما نمی توانید نیاز آبی درختانی نظیر خرمالو و گیلاس و آلبالو را با درختانی چون چنار و کاج مقایسه کنید. افزون بر آن، درختان میوه برای شاداب ماندن به تغزیه مصنوعی خاک و تیمارهای متراکم تری نیاز دارند و این بدون درنظر گرفتن آفت کش هایی است که برای آنها استفاده می شود. البته ما در طرشت و کن و فرح زاد به صورت طبیعی توتستان داشته ایم و چنین است درخت گردو و کسی هم با کاشت آنها مخالف نیست. هرچند نمی توان از میوه توت در معابر عمومی و بلوارها به دلیل غلظت آلودگی استفاده کرد.
شب خوش.
ج:
1- نیاز آبی بادام و گردو و توت و انجیر تا جاییکه می دونم بسیار کمتر از چنار است
چنارهای تهران بقدری هزینه ساز شده اند که با سرنگ مواد مغذی را داخل آن تزریق می کنند و ظاهرا شهرداری ها برای جایگزینی درختان مجبورند درختان بیمار ررا قطع کنند و درختان بزرگ را جایگزین کنند
2- برفرض که هزینه ها و نیز نیاز آبی خیلی هم زیاد باشد آیا در زمینهای شهری در همان اوین و فرمانیه که هر مترش چند میلیون تومان قیمت دارد درست است کاج بکاریم فقط بخاطر اینکه آب کمتری می خواهندو گردو نکاریم و خرمالو نکاریم در حالیکه هرقدر آب هم زیاد بخواهند بازهم میوه هایش سود بیشتری از خرج آبش خواهد بود اگر نباشد پس باغدار ضرر خواهند کرد
یک بحثی در باره مقدار فتو سنتز اگر یادتان باشد که هر قدر میزان بیوماس درختی بیشتر باشد فتوسنتزش بیشتر است بعد گفتند اگر فرضا بیوماس یک درخت میوه بیشتر از کاج باشد چون نیاز آبی بیشتری دارد پس صرفه با کاج است خوب ما هم این را می گوییم در شهر تهران یک متر زمین داریم با این گرانی و نیاز مردم به هوای پاک آیا در این یک متر گیاههان و درختانی را بکاریم که نصف اکسیژن می دهند ولو نیاز آبی بالایی نداشته باشند یا اینکه صرف می کند گیاهان و درختانی را بکاریم که اکسیژن بیشتری بدهد ولو نیاز آبی بیشتری داشته باشد
اگر شما در فرمانیه زمین داشته باشید یک خانه یک طبقه معموملی می سازید یا یک ساختمان 20 طبقه هرچند خرج کمی داشته باشد؟
در زمین متری چند میلیون تومان پاساژ و ساختمان 20 طبقه به صرفه تر است ولو خرج زیادی دشته باشد یا اینکه مثلا یک خانه ضعیف و یک طبقه با نقشه معمولی؟
برای آفت کش ها:
از پرورش ارگانیک می توان بهره گرفت زیرا استفاده آفت کش ها حتی در باغ ها و مزارع هم خیلی مطلوب نیست
توت خیابانها:
1- میوه ها و توت ها در خیابانهای مسیر اوین و درکه هیچ آلوده نخواهند بود
2- بقول دوستتان آقای “دانش” آن خانواده های بیچاره تهرانی که در جویهای آلوده تهران میوه های فاسد را با ولع می خوردند قطعا این توت ها هرچند آلوده به دود برایشان بهتر است
3- متاسفانه پرورش نوغان و کرم ابریشم جدی گرفته نمی شود در صورتیکه اینهمه مردم از بیکاری می نالند اگر پرورش کرم ابریشم رونق پیدا می کرد (پیشنهاد و فکر خام است) چه بسا با کندن شاخه های درختان توت خیابان برای کرم های ابریشم درختان توت نیز برگهایشان را تجدید کند و مدام برگ آلوده کنده شود و درخت برگ تازه بدهد (البته کارشناسی شده و به اندازه معقول) درختان توت خیابان با برگهای سالم و شفاف و سرسبز بتوانند فتوسنتز کافی انجام دهند و هوای پاکی را برای تهرانیها و شهرستانها ایجاد کنند
خانم نجفی گرامی:
نوشته اید: ” برفرض که هزینه ها و نیز نیاز آبی خیلی هم زیاد باشد آیا در زمینهای شهری در همان اوین و فرمانیه که هر مترش چند میلیون تومان قیمت دارد درست است کاج بکاریم فقط بخاطر اینکه آب کمتری می خواهندو گردو نکاریم و خرمالو نکاریم در حالیکه هرقدر آب هم زیاد بخواهند بازهم میوه هایش سود بیشتری از خرج آبش خواهد بود اگر نباشد پس باغدار ضرر خواهند کرد.”
.
.
باید عرض کنم که ما هم اکنون هم با بحران جدی کمبود آب در تهران روبرو هستیم. میزان افت سطح آب زیرزمینی به دو متر در سال در دشت ورامین رسیده است و آثار فرونشست زمین در برخی مناطق تهران هم اکنون آشکار شده است. ما چگونه می توانیم در چنین شرایط فاجعه باری، بر مصرف آب بیافزاییم؟!
بسم الله الرحمن الرحیم
مهدی م گفته است :
شنبه ۲۶م تیر ۱۳۸۹ در ۲۲:۱۴
خانم نجفی
یک ادرسی در همین منطقه غرب تهران به شما می دهم که حتما رجوع کنید و درختان چنار با طراوتش را ببینید. همین جنت آبادی که اشاره کردم که درختان چنارش چندان پرطراوت نیستند در جنوبی ترین نقطه اش به محله سازمان برنامه می رسد. یعنی ضلع جنوبی بلوار آیت ا..کاشانی. اگر گذرتان به آنجا افتاد بروید و ببینید چنارها چگونه از ساختمانهای سه و چهار طبقه هم سبقت گرفته اند و چقدر باطراوتند.
همینطور است منطقه شرق تهران. مخصوصا تهرانپارس.
البته بیش از این نوشته بودم اما دیدم چون به بحث اصلی مرتبط نیست پاکش کردم. شهرداری تهران، درخت توت اتفاقا زیاد می کارد.در تهران میتوان مخصوصا در وسط بلوارها سراغ بگیرید ازش. ولی توت بی ثمر است و زینتی است. آن هم هر سال باید شاخه هایش را ببرند و دوباره روز از نو، روزی از نو.
درختان خرمالو به صورت انبوه هنوز در تک و توک باغ های سابق پونک و باغ فیض باقی مانده اند. فقط بروید و حجم آبی که برای سر سبز بودن این درختان لازم است را از قنات باغ فیض تخمین بزنید.
در خصوص کاشت درختان میوه و ثمرده به جای درخت بدون میوه، به نظرم اگر هیچ مسئله فنی و تکنیکی وجود نداشته باشد ( که البته دارد، نیاز آبی بیشتر، سم پاشی، هرس، کود دهی و غیره..)، یک مسئله اصلی هست و آن هم مسئله مالکیت است.
اگر مسئله مالکیت درختان میوه را در محیط های عمومی حل کردید می توان در خصوص کشت آنها در صورت حل شدن دیگر مسائل اقدام کرد.
نمی دانم تا کنون دعوای بچه ها و جوانان را دیده اید. مصطلح است که اگر بچه ولگرد و بی تربیتی با کسی گلاویز شود، دیگران توصیه می کنند که آقا ولش کن این الان بی صاحاب ول شده تو خیابون اگر خون از دماغش بیاد صد تا صاحب پیدا می کنه.
درختان مثمر در مناطق عمومی هم همینگونه اند. به هنگام هرس و کود و آب و نگهداری به حال خود رها می شوند و به هنگام رسیدن میوه ها صد تا صاحب پیدا می کنند و چه صاحب های بی رحمی.
اگر می خواهید آدرس پارکی را به شما بدهم که همین الان که فصل توت تمام شده بروید و ببینید درخت توت بی نوایی که در این پارک است چگونه در شاخه های پایینی و قابل دسترس مورد کشف حجاب واقع شده و از برگ تهی شده است. و شاخه های بالایی اش چگونه با لگد بچه های دبیرستان اطراف پارک، برای تکاندن توت بشکسته اند.
ج:
1- البته چنار خزان زودرس دارد و حتی در مناطق خوش آب و هوا اگر ماه شهریور ببینید دیگر برگ سالمی ندارند جناب “مهدی” اگر یک برگ آلبالو و یا یک برگ انجیر و یا یک برگ میوه دیگر را روی برگ چنار قرار دهید و مقایسه کنید و یا هر دو را روبروی خورشید بگیرید کمبود سبزینه در برگ چنار را بطور وضوح می توانید حس کنید
2- توت های بی ثمر را من نیز موافق نیستم اصولا چرا باید بنام زینتی درختان میوه بیچاره را با تغییر ژنتیک عقیم کرد؟ زرشک زینتی توت زینتی
اما بهرحال توت ها چه زینتی و چه توت میوه دار که در تهران کم هم نیستند سبزتر از کاج ها و چنارها حتی در وسط بلوار ها که آلوده تر می باشدند
3- اگر درختان خرمالو زیاد آب مصرف کرده اند در بیشتر نقاط تهران جویهای آب از بیخ چنارها بطور مدام می گزرد و چنار ها هم فراوان آب مصرف کرده اند
4- چمن ها در سراسر کشور به عنوان نمونه در قم فراوان و فراوان و فراوان آب مصرف می کنند
5- مسائل تکنیکی نیاز آبی بیشتر، سم پاشی، هرس، کود دهی و غیره..در بسیاری از گونه ها واقعا کم است مانند درختان بادام کم آفت کم نیاز بوته های “مورد ” عطری کم نیاز کم آفت و بوته های گل محمدی کم نیاز و کم آفت و گیاهان دارویی مانند اسپند و….. کم نیاز و کم آفت نعنا ریحان و…. کم آفت
اگر هم نیاز بیشتری داشته باشند بازهم صرفه با آنها است
6- مسئله مالکیت هم به نظرم با مقداری توضیح و تغییر قانون قابل حل است که هر میوه ای در هر مکانی متعلق به مردم و یا ساکنین آپارتمانها و باشد البته در شهرهایی مانند ونکوور که کاشت میوه در خیابانها و بلوارها و اماکن عمومی تصویب شده است در این مسائل نیز بحث شده است
7- هم اکنون دخیابانهای شیراز مملو از نارمج و انواع و اقسام توت است حتی در اماکن عمومی درختان میوه ای مانند ازگیل هم یافت می شود آیا این درگیری آنجا هم هست؟
در سراسر دنیا پارک باغ ها فراوان هستند آیا این درگیری آنجا هم هست؟
8- اولا باید با فرهنگ سازی کودکان را آماده کرد و از کودکی در آمریکا یک تشکل مردم نهادی هست به نام ftpf با شعار 18 میلیارد درخت میوه برای سیاره سالم هر نفر سه درخت میوه این گروه در سراسر ایالتهای آمریکا درختان میوه را در اماکن عمومی می کارند حتی در کودکستانها و در تصاویر می بینیم کودک 4 ساله و 5 ساله بیلچه کوچکی در دست دارد و در کاشت درخت میوه مشارکت دارد به طور و حتم و یقین این کودک که با دستان کوچکش نهال میوه را کاشته و با دستان کوچکش آبیاری کرده و هر روز با آن درخت قد کشیده هرگز از گل نازک تر نخواهد گفت حقیر در کودکی درختان میوه متعددی را با دستانم غرس کردم باور بفرمایید با اولین شکوفه احساس نتیجه دادن عمرم را داشتم چگونه دلم می آمد شاخه ها را بشکنم
اما طبیعی است برای چیدن میوه حتی در باغات مقداری شاخه و برگ کنده شود یا شکسته شود
9 – در طرفین خیابان نوفل لو شاتو تهران درختان توت کوتاه قدی هستند که توت هم می دهد در خرداد 88 تصاویری از آن ها گرفته ام که با وجود رسیده شدن توت ها و با وجود کوتاهی درختان و با وجود کثرت درخت از این شکسته شدن ها خیلی دیده نمی شود که حتی توت های رسیده فراوان هستند با بررسی ها و تصاویری که خودم تهیه کردم معمولا مردم بیشتر میوه های بلای سرشان را می خورند
موفق و موید باشید ضمنا حدود 6 گیگا بایت تصاویر درختان میوه از خیابانهای ایران و سایر کشورهای جهان با تصاویری از زیبایی های درختان میوه و صیفی جات و سبزی جات جمع آوری کرده ام حتی چند فیلم هم از پارک میوه های فلوریدای آمریکا و اندونزی دارد مجموعه جالبی است (البته به نظر خودم) اگر دوست داشته باشید خدمتتان داده شود
موفق و موید و سلامت و سعادتمند باشید
شخصاً امیدوارم که با توجه به نشانی های دقیقی که آقا مهدی دادند، در شرط تان تجدید نظر بفرمایید!
درود و شب خوش …
بسم الله الرحمن الرحیم
# محمد درویش گفته است :
شنبه ۲۶م تیر ۱۳۸۹ در ۲۳:۱۴
خانم نجفی گرامی:
نوشته اید: ” برفرض که هزینه ها و نیز نیاز آبی خیلی هم زیاد باشد آیا در زمینهای شهری در همان اوین و فرمانیه که هر مترش چند میلیون تومان قیمت دارد درست است کاج بکاریم فقط بخاطر اینکه آب کمتری می خواهندو گردو نکاریم و خرمالو نکاریم در حالیکه هرقدر آب هم زیاد بخواهند بازهم میوه هایش سود بیشتری از خرج آبش خواهد بود اگر نباشد پس باغدار ضرر خواهند کرد.”
.
.
باید عرض کنم که ما هم اکنون هم با بحران جدی کمبود آب در تهران روبرو هستیم. میزان افت سطح آب زیرزمینی به دو متر در سال در دشت ورامین رسیده است و آثار فرونشست زمین در برخی مناطق تهران هم اکنون آشکار شده است. ما چگونه می توانیم در چنین شرایط فاجعه باری، بر مصرف آب بیافزاییم؟!
ج:
پس برای چه اصلا درخت می کاریم؟
آیا اگر بتوانیم آب را چند منظوره استفاده کنیم یعنی آب کممان را به درختی بدهیم که میوه بدهد به گیاهی بدهیم که قابل استفاده برای دام و انسان و حیوان باشد یعنی از آب در بخش کشاورزی صرفه جویی کرده ایم و هم چون درختان میوه اکسیژن بیشنری می دهند در تصفیه هوا نقش خواهت داشت به عبارت دیگر اگر ما آبرا به درختان خیابان میوه دار بدهیم به درختان میوه دار در پارک بدهیم به خیار و کاهو در اتاق بدهیم در عوض آب در بخش کشاورزی صرفه جویی خواهد شد و این یعنی استفاده بهینه از آب و خاک و منابع
این کار دارد انجام می گیرد. یعنی با توجه به جمیع جهات و رعایت خدمات غیر قابل تبادل درختان، مناسب ترین گونه که هم بیشترین اثر را بر روی ارتقای ظرفیت گرمایی ویژه منطقه داشته باشد و هم کمترین خواهش های بوم شناختی را، انتخاب شده و برای ارتقای سرانه سبز شهروندان در شهرها و سکونت گاه ها کاشته می شود.
درود.
بسم الله الرحمن الرحیم
بله با توجه به جمیع جهات و رعایت خدمات غیر قابل تبادل درختان، مناسب ترین گونه (فقط و فقط از غیر مثمر ها) که هم بیشترین اثر را بر روی ارتقای ظرفیت گرمایی ویژه منطقه داشته باشد و هم کمترین خواهش های بوم شناختی را، انتخاب شده و برای ارتقای سرانه سبز شهروندان در شهرها و سکونت گاه ها کاشته می شود
اما پیشنهاد حقیر این است که مناسبترین گونه ها اول بین “غیر مثمر” ها بررسی شود
این کار انجام هم بشه با در نظر نگرفتن درختان میوه و گیاهان با ثمر و گیاهان دارویی است یعنی اگر مثلا اگر مطمئن شوند ” مورد” یا گل محمدی یا اسفند نه آفت دارد و نه آب می خواهد و باعث تمیزی و پاکی هوا هم خواهد شد و از بین رفتن آلودگی و وباکتریهای مضر و ویروس ها هم خواهد شد کاشته نخواهد شد بلکه این بررسی ها و این اولویت ها فقط بین گیاهان و درختان “غیر مثمر” یا به اصطلاح زینتی انجام می گیرد که تمام پیشنهاد حقیر این است که “رویکرد” عوض شوذ باز هم تاکید می کنم تغییر رویکرد” یعنی تابحال “رویکرد کاشت” به طرف “غیر مثمر بود حال با توجه به مزایای “مثمر” ها و با توجه زیبایی بیشتر آنها
و با توجه به اکسیژن زایی بیشتر “مثمر” ها
و با توجه به سمی نبودن “مثمر” هابرعکس “غیرمثمر ها”
و با توجه به اینکه اکثر “مثمر” هاآلرژی زا نیستند یا کمتر آلرژی زا هستند برعکس “غیرمثمر ها”
و با توجه به اینکه اکثر آنها خاصیت دگر آسیبی “آللوپاتی” ندارند یا کمتر دارندبرعکس “غیرمثمر ها”
با توجه به اینکه اکثریت “مثمر” ها گازهای سمی متصاعد نمی کنند یا کمتر می کنندبرعکس “غیرمثمر ها”
و باتوجه به بحران آب در کشور و بحران غذا در دنیا که اتفاقا برخی کشورهای دنیا هم به این خاطر کاشت میوه را تصویب کرده اند
این آدرس را ببینید اصلی
http://www.idrc.ca/uploads/user-S/11368184051Just_and_Sustainable_Food_System_for_Vancouver.pdf
همراه ترجمه گوگل
http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=1&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.idrc.ca%2Fuploads%2Fuser-S%2F11368184051Just_and_Sustainable_Food_System_for_Vancouver.pdf&sl=en&tl=fa
این سیاست غذایی ونکوور است که در چندین صفحه تهیه شده است و در صفحه
و در جای دیگر نوشته:
ROLE 3 FACILITATE FOOD-RELATED CITY PROJECTS
The interim food policy staff team has played a key role in monitoring and facilitating a number of City projects as outlined the Food Action Plan approved by Council in December 2003, as well as emerging projects. Some of these projects include the following:
نقش 3 همکاری در پروژه های مربوط به مواد غذایی شهر
موقت مواد غذایی سیاست تیم هیات نقش کلیدی را در نظارت و تسهیل تعدادی از پروژه های شهر به عنوان مطرح غذایی طرح اقدام توسط شورای در دسامبر سال 2003 تصویب ، و همچنین پروژه های در حال ظهور. برخی از این پروژه ها شامل موارد زیر است :
Community gardens
Farmers Markets
City-wide Food System Assessment
Urban Agriculture in Southeast False Creek
Green Roofs
Fruit trees in City parks
Urban Apiculture (bee keeping)
Social Sustainability (Southeast False Creek)
Youth engagement
Emergency Breakfast Program
باغ انجمن
کشاورزان در بازار
شهر در سطح مواد غذایی سیستم ارزیابی
کشاورزی شهری در جنوب شرقی کاذب نهر
سبز پشت بام ها
درختان میوه در پارک شهر
شهری پرورش زنبور عسل (زنبور عسل نگهداری)
پایداری اجتماعی (جنوب شرق نهر غلط)
تعامل جوانان
اضطراری برنامه صبحانه
و در جای دیگر نوشته
Vancouver Park Board
ونکوور انجمن پارک Park Board Commissioner Eva Riccius, and Queen Elizabeth District Director Liane McKenna were Food Policy Task Force members. The Food Policy Action Plan received Park Board concurrence. Furthermore, on February 9, 2004, a motion was passed requesting staff to explore the possibility of planting fruit trees along streets, community gardens and parks.
پارک صفحه کمیساریای اوا Riccius و ملکه الیزابت منطقه کارگردان Liane McKenna غذا سیاست وظیفه اعضای نیروی شد. مواد غذایی سیاست طرح اقدام دریافت پارک توافق انجمن. علاوه بر این ، در 9 فوریه ، 2004 ، حرکت به درخواست هیات بررسی امکان کاشت درختان میوه در امتداد خیابان ها ، باغ ها و پارک های جامعه تصویب شد.
یعنی بخاطر سیاست غذایی ونکوور کاشت درختان میوه کنار خیابانها و پارکها تصویب شده است
Vancouver Park Board Park Board Commissioner Eva Riccius, and Queen Elizabeth District Director Liane McKenna were Food Policy Task Force members. The Food Policy Action Plan received Park Board concurrence. Furthermore, on February 9, 2004, a motion was passed requesting staff to explore the possibility of planting fruit trees along streets, community gardens and parks.
ونکوور پارک پارک صفحه اول انجمن کمیساریای اوا Riccius و ملکه الیزابت منطقه کارگردان Liane McKenna غذا سیاست وظیفه اعضای نیروی شد. مواد غذایی سیاست طرح اقدام دریافت پارک توافق انجمن. علاوه بر این ، در 9 فوریه ، 2004 ، حرکت به درخواست هیات بررسی امکان کاشت درختان میوه در امتداد خیابان ها ، باغ ها و پارک های جامعه تصویب شد.
روی گونه های مثمر اصلا بررسی نمی شد حالا از این به بعد مناسب ترین گونه های “مثمر” کاشته شود البته بقول آقا اگر “مهدی” نیاز به حل قانون مالکیت دارد نیاز به چیزی دیگر دارد این بحث دیگری است
اما به نظر حقیر باید این غول بشکند و بررسی امکان کاشت درختان میوه و گیاهان با ثمردر اماکن عمومی شروع شود قطعا در شهری مانند ونکوور یک باره نبوده چندین سال امکان آن بررسی شده تا بصورت قانون تصویب شده است البته این را هم مدیون هموطن محترم ساکن ونکوور “دانش ” هستم که با دروغگو خواندن حقیر و غیر ممکن خواندن تصویب کاشت درختان میوه در ونکوور مرا مجبور کرد مستندات آن را جمع کنم و اتفاقا به مستندات بسیار مهم و خدشه ناپذیر دست یافتم که یکی از آن مستندات همین است
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای درویش فرموده اید:
ما هم اکنون هم با بحران جدی کمبود آب در تهران روبرو هستیم. میزان افت سطح آب زیرزمینی به دو متر در سال در دشت ورامین رسیده است و آثار فرونشست زمین در برخی مناطق تهران هم اکنون آشکار شده است. ما چگونه می توانیم در چنین شرایط فاجعه باری، بر مصرف آب بیافزاییم؟!
با کمی دقت می بینید که کاشت مثمر افزودن بر مصرف آب نیست بلکه کم کردن مصرف آب است
چون در هرحال اگر همه ایران هم بتوانیم از گونه های “غیر مثمر” پر کنیم و همه اینها آب کمی هم بخواهند بازهم برای تهیه محصولات کشاورزی ناچاریم آب مصرف کنیم اما اگر از اول رویکرد کاشت با “مثمرها” باشد چند منظوره می شود هم فضای سبز داریم هم محصولات کشاورزی و در مصرف آب صرفه جویی فراوانی خواهد شد
الان دو مصرف آب داریم
1- مصرف آب گیاهان و درختان برای تهیه محصولات کشاورزی میوه سبزی صیفی گیاهان دارویی و معطر گیاهان دارای الیاف
2- مصرف آب گیاهان به منظور توسعه فضای سبز زیبایی و اکسیژن و تثبیت خاک و تثبیت کربن و پاک سازی هوا و جلوگیری از روند بیابان زایی توسعه جنگل
در آن صورت فقط یک توع مصزف آب خواهیم داشت و آن:
مصرف آب برای گیاهان همزمان برای تهیه محصولات کشاورزی و زیبایی و اکسیژن همزمان
پس هرچند مصرف آب “مثمر ” بیشترهم باشد که قطعا در باره همه گنه ها این چنین نیست بازهم در مصرف آب صرفه جویی خواهد شد
درود بر خانم مجتهد نجفی گرامی:
پیشنهاد می کنم با توجه به نفوذ و جایگاهی که دارید، طرح خود را به صورت پایلوت در اطراف چند مکان متبرکه و خاص مانند مسجد جمکران، اطراف حرم امام رضا (ع), حضرت معصومه (ع)، حوزه علمیه قم، شاه چراغ، اطراف ساختمان رییس جمهور و امام زاده عبدالله اجرایی فرمایید. آنگاه پس از یک دوره 5 ساله، نحوه مدیریت، درصد زنده مانی و وضعیت شادابی درختان میوه کاشته شده، خود می تواند بهترین تبلیغ برای کارتان به حساب آید و یا آنکه شما را متوجه نواقص طرح تان سازد. در این راه می توانید از یک دانشجوی مقطع لیسانس دوره باغبانی که دست کم 100 واحد گذرانده باشد، استفاده کنید. وضعیت دانشجویان، امروزه اغلب از نظر اشتغال مطلوب نیست و حتماً از پیشنهاد شما استقبال خواهند کرد.
بسم الله الرحمن الرحیم
بطریکه ملاحظه می فرمایید مسئولین شهر ونکوور که زیباترین فضای سبز دنیا را از گیاهان و درختان “غیرمثمر” دارد و باغ معروف بوچارت در آن قرار دارد به این نتیجه رسیده اند که کاشت درختان میوه را در پارکهایشان رسما تصیب کنند
در بالا یادم رفت صفحات را بنویسم اینطوری سخت پیدا می شود
ین آدرس را ببینید اصلی
http://www.idrc.ca/uploads/user-S/11368184051Just_and_Sustainable_Food_System_for_Vancouver.pdf
همراه ترجمه گوگل
http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=1&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.idrc.ca%2Fuploads%2Fuser-S%2F11368184051Just_and_Sustainable_Food_System_for_Vancouver.pdf&sl=en&tl=fa
این سیاست غذایی ونکوور است که در چندین صفحه تهیه شده است و در صفحه
توضیح در باره برنامه غذایی ونکوور صفحهاول:
Vancouver Park Board Park Board Commissioner Eva Riccius, and Queen Elizabeth District Director Liane McKenna were Food Policy Task Force members. The Food Policy Action Plan received Park Board concurrence. Furthermore, on February 9, 2004, a motion was passed requesting staff to explore the possibility of planting fruit trees along streets, community gardens and parks.
ونکوور پارک پارک صفحه اول انجمن کمیساریای اوا Riccius و ملکه الیزابت منطقه کارگردان Liane McKenna غذا سیاست وظیفه اعضای نیروی شد. مواد غذایی سیاست طرح اقدام دریافت پارک توافق انجمن. علاوه بر این ، در 9 فوریه ، 2004 ، حرکت به درخواست هیات بررسی امکان کاشت درختان میوه در امتداد خیابان ها ، باغ ها و پارک های جامعه تصویب شد.
و در (صفحه 8 ) باره پروژه ها توضیح می دهد:
ROLE 3 FACILITATE FOOD-RELATED CITY PROJECTS
The interim food policy staff team has played a key role in monitoring and facilitating a number of City projects as outlined the Food Action Plan approved by Council in December 2003, as well as emerging projects. Some of these projects include the following:
نقش ۳ همکاری در پروژه های مربوط به مواد غذایی شهر
موقت مواد غذایی سیاست تیم هیات نقش کلیدی را در نظارت و تسهیل تعدادی از پروژه های شهر به عنوان مطرح غذایی طرح اقدام توسط شورای در دسامبر سال ۲۰۰۳ تصویب ، و همچنین پروژه های در حال ظهور. برخی از این پروژه ها شامل موارد زیر است :
Community gardens
Farmers Markets
City-wide Food System Assessment
Urban Agriculture in Southeast False Creek
Green Roofs
Fruit trees in City parks
Urban Apiculture (bee keeping)
Social Sustainability (Southeast False Creek)
Youth engagement
Emergency Breakfast Program
باغ انجمن
کشاورزان در بازار
شهر در سطح مواد غذایی سیستم ارزیابی
کشاورزی شهری در جنوب شرقی کاذب نهر
سبز پشت بام ها
درختان میوه در پارک شهر
شهری پرورش زنبور عسل (زنبور عسل نگهداری)
پایداری اجتماعی (جنوب شرق نهر غلط)
تعامل جوانان
اضطراری برنامه صبحانه
و در صفحه آخر یک جدولی هست که در آن جدول بازهم از تصویب کاشت درختان میوه در امتداد خیابانها و پارک ها نوشته:
Vancouver Park Board
ونکوور انجمن پارک Park Board Commissioner Eva Riccius, and Queen Elizabeth District Director Liane McKenna were Food Policy Task Force members. The Food Policy Action Plan received Park Board concurrence. Furthermore, on February 9, 2004, a motion was passed requesting staff to explore the possibility of planting fruit trees along streets, community gardens and parks.
پارک صفحه کمیساریای اوا Riccius و ملکه الیزابت منطقه کارگردان Liane McKenna غذا سیاست وظیفه اعضای نیروی شد. مواد غذایی سیاست طرح اقدام دریافت پارک توافق انجمن. علاوه بر این ، در ۹ فوریه ، ۲۰۰۴ ، حرکت به درخواست هیات بررسی امکان کاشت درختان میوه در امتداد خیابان ها ، باغ ها و پارک های جامعه تصویب شد.
یعنی بخاطر سیاست غذایی ونکوور کاشت درختان میوه کنار خیابانها و پارکها تصویب شده است
Vancouver Park Board Park Board Commissioner Eva Riccius, and Queen Elizabeth District Director Liane McKenna were Food Policy Task Force members. The Food Policy Action Plan received Park Board concurrence. Furthermore, on February 9, 2004, a motion was passed requesting staff to explore the possibility of planting fruit trees along streets, community gardens and parks.
ونکوور پارک پارک صفحه اول انجمن کمیساریای اوا Riccius و ملکه الیزابت منطقه کارگردان Liane McKenna غذا سیاست وظیفه اعضای نیروی شد. مواد غذایی سیاست طرح اقدام دریافت پارک توافق انجمن. علاوه بر این ، در ۹ فوریه ، ۲۰۰۴ ، حرکت به درخواست هیات بررسی امکان کاشت درختان میوه در امتداد خیابان ها ، باغ ها و پارک های جامعه تصویب شد.
خلاصه یک تشکر به هموطن عزیز ساکن ونکوور بدهکارم که باعث شد بتوانم این موارد را پیدا کنم خدا می داند چندروز و شب استراحت نکردم با تلاش زیاد توانستم مستندات رسمی تصویب کاشت میوه در ونکوور را پیدا کنم
این هم دو منبع رسمی دیگر:
گزارش نهایی تصویب کاشت درختان میوه
آدرس اصلی سایت:
http://vancouver.ca/
با ترجمه گوگل
http://translate.google.com/translate?hl=fa&langpair=en|fa&u=http://vancouver.ca/parks/board/2004/040223/mom_feb09_04.pdf
آدرس اصلی
http://vancouver.ca/parks/board/2004/040223/mom_feb09_04.pdf
که در صفحه 8 گزارش رسمی تصویب قانون کاشت درختان میوه در خیابانها و پارکها را نوشته
Moved by Commissioner De Genova,
انتقال داده شده توسط کمیسر د Genova ،
THAT the Board request staff to explore the possibility of planting fruit
که به درخواست هیئت مدیره هیات کاوش امکان کاشت میوه
trees along streets, community gardens and parks, including suitable
درختان در کنار خیابان ها ، باغ ها و پارک های جامعه ، از جمله مناسب
locations and species of fruit trees and report back to the Planning and
مکان و گونه از درختان میوه و گزارش به برنامه ریزی و
Environment Committee.
کمیته محیط زیست.
– Carried Unanimously.
— برد ، به اتفاق آراء.
Dr. Sun Yat-Sen DCL Report
دکتر یکشنبه Yat – سن گزارش DCL
این هم گذارش مطرح شدن آن
آدرس اصلی گزارش رسمی کمیسر پارکها ونکوور
http://vancouver.ca/parks/board/2005/050131/mom_jan17_05.pdf
آدرس همراه با ترجمه:
http://translate.google.com/translate?hl=fa&langpair=en|fa&u=http://vancouver.ca/parks/board/2005/050131/mom_jan17_05.pdf
MINUTES OF MEETING
دقیقه از نشست
OF THE BOARD OF PARKS AND RECREATION
هیات مدیره های سازمان پارک ها و تفریح و سرگرمی
HELD AT THE PARK BOARD OFFICE
برگزار شد هیئت مدیره دفتر پارک
ON MONDAY, JANUARY 17, 2005
در دوشنبه ، 2005 ژانویه 17
PRESENT: Chair
در صفحه اول امکان بررسی کاشت درختان میوه
و در این آدرس نگرانی های کاشت میوه مطرح شده
با ترجمه گوگل
http://translate.google.com/translate?hl=fa&langpair=en%7Cfa&u=http://vancouver.ca/parks/board/2005/pe050111/mom_jan11_05_pe.pdf
آدرس اصلی
http://vancouver.ca/parks/board/2005/pe050111/mom_jan11_05_pe.pdf
Fruit Trees:
درختان میوه :
At the February 9, 2004 Board meeting, staff were requested to explore the possibility of در 2004 فوریه 9 جلسه هیئت مدیره ، کارکنان امکان درخواست برای کشف شد
planting fruit trees on City lands and report back to the Planning and Environment Committee.
کاشت درختان میوه در زمین های شهر و گزارش به کمیته برنامه ریزی و محیط زیست.
Ron Caswell and Paul Montpellier gave the Committee an update about fruit trees on City streets
ران Caswell و پل مونپلیه داد کمیته بروز رسانی در مورد درختان میوه در خیابان های شهر
and in parks and community gardens.
و در پارک ها و باغ های جامعه.
A series of community and staff discussions identified
مجموعه ای از بحث های جامعه و کارکنان شناسایی
several benefits, concerns, and opportunities, and staff have prepared an implementation plan for
منافع زیادی ، نگرانی ها ، و فرصت ها ، و کارکنان را برای آماده اجرای طرح
2005 that includes: research fruit tree varieties; purchase liners and grow on at Langley Tree 2005 که شامل : پژوهش انواع درخت میوه ؛ آستر خرید و رشد در در Langley درخت
Farm; plant 6 fruit trees at Slocan Park; make a limited number of trees available for street مزرعه ، بوته 6 درختان میوه در Slocan پارک ؛ ساخت تعداد محدودی از درختان موجود برای خیابان
plantings; plant more fruit, nut and berry trees in parks; explore potential educational programs;
کشت ؛ گیاه بیشتر میوه ، پسته و درختان توت در پارک ها ، اکتشاف پتانسیل برنامه های آموزشی ؛
and collaborate with Food Policy Task Force and stakeholders.
مواد غذایی و همکاری با خط مشی گروه ضربت و سهامداران. The park bylaw currently قانون فرعی و ضمنی پارک در حال حاضر
prohibits harvesting. ممنوع برداشت.
Page 2 صفحه 2
2 2
Delegations: هیئت های نمایندگی :
Shannon Bradley told the Committee that the Vancouver Food Policy Team is very
شانون برادلی گفت که کمیته سیاست ونکوور غذا تیم بسیار
supportive of planting fruit trees in parks.
حمایت از کاشت درختان میوه در پارک ها.
This initiative fits well with their Urban Agriculture
این ابتکار به خوبی متناسب با خود شهری کشاورزی
priority, particularly the educational component.
اولویت ، به خصوص بخش آموزشی.
Heather Millar emphasized the importance of educational programming that encourages
هدر Millar بر اهمیت برنامه ریزی آموزشی را تشویق می کند
people to eat locally.
مردم محلی برای خوردن.
She said that the Fruit Tree Project has had very positive experiences with
او گفت که میوه درخت پروژه تا به حال تجربه های بسیار مثبت با
fruit harvesting, and that competition for fruit has not been a concern.
میوه برداشت محصول و رقابت است که میوه های تا به نگرانی نبوده است.
Discussion:
بحث :
• The group discussed concerns related to harvesting, including competition, commercial • گروه مورد بحث قرار نگرانی های مربوط به برداشت محصول ، از جمله رقابت ، تجاری
activity, and questions of ownership.
فعالیت های و مسائل مربوط به مالکیت.
Staff acknowledged that enforcement is an ongoing
ستاد اذعان کرد که اجرای قانون است در حال انجام
problem, and that there will always be an element of “shared harvest” in community
مشکل ، و همیشه وجود خواهد داشت عنصر “” برداشت مشترک در جامعه
gardening programs.
برنامه های باغبانی.
The committee asked if fruit trees could be part of community gardens. کمیته پرسید که آیا درختان میوه می تواند بخشی از باغ جامعه است.
• The Committee recognized the partnership potential for educational programs. •
کمیته برنامه های به رسمیت شناخته مشارکت بالقوه آموزشی. Staff کارکنان
described how naturalization initiatives (with the support of local stewardship groups) to توضیح داد که چگونه ابتکارات تابعیت (با پشتیبانی از گروه های نظارت محلی) به
plant native fruit, nut and berry trees in such parks as Everett Crowley could help replace
میوه گیاه بومی ، مهره و درختان توت در پارک مانند اورت کراولی می تواند جایگزین
invasive species.
گونه های مهاجم.
• The group acknowledged the opportunity to show leadership by implementing urban •
گروه اذعان فرصت برای نشان دادن رهبری با اجرای شهری
agriculture on City land, and the importance of educational programming, which could be led کشاورزی در زمین های شهر ، و اهمیت برنامه ریزی آموزشی ، که می تواند منجر
by Social Planning with assistance by the Park Board.
توسط اجتماعی با کمک برنامه ریزی که توسط هیئت امنا پارک.
• Staff suggested that an inventory of trees could be posted on the Park Board website to •
ستاد پیشنهاد کرد که موجودی از درختان می تواند به هیئت مدیره ارسال شده در وب سایت پارک
identify the location of food trees.
شناسایی محل درختان مواد غذایی است.
Next steps: مراحل بعدی :
Staff will bring an information report on fruit trees to the January 31, 2005 Board meeting. ستاد 31 را خواهد اطلاعات گزارش در درختان میوه به ژانویه ، 2005 جلسه هیئت مدیره.
برادر مان “مهدی” حرف از مشکلات قانونی زدند قانون با بررسی می تواند اصلاح شود
http://translate.google.com/translate?hl=fa&langpair=en%7Cfa&u=http://vancouver.ca/commsvcs/socialplanning/initiatives/foodpolicy/tools/pdf/foodbylaws.pdf
ادرس اصلی
Documents\Downloads\Documents\foodbylaws_2.pdf
URL: http://iwww.city.vancouver.bc.ca/bylaws/13376.htm آدرس : http://iwww.city.vancouver.bc.ca/bylaws/13376.htm
Date last amended : July 25, 2000 تاریخ آخرین اصلاح : 2000 ژوئیه 25
Water Rationing By-law No. 7109 آب جیره بندی شده توسط قانون شماره 7109
The water rationing by-law outlines Vancouver’s sprinkling and watering restrictions, آب جیره بندی شده توسط قانون به تشریح ‘ssprinkling ونکور و محدودیت های آبیاری ،
which are implemented in stages, in accordance with notices received from the که ، به اجرا در مراحل مطابق با اعلامیه های دریافت شده از
Greater Vancouver Water District Commissioner. ونکوور آب منطقه کمیساریای. Stages I through III primarily regulate من مراحل را از طریق تنظیم درجه سوم
the timing and duration of sprinkling. زمان و طول مدت sprinkling. However, stage IV water restrictions prohibit با این حال ، در مرحله چهارم آب محدودیت های ممنوع
the application of water to any trees, shrubs, flowers or vegetables, except with a استفاده از آب را به هر گونه درخت ، درختچه ، گل یا سبزیجات ، جز با
hand-held container or a hose equipped with a spring loaded shut off device operated دستی ظروف و یا شلنگ مجهز به بهار قطع لود دستگاه عمل
with hand pressure. با فشار دست. Large gardens forming part of apartments, townhouses or other باغ بزرگ تشکیل بخشی از آپارتمان ، townhouses و یا سایر
multi-dwelling premises and commercial buildings where hand watering is impractical چند خانه محوطه و ساختمان های تجاری که در آن دست آبیاری غیر عملی است
are exempt from the hand-watering requirement. معاف هستند از دست آبیاری مورد نیاز. As well, nurseries, farms and golf همچنین ، گلخانه ها ، مزارع و گلف
courses are exempt from stage IV water restrictions. دروس معاف هستند از مرحله آب محدودیت چهارم. However, non-commercial با این حال ، غیر تجاری
gardens are not explicitly mentioned. باغ هستند به صراحت ذکر نشده است.
URL: http://iwww.city.vancouver.bc.ca/by-laws/11787v1.htm آدرس : http://iwww.city.vancouver.bc.ca/by-laws/11787v1.htm
Date last amended : May 29, 1997 تاریخ آخرین اصلاح : 1997 مه 29
Street Tree By-law No. 5985 درخت در خیابان با قانون شماره 5985
The street tree by-law regulates the planting and care of trees on City boulevards.
درخت خیابان توسط قانون تنظیم می کاشت و مراقبت از درختان بلوارهای شهر.
The by-law authorizes the Board of Parks and Recreation as the primary body
توسط قانون اجازه هیئت پارک ها و تفریح و سرگرمی به عنوان بدنه اصلی
responsible for care of street trees.
مسئول مراقبت از درختان خیابان
. Planting of street trees also requires written
کاشت درختان خیابان نیز نیاز به نوشته
permission from the City Engineer.
کسب اجازه از مهندس شهر.
Permitted species of trees (eg fruit or nut trees)
گونه های مجاز درختان (به عنوان مثال درختان میوه یا مهره)
are not referred to.
مراجعه کننده ها را نداشت.
URL: http://iwww.city.vancouver.bc.ca/by-laws/10249v1.htm آدرس : http://iwww.city.vancouver.bc.ca/by-laws/10249v1.htm
Date last amended : September 1, 1992 تاریخ آخرین اصلاح : 1992 سپتامبر 1
Note: At the Vancouver Park Board meeting on Monday, February 9, 2004, a motion توجه : در ونکوور کانادا پارک تشکیل جلسه هیات در تاریخ دوشنبه ، فوریه 9 ، 2004 ، حرکت
was passed requesting staff to explore the possibility of planting fruit trees along
درخواست تصویب هیات برای بررسی امکان کاشت درختان میوه در امتداد
streets, community gardens and parks.
خیابان ها ، باغ ها و پارک های جامعه.
Options for implementation of this motion are
گزینه ها برای اجرای این حرکت هستند
being explored.
در حال بررسی
راستش هم انگلیسی را خوب نمی دانم هم می ترسم مبادا با یک اشتباه در ترجمه علاقه مندان به طبیعت به سرم هجوم بیاورند لذا ترجمه گوگل را بدون هیچ تغییری قرار می دهم
بسم الله الرحمن الرحیم
# محمد درویش گفته است :
یکشنبه ۲۷م تیر ۱۳۸۹ در ۰۹:۴۶
درود بر خانم مجتهد نجفی گرامی:
پیشنهاد می کنم با توجه به نفوذ و جایگاهی که دارید، طرح خود را به صورت پایلوت در اطراف چند مکان متبرکه و خاص مانند مسجد جمکران، اطراف حرم امام رضا (ع), حضرت معصومه (ع)، حوزه علمیه قم، شاه چراغ، اطراف ساختمان رییس جمهور و امام زاده عبدالله اجرایی فرمایید. آنگاه پس از یک دوره ۵ ساله، نحوه مدیریت، درصد زنده مانی و وضعیت شادابی درختان میوه کاشته شده، خود می تواند بهترین تبلیغ برای کارتان به حساب آید و یا آنکه شما را متوجه نواقص طرح تان سازد. در این راه می توانید از یک دانشجوی مقطع لیسانس دوره باغبانی که دست کم ۱۰۰ واحد گذرانده باشد، استفاده کنید. وضعیت دانشجویان، امروزه اغلب از نظر اشتغال مطلوب نیست و حتماً از پیشنهاد شما استقبال خواهند کرد.
ج:
من بیچاره چه امکاناتی چه نفوذی دارم؟
تازه جرات کرده بودم دوسال قبل این مطالب رو به صوت همان جزوه ها ارائه دادم که این اتفاقات افتاد
اتفاقا در این گفت و گو ها کلی مطلب به دستم می آید و اشکالات گفته می شود
اتفاقا از دانشجویان گفتید
به نظرم یکی از شاید معضلات بخش کشاورزی این باشد که فارغ التحصیلان رشته های کشاورزی حتی کارشناسی ارشد تا چه رسد کارشناسی مخصوصا خانمها که بیشتر هم ساکن شهر ها هستند (بجز اندکی) کلا یا بیکار هستندو یا در مراکزی بدون هیچ ارتباطی با کشاورزی مانند بانکها و…. مشغول بکار باشند و یا در فضاهای سبز مشغول بکار شوند (فارغ التحصیل باغبانی و زراعت بجای کاشت درخت میوه و غله و سبزی و صیفی) در کار کاشت درخت و گیاه زینتی و فضای سبز “غیرمثمر” باشد
لذا اگر این فکر بررسی شود و مانند ونکوور و…. کاشت گونه های مثمر در فضای شهری در خیابانها پارکها ممکن گردد و تیز پارک میوه ها و باغ شهر متداول شود این فارغ التحصیل های رشته های کشاورزی ساکن شهرها هم بیکار نمی مانند یا مجبور نمی شوند در رشته های غیر مرتبط کار کنند
ج: از لطفتان متشکرم
برادر عزیز
اتفاقا حقیر نخواستم بدون بررسی و بدون نظر کارشناسانه مصر به اجرای این تفکر باشم بلکه خواستم اول امکان آن از سوی کارشناسان و متخصصینی مانند حضرتعالی بررسی شود لذا به این خاطر داخل فرم های پروپوزال خالی از اسم نوشته بودم تا علاقمندان مانند دانشجویان و کازشناسان آن را بررسی کنند
بهرحال از اینکه پرحرفی های مرا تحمل می کنید تشکر می کنید و از اینکه اینهمه وقت شما و سایر دوستان را می گیرم عذر می خواهم
خواهش می کنم. شرمنده نفرمایید …
از این که خواننده یادداشتهای مهار بیابان زایی هستید، بسیار خوشحالم و امیدوارم همچنان کامنتهای شما را بخوانم.
درود …
بسم الله الرحمن الرحیم
خدا می داند نام و منافع مادی در این تحقیقات مد نظرم نبوده و برایم هیچ اهمیتی ندارد
فقط جهت ثواب و اینکه اگر هرکسی باعث رفع نیاز جامعه و رفع گرسنگی انسان یا حیوان شود ولودر قرن های آینده ثوابش به او می رسد
کاملاً قبول دارم.
برایتان آرزوی موفقیت بیشتر دارم.
درود بر شما.
بسم الله الرحمن الرحیم
ممنونم
راستش با خجالت مطالبم را در این صفحه قرار دادم ومزاحمت ایجاد کردم چون آن صفحه پر شده بود و سنگین باز می شد
بازهم متشکرم
چرا خجالت؟
مهار بیابان زایی به همه عاشقان طبیعت و مواهب ناب محیط زیست وطن تعلق دارد.
درود …
کم کم باید ورود خانم نجفی به جمع طرفداران محیط زیست و منابع طبیعی را تبریک بگوئیم و آن را به فال نیک بگیریم.
ممنون خانم نجفی
کاملاً موافقم هومان جان …
خانم نجفی دارد واقعاً جای خود را در بین ما باز می کند …
من تحت تآثیر پیگیری و سماجت تحسین برانگیزش قرار گرفته ام! باید اعتراف کنیم که بدقلق ترین آدم وبلاگستان که اول اسمش با عبدل شروع می شود، رسماً در برابرش کم آورده است! نیاورده است؟
درود …
بسم الله الرحمن الرحیم
# هومان خاکپور گفته است :
یکشنبه ۲۷م تیر ۱۳۸۹ در ۲۲:۱۴
کم کم باید ورود خانم نجفی به جمع طرفداران محیط زیست و منابع طبیعی را تبریک بگوئیم و آن را به فال نیک بگیریم.
ممنون خانم نجفی
ج:
در مقابل از لطف شما ممنونم و تبریک شما را به فال نیک می گیرم
موفق و موید و سلامت و سعادتمند باشید
بسم الله الرحمن الرحیم
# محمد درویش گفته است :
یکشنبه ۲۷م تیر ۱۳۸۹ در ۲۲:۲۰
کاملاً موافقم هومان جان …
خانم نجفی دارد واقعاً جای خود را در بین ما باز می کند …
من تحت تآثیر پیگیری و سماجت تحسین برانگیزش قرار گرفته ام! باید اعتراف کنیم که بدقلق ترین آدم وبلاگستان که اول اسمش با عبدل شروع می شود، رسماً در برابرش کم آورده است! نیاورده است؟
درود …
ج:
از شما هم ممنون و متشکرم
اتفاقا قلبا دوست ندارم برادران محترم کم بیاورند بلکه دوست دارم همه افراد کشورمان آن چنان منطق استوار داشته باشند تا بتوانند با منطقی قوی نظرات را ثابت کنند و از آن دفاع کنند و هرگز کم نیاورند بنده دعاگوی همه برادران هستم
راستی هیچ خبری از برادر محترم “دانش” نیست و واقعا نمی دانم بالاخره قبول کردند در ونکوور کاشت درختان میوه تصویب شده یا نه؟
جواب جناب آقای خوشنویس را آماده کرده ام اما یک مقداری زیاد شده ذهمین جا قرار بدهم؟
درود بر خانم نجفی گرامی.
متاسفانه جناب آقای دانش عزیز دچار یک بیماری هستند که امکان دسترسی به اینترنت را برای ایشان عملا از بین برده است. لطفاً شما و همه خوانندگان این تارنما برایشان دعا فرمایید تا هر چه زودتر سلامتی شان را مجدداً بدست آورند …
بسم الله الرحمن الرحیم
خداوند انشاء الله ایشان و سایر بیماران را شفا عنایت فرماید اللهم اشف کل مریض
انشاءالله هرچه زودتر خداوند لباس عافیت بر ایشان بپوشاند و در این تارنما بازهم گفتگو کنند
نفرمودید جواب آقای خوشنویس را کجا قرار بدهم؟ همان صفحه ای که ایشان قرار داده اند سنگین باز می شود
و آیا راهی ندارد “اظهار نظر” های “کاربران” در صفحات دیگر قرار گیرد؟
زیرا بازشدن یک صفحه طولانی مشکل است
ممنون از دعای خیرتان. بسیار سپاسگزارم.
پاسخ آقای خوشنویس را بهتر است همانجا بدهید. زیرا اصل مطلب ایشان هم هم آنجاست.
درود …
بسم الله الرحمن الرحیم
آن صفحه خیلی سنگین شده به سختی باز می شود
باشد آنجا قرار می دهم اما اگر بشود آن را در چند صفحه قرار دهید.
متاسفانه چنین امکانی وجود ندارد.
شرمنده.